reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Emzilka ja już bym twojego wytarmosila :)
Ania ze spanielem masz tyle zajęcia co my beaglem ;). Takie same szajbusy hehe.
Windy oby ten kolejny był owocny ;)
Nessi w sumie racja to co piszesz, dużo czasu zmarnowane :(.

Lanvin u nas też w domu sześciolatek no i chce kota albo drugiego psa bo jednemu jest smutno :p
To się rozumiemy :-D

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Nie przejmuje się ... wiem, że mi z Wami dobrze i to najważniejsze tylko na chwilę to mnie zastanowiło czy jest sens oceniać w ten sposób wpisy innych ale to już subiektywna kwestia.
Emsi, 99% tych przypadków oceny "Niezbyt mądre" itd, to przypadkowe kliknięcie w appce w telefonie. dziewczyny nawet nie wiedzą że coś kliknely, także mysle, ze tutaj nikt się nie ocenia, tylko przypadkowo palec sie omsknął.
:)

Hej Dziewczyny!!! :-)
W sobote skonczylam kuracje z dupkiem i wlasnie dzis, na trzeci dzien od odstawienia dostalam okresu @@@@ Jejejejejejejeeee ;-)
Ciesze sie niezmiernie, bo oznacza to ze jak na kontroli wszystko wyjdzie OK bedziemy mogli wznowic starania o Malenstwo :-)
I teraz pytanie do Was.. Mialam isc na kontrol w 12-13 dc..12 wypada w sobote 13 w niedzielele....moj lekarz w weekend nie przyjmuje......
I co ja mam zrobic isc w 11 ?????????
Ja bym poszła 11. Tym bardizej jak piszesz ze masz cykle 24-26dni.

Dziewczyny a tak co miesiąc chodzicie?? Nie da się na kase chorych??? No i czy lekarz zawsze zobaczy to co powinien?? Bo same też livzycie dni płodne i obserwujecie, wiecie kiedy się starać ☺. Czy te wizyty u gin nie są dodatkowo bardziej stresujące bo ciągle o tym myślicie czy to już? A jak gin powie, że nie ma owulki to się nie staracie??
Ja chodze co miesiac do gina, place za jedna wizyte w cyklu 150zł, pozostałe juz mi umawia za darmo monitorujac owu. Zwykle to jest jakies 3-4 wizyty w miesiacu. Dla mnie to nie jest stresujace. Nawet wlasnie jest to jakis punkt w czasie którego sie moge trzymac - że np mysle sobie, byle do piatku do wizyty i zobacze co tam sie dzieje, potem byle do kolejnej wizyty, moze pecherzyk urósł, a po owu to juz tylko mysli "byle do 10dpo wytrzymac żeby zatestowac :)".
U mnie nie zdarzylo sie zeby nie bylo owulki, ale nawet jakby mi powiedzial, ze chyba nie ma, to bym sie starala, bo moglo mu cos na usg sie ukryc. juz slyszalam kilka historii, ze lekarz powiedzial, ze cykl bezowulacyjny, lub że nie pekl pecherzyk i zrobila sie torbiel, a potem okazalo sie ze jest ciaza... czyli jednak byla zdrowa owulacja. Wiec oprocz ginowi, trzeba wierzyc swojemu ciału i obserwować.

Ania ja mam kolegę gin on odemnie bierze 50zl i mogę z nim o wszystkim rozmawiać,a normalnie 70 w klinice niepłodności za monitoring biorą 50zl
A ta cena 50-70zł to jest za jednorazowa wizyte monitorujaca (czyli jesli beda 3 w cyklu, to 3*70zł), czy za np. 3 wizyty z góry, tak jak ja płacę?

