reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Moze uznacie to za popadanie w skrajność, ale takie żartu teraz sa śmieszne, wiec nikt nie reaguje, ale z wiekiem pomysły bedą coraz "lepsze" i coraz trudniej bedzie dziecku wytłumaczyć, ze to moze być krzywdzące, bo skoro kiedyś to nie było problemem to dlaczego nagle miałoby to być zle. Fajnie, ze macie taka grupę w przedszkolu, gdzie nie ma dzieci mniej pewnych siebie, bardziej wrażliwych, ale za jakis czas na pewno spotkacie na swojej drodze dzieci, które bedą odbieraly takie żarty jako atak na ich osobę.

Patrzysz na to tylko z perspektywy swojego dziecka, bo jest wrażliwe, nieśmiałe. Ja też taka byłam i też wielu rzeczy doświadczyłam, dzięki temu wiem gdzie jest granica i kiedy należy zareagować. Ty reagujesz na moją jedną wypowiedź, nie znając w ogóle kontekstu sytuacji, ani tego o czym rozmawiamy z małym, a rozmawiamy dużo. Dla mnie na tym etapie problemu nie ma, tyle.

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Patrzysz na to tylko z perspektywy swojego dziecka, bo jest wrażliwe, nieśmiałe. Ja też taka byłam i też wielu rzeczy doświadczyłam, dzięki temu wiem gdzie jest granica i kiedy należy zareagować. Ty reagujesz na moją jedną wypowiedź, nie znając w ogóle kontekstu sytuacji, ani tego o czym rozmawiamy z małym, a rozmawiamy dużo. Dla mnie na tym etapie problemu nie ma, tyle.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Nie chcę się wymądrzać, ale mam 17-letnią córkę i niestety im dziecko starsze tym problemy większe :)

Dobra, ja chyba już kończę tą dyskusję, bo zaraz mnie zjecie [emoji4] każdy ma prawo wychowywać swoje dzieci, jak uważa to za słuszne [emoji4] każdy ma inną definicje "dobrego" i "złego rodzica". miłego dnia dziewczyny [emoji4]

qdkkx1hpzei65q7s.png

Luxiaaaaaaaaa o ja ... :D To już tuż, tuż ...:D Kiedy to zleciało hę ?!! :D

U mnie zamiast @ jakiś żółty śluz, jeszcze mi tego kurde brakowało ...oby nie infekcja :/

Dziewczyny trochę ta rozmowa wasza zeszła na nieodpowiedni tor. Każdy wychowuje dziecko po swojemu, ale też czasami jakieś opinie są przydatne. Lanvin sytuacja z synkiem nie widzę nic złego, bo tak jak mówisz w takim "towarzystwie" się obraca.. Dzieci lubią sobie dokuczać, lubią też bardzo skarżyć :) Czasami z bardzo błahych powodów.
Wszystko jest zależne od dzieci. Może warto jedynie zaznaczyć, że nie każdy śmiałby się z takiego żartu. Charaktery dzieci są bardzo zróżnicowane. Jeden jest odważny - nie boi się niczego, a inny ma wiele lęków.
Masz rację Lanvin zakończmy ten temat i tyle. Każdy może mieć swoją opinie na dany temat, czasami zupełnie odmienną.

Bulbasek zapomniałam dodać, że nie wyskoczył mi żaden "dziad" na buzi.
W tamtym cyklu (jak i w każdym) wyskoczył i już mój M powiedział, że nici z ciąży. Wróżbita się znalazł! :rofl2:

Dziewczyny trochę ta rozmowa wasza zeszła na nieodpowiedni tor. Każdy wychowuje dziecko po swojemu, ale też czasami jakieś opinie są przydatne. Lanvin sytuacja z synkiem nie widzę nic złego, bo tak jak mówisz w takim "towarzystwie" się obraca.. Dzieci lubią sobie dokuczać, lubią też bardzo skarżyć :) Czasami z bardzo błahych powodów.
Wszystko jest zależne od dzieci. Może warto jedynie zaznaczyć, że nie każdy śmiałby się z takiego żartu. Charaktery dzieci są bardzo zróżnicowane. Jeden jest odważny - nie boi się niczego, a inny ma wiele lęków.
Masz rację Lanvin zakończmy ten temat i tyle. Każdy może mieć swoją opinie na dany temat, czasami zupełnie odmienną.

Bulbasek zapomniałam dodać, że nie wyskoczył mi żaden "dziad" na buzi.
W tamtym cyklu (jak i w każdym) wyskoczył i już mój M powiedział, że nici z ciąży. Wróżbita się znalazł! :rofl2:

Hehe :) wróżbita Maciej. Mi mój powiedział, ze nerwowa jestem, więc pewnie nic z tego. No myślałam, ze padne. Grunt to wsparcie :D

Co do tej rozmowy o dzieciach, zgadzam się z Tobą. Uważam, ze nie powinnyśmy dramatyzowac i zrobić za chwilę z dziecka ofiarę przemocy psychicznej zastosowanej przez 6-tetnich rówieśników. Każdy sobie robi żarty, trzeba czuwać nad tym i tyle. Od dzdzownicy do kryminału. :D

Mój brat z kolegami wrzucali koleżance do plecaka żaby, których ona się panicznie bała. Oni się śmiali, ona darla w nieboglosy. Kumplujemy się do dziś :)

reklama
Kochane moje dziękuję za kciuki. Niestety [emoji204] zawitała właśnie a więc zaczynam 8 cs termin następnej [emoji204] 22.12

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ehm, oby kolejny był owocny [emoji4] , ja testuje we wtorek, jak @ nie przyjdzie. To będzie 26dc.

Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry