reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Na żywo bardziej. Mój M. mówi , ze widać miejsce,w którym powinna być kreska.ehh...:confused2: Przepraszam, ze Wam tak truje, ale czuję się z Wami związana.Staraczki 2017 są suuuper!:*

20160924_161143.jpg a tu mój Kubuś

Załączniki

• 20160924_161143.jpg
    20160924_161143.jpg
    703,3 KB · Wyświetleń: 94
Przeciwciał żadnych nie robiłaś? I komórek nk?
Te pozostałe badania poza trombofilia to taka podstawa, niewiele wnosi do diagnozy poronień. Podstawa to zespół antyfosfolipidowy, trombofilia, przeciwciała i nk. Ewentualnie allo-mlr, tzw hamowanie. Ale niewiele laboratoriów to robi.

Ja robiłam te badania i zachęcam zebys je zrobiła:

Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)
TSH, FT3, FT4
anty-TPO
anty-TG
Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
Badanie genetyczne popłodu
Subpopulacje limfocytów (NK)

Kariotypy twoje i partnera - tego nie robiłam
Allo-Mlr (z partnerem) - tego nie robiłam
Test CBA - tego nie robiłam

Na przeciwciała lekarstwo to głównie steryd - encorton. Na trombofilie, zespół antyfosfolipidowy - clexane i acard, nk - intralipid, allo-mlr - szczepienia.
Co brałaś w poprzednich ciążach?

Pewnie ze widać cien jak ta lala!
Ok jak pieknie napisane ale w uk to tak nie dziala niestety. Te badania co wywalczyła to i tak duzo i od razu kierują na inseminacje lub invitro. Wiele z tych badań mi odmówiono bo mam dwoje zdrowych dzieci w tym roczną córkę wiec twierdzą ze jestem zdrowa.
Badania na trombofilie sa z jeszcze jakimś innym badaniem anty ale dowiem sie jak wynik dostanę co ram zrobili dokładnie.
Ft3 lekarz pierwszego kontaktu nie może skierować dopiero klinika płodności wiec robię Ft4
A o mutacjach to mogę zapomnieć bo na badanie i wyniki czeka się do roku. A u mnie zegar biologiczny tyka ;)

Ok jak pieknie napisane ale w uk to tak nie dziala niestety. Te badania co wywalczyła to i tak duzo i od razu kierują na inseminacje lub invitro. Wiele z tych badań mi odmówiono bo mam dwoje zdrowych dzieci w tym roczną córkę wiec twierdzą ze jestem zdrowa.
Badania na trombofilie sa z jeszcze jakimś innym badaniem anty ale dowiem sie jak wynik dostanę co ram zrobili dokładnie.
Ft3 lekarz pierwszego kontaktu nie może skierować dopiero klinika płodności wiec robię Ft4
A o mutacjach to mogę zapomnieć bo na badanie i wyniki czeka się do roku. A u mnie zegar biologiczny tyka ;)

Aha... ty w uk... zapisz sobie ewentualnie badania i jak odwiedzisz ojczyznę to skoczysz moze zrobić prywatnie.

Sarat ja kilka razy robiłam głupie pink testy i nigdy nic mi się nie pojawiło nawet zacieki więc wg mnie będzie dzidzia o_O:) i tu i tu jest widoczna druga kreska zrób rano testa albo facelle albo quick vue ;)

reklama
Do góry