Jeśli chodzi o te oceny, to np u mnie w aplikacji jest opcja tylko "lubię to", nic więcej. Chyba, że nie widzę tego na pierwszy rzut oka :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Dziewczyny a tak co miesiąc chodzicie?? Nie da się na kase chorych??? No i czy lekarz zawsze zobaczy to co powinien?? Bo same też livzycie dni płodne i obserwujecie, wiecie kiedy się starać ☺. Czy te wizyty u gin nie są dodatkowo bardziej stresujące bo ciągle o tym myślicie czy to już? A jak gin powie, że nie ma owulki to się nie staracie??
To i tak się staramy, bo to lubimy :D a nóż... :D

Jeśli chodzi o te oceny, to np u mnie w aplikacji jest opcja tylko "lubię to", nic więcej. Chyba, że nie widzę tego na pierwszy rzut oka :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png
U mnie w appce "Forum Babyboom" na iphonie tez jest jedynie Lubie to, wiec nie mam tego niebezpieczenstwa. ale na inne telefony nie wiem jak appka wyglada, no i jeszcze mozna korzystac np z appki Tapatalk i tam tez nie wiem czy tam przypadkiem nie ma wszystkich ocen. plus jeszcze mozna oczywiscie w telefonie przez przegladarke sie zalogowac i tam tez beda wszystkie oceny.

Emsi, 99% tych przypadków oceny "Niezbyt mądre" itd, to przypadkowe kliknięcie w appce w telefonie. dziewczyny nawet nie wiedzą że coś kliknely, także mysle, ze tutaj nikt się nie ocenia, tylko przypadkowo palec sie omsknął.
:)

Ja bym poszła 11. Tym bardizej jak piszesz ze masz cykle 24-26dni.

Ja chodze co miesiac do gina, place za jedna wizyte w cyklu 150zł, pozostałe juz mi umawia za darmo monitorujac owu. Zwykle to jest jakies 3-4 wizyty w miesiacu. Dla mnie to nie jest stresujace. Nawet wlasnie jest to jakis punkt w czasie którego sie moge trzymac - że np mysle sobie, byle do piatku do wizyty i zobacze co tam sie dzieje, potem byle do kolejnej wizyty, moze pecherzyk urósł, a po owu to juz tylko mysli "byle do 10dpo wytrzymac żeby zatestowac :)".
U mnie nie zdarzylo sie zeby nie bylo owulki, ale nawet jakby mi powiedzial, ze chyba nie ma, to bym sie starala, bo moglo mu cos na usg sie ukryc. juz slyszalam kilka historii, ze lekarz powiedzial, ze cykl bezowulacyjny, lub że nie pekl pecherzyk i zrobila sie torbiel, a potem okazalo sie ze jest ciaza... czyli jednak byla zdrowa owulacja. Wiec oprocz ginowi, trzeba wierzyc swojemu ciału i obserwować.

A ta cena 50-70zł to jest za jednorazowa wizyte monitorujaca (czyli jesli beda 3 w cyklu, to 3*70zł), czy za np. 3 wizyty z góry, tak jak ja płacę?

Umówiłam się już na 11dc czyli na 2 grudnia :)

Cześć dziewczynki. Ja mam dziś nerwa - do pracy po urlopie trzeba było wrócić a za oknem leje [emoji42][emoji42] poza tym mój M wrócił z pracy dziś o 1:30 w nocy wiec sobie myśle będą bobosexy bo akurat zaczęło mnie podbrzusze bolec wiec pewnie jajeczko się uwolniło. Ale mój M wrócił z pracy a z nim przyjechał jego kuzyn i gadali do 3!! No szlak mnie trafił !! Z przytulania nici bo mnie wkurzył i ze spania tez bo oni gadali. A chociaż mamy dom to te ściany są z kartongipsu wiec wszystko słychać. Jak już M wrócił do łóżka to byłam tak wkurzona ze odwróciłam się plecami i próbowałam spać.
Także ten tego mam dziś nerwy [emoji30][emoji30][emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niedoobry chłop...:) nie przejjmuj się, dzisiaj się poprzytulacie i będzie dzidzia ;)

reklama
Do góry