reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Na żywo bardziej. Mój M. mówi , ze widać miejsce,w którym powinna być kreska.ehh...:confused2: Przepraszam, ze Wam tak truje, ale czuję się z Wami związana.Staraczki 2017 są suuuper!:*

20160924_161143.jpg a tu mój Kubuś

Załączniki

• 20160924_161143.jpg
    20160924_161143.jpg
    703,3 KB · Wyświetleń: 88
Przeciwciał żadnych nie robiłaś? I komórek nk?
Te pozostałe badania poza trombofilia to taka podstawa, niewiele wnosi do diagnozy poronień. Podstawa to zespół antyfosfolipidowy, trombofilia, przeciwciała i nk. Ewentualnie allo-mlr, tzw hamowanie. Ale niewiele laboratoriów to robi.

Ja robiłam te badania i zachęcam zebys je zrobiła:

Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)
TSH, FT3, FT4
anty-TPO
anty-TG
Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
Badanie genetyczne popłodu
Subpopulacje limfocytów (NK)

Kariotypy twoje i partnera - tego nie robiłam
Allo-Mlr (z partnerem) - tego nie robiłam
Test CBA - tego nie robiłam

Na przeciwciała lekarstwo to głównie steryd - encorton. Na trombofilie, zespół antyfosfolipidowy - clexane i acard, nk - intralipid, allo-mlr - szczepienia.
Co brałaś w poprzednich ciążach?

Pewnie ze widać cien jak ta lala!
Ok jak pieknie napisane ale w uk to tak nie dziala niestety. Te badania co wywalczyła to i tak duzo i od razu kierują na inseminacje lub invitro. Wiele z tych badań mi odmówiono bo mam dwoje zdrowych dzieci w tym roczną córkę wiec twierdzą ze jestem zdrowa.
Badania na trombofilie sa z jeszcze jakimś innym badaniem anty ale dowiem sie jak wynik dostanę co ram zrobili dokładnie.
Ft3 lekarz pierwszego kontaktu nie może skierować dopiero klinika płodności wiec robię Ft4
A o mutacjach to mogę zapomnieć bo na badanie i wyniki czeka się do roku. A u mnie zegar biologiczny tyka ;)

Ok jak pieknie napisane ale w uk to tak nie dziala niestety. Te badania co wywalczyła to i tak duzo i od razu kierują na inseminacje lub invitro. Wiele z tych badań mi odmówiono bo mam dwoje zdrowych dzieci w tym roczną córkę wiec twierdzą ze jestem zdrowa.
Badania na trombofilie sa z jeszcze jakimś innym badaniem anty ale dowiem sie jak wynik dostanę co ram zrobili dokładnie.
Ft3 lekarz pierwszego kontaktu nie może skierować dopiero klinika płodności wiec robię Ft4
A o mutacjach to mogę zapomnieć bo na badanie i wyniki czeka się do roku. A u mnie zegar biologiczny tyka ;)

Aha... ty w uk... zapisz sobie ewentualnie badania i jak odwiedzisz ojczyznę to skoczysz moze zrobić prywatnie.

Sarat ja kilka razy robiłam głupie pink testy i nigdy nic mi się nie pojawiło nawet zacieki więc wg mnie będzie dzidzia o_O:) i tu i tu jest widoczna druga kreska zrób rano testa albo facelle albo quick vue ;)

reklama
Do góry