reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Lux a jak długo bolał Cię brzuch na początku ciąży, bo mnie zaczął bolec dzień przed spodziewaną miesiączką i boli cały czas z przerwami, nie jakoś mocno tak jak na okres, ale trochę mnie to niepokoi czy to napewno normalne.
u mnie bylo tak ze cykle przed zajsciem mialam ksiazkowe i mialam dostac okres 16 kwietnia w sobote i z rana juz tak strasznie bolal brzuch, w pracy nie moglam wysiedziec, doszla biegunka (ja zawsze jak mialam dostac @ to z toalety nie schodzilam) no i tak bolal i bolal plus ta biegunka a ja co chwile do ubikacji biegalam a tu cisza, okresu brak, doszly bole jajnikow i to mnie ruszylo, ze chyba zaskoczylam i jestem w ciazy, nastepnie w niedziele bol miesiaczkowy zniknal a doszedl inny, nietypowy, doszly wtedy mdlosci i juz wiedzialam, ze chyba naprawde cos sie kroi...w poniedzialek czulam takie rozciaganie i ciagniecie w dole brzucha plus mdlosci i wtedy po test polecialam z samego rana w pracy, potem bole miesiaczkowe wrocily i trwaly codziennie, jak poszlam do ginki na wizyte to powiedziala, ze te bole to norma, bo rozciaga sie macica i nie mam sie martwic :) takze Ania spokojnie, u nas na grudniowkach wiele dziewczyn mialo te bole na poczatku ciazy i wszystko ok :)

reklama
Iza ... :, (

Sylwka ja też muszę mojego zaczepiać żeby coś z tego było. Nam się zawsze chce rano lub kolo 17 a wtedy nasza mała bestia po domu lata i trzeba się w łazience zamknąć [emoji23]

Lux ja w ciąży byłam napalony niczym piec kaflowy w zimę :D
Ze ty dajesz rade w pracy jeszcze być. Tego właśnie nie chciałam l. Ja muszę dojeżdżać do pracy i potem 7h przed kompem i się stresować bo mam taką pracę. Rok temu facet groził mi śmiercią np i nie wiem czy właśnie między innymi przez niego nie poronilam

Ania czekam z tobą na wyniki.

Lanvin oby to było to !

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Iza ... :, (

Sylwka ja też muszę mojego zaczepiać żeby coś z tego było. Nam się zawsze chce rano lub kolo 17 a wtedy nasza mała bestia po domu lata i trzeba się w łazience zamknąć [emoji23]

Lux ja w ciąży byłam napalony niczym piec kaflowy w zimę :D
Ze ty dajesz rade w pracy jeszcze być. Tego właśnie nie chciałam l. Ja muszę dojeżdżać do pracy i potem 7h przed kompem i się stresować bo mam taką pracę. Rok temu facet groził mi śmiercią np i nie wiem czy właśnie między innymi przez niego nie poronilam

Ania czekam z tobą na wyniki.

Lanvin oby to było to !

ja juz nie pracuje, we wrzesniu na l4 poszlam :) 6,5 miesiaca wytrzymalam, o matko co to za koles, co Ci tak grozil? straszne :(

ja juz nie pracuje, we wrzesniu na l4 poszlam :) 6,5 miesiaca wytrzymalam, o matko co to za koles, co Ci tak grozil? straszne :(
Ty pisałaś chyba, że w sklepie pracowalaś? W jakiejś sieciówce, czy spożywczy?

qdkkx1hpzei65q7s.png

Psychopata straszny nawet na policje go zgłosiłam. A tylko dlatego że dostał dyscyplinarne zwolnienie za nadużywanie alkoholu. Ja raz na pół roku mam takich świrów.

Wlasnie wrocilam od ginekologa... Znowu swiat mi sie zatrzasl... Na lewym jajniku utworzyla mi sie torbiel 4 cm...... Dostalam duphastan i w 12-13 dniu cyklu na kontrol mam isc.... Jak nie pomoze to antykoncepty ;-( na dwa miesiace conajmniej.....

A teraz pytanko do wszystkich tych które już mają swoje pociechy. Jak tam wasi m ? Pomagali wam przy dziecku ? Zmieniali pieluszki i wstawali w nocy czy bardziej na uboczu byli ?

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom
Na początku widać było ze jest bardzo niepewny ale pomagał, pieluchy zmieniał, w nocy czasem podawał, sprzatal, gotował, no i przede wszystkim wyłącznie on kąpał, ja może ze 3 razy kąpałam małego. Nie mogę narzekać :)

Z tymi jajnikami to bardzo niepewne, kłuł mnie z lewej a ginka mówi że owu było z prawego

Z tym seksem w ciazy to ciezko, trzeba uważać i człowiek się stresuje żeby być delikatny itp więc jest mdly i bez sensu :/
Ja jestem z tych co od glaskania ida spać a na seks to trzeba ostro i zdecydowanie [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Wlasnie wrocilam od ginekologa... Znowu swiat mi sie zatrzasl... Na lewym jajniku utworzyla mi sie torbiel 4 cm...... Dostalam duphastan i w 12-13 dniu cyklu na kontrol mam isc.... Jak nie pomoze to antykoncepty ;-( na dwa miesiace conajmniej.....

Bądź dobrej myśli. Ja 4 lata temu miałam zatrzymanie @. Nie wiedziałam o co chodzi. Ciąża? Testy negatywne. Poszłam do gina a tam torbiel jak jajo 7 cm. Zaczął gaafac: do szpitala, operacja. Jak wyszłam od niego to się poplakalam. Poszłam potem do swojego gina (wtedy byłam na wyjeździe u innego) daje mu usg, on mi robi ponowne a po torbieli ani śladu. Pękła i wszystko się udroznilo. Może u Ciebie tez tak będzie. Nie martw się na zapas :)

reklama
Bądź dobrej myśli. Ja 4 lata temu miałam zatrzymanie @. Nie wiedziałam o co chodzi. Ciąża? Testy negatywne. Poszłam do gina a tam torbiel jak jajo 7 cm. Zaczął gaafac: do szpitala, operacja. Jak wyszłam od niego to się poplakalam. Poszłam potem do swojego gina (wtedy byłam na wyjeździe u innego) daje mu usg, on mi robi ponowne a po torbieli ani śladu. Pękła i wszystko się udroznilo. Może u Ciebie tez tak będzie. Nie martw się na zapas :)
Dzieki :-) wyszlam z gabinetu z pozytywnym nastawieniem bo tez nie kazal mi sie przejmowac i kazal trenowac przed nastepna owulacja bo wszystyko bedzie dobrze... Te antykoncepty mnie wystraszyly bo nigdy tego nie bralam i niechcialabym brac...

Do góry