reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No właśnie, myślę, że jak ma być to będzie.... U mnie za pierwszym razem i to właściwie wtedy kiedy teoretycznie zajść nie powinnam, bo kilka dni przed okresem.... Później ciąża i puste jajo płodowe też jakoś szybko, nie przywiązywałam do tego wagi, po prostu "jak będzie to będzie" bez specjalnych starań. A teraz już bardzo chcę.... 3 cykle minęły i nic.... Już różne myśli przychodzą do głowy, że coś nie tak itp skoro przedtem tak od razu się udawało. I kilka lat z tabletkami anty.... Nie wiadomo tak na prawdę czy to takie bezpieczne, chociaż przecież kobiety po nich bez problemu zachodzą.

Ja też długo brałam tabletki antykoncepcyjne i bez problemu zaszłąm w pierwszą ciążę w 1cs.

reklama
Beta 26
Progesteron 27
Dzisiaj 31dc i 16dpo.
Lekarz wspomniał że wynik z tarczycy mam podwyzszony. jutro dostanę receptę mam brać jedna tabletkę przy śniadaniu ,dalej dwie tabletki progesteronu na noc. betę powtarzam w poniedziałek. teraz będę się martwić że beta nie za duża.
Iza pierwsze koty za płoty [emoji12] teraz niech beta ładnie przyrasta a mamusia zrelaksuje się i cieszy ... jak kochana bertha pisze. Cieszyć się to rzecz ludzka ... co więcej bardzo przyjemna [emoji4] ... wiec korzystajmy z każdej sytuacji aby wykrzykiwac nasza radość [emoji1]

Bertha love ya za te słowa [emoji173]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

hajmal, iza - cudne wieści dziewczyny. Niech betki rosną ładnie.
fidzia, quenn_b myślę o Was cieplutko dziewczyny, razem działamy i razem testujemy.

Lux-piękny suwaczek, 31 tydzień to już z górki. Super.

za całą gromadę trzymam mocno kciuki. Do boju dziewczyny !!!:-) :)

Zapmarta [emoji173]️ dzis pozytywny test owu wiec działamy przez 3 dni jeszcze. A co! Pozniej będę czekać aż do 9.11 ;) ostatni cykl starań wiec zobaczymy czy zaskoczy czy nie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Iza pierwsze koty za płoty [emoji12] teraz niech beta ładnie przyrasta a mamusia zrelaksuje się i cieszy ... jak kochana bertha pisze. Cieszyć się to rzecz ludzka ... co więcej bardzo przyjemna [emoji4] ... wiec korzystajmy z każdej sytuacji aby wykrzykiwac nasza radość [emoji1]

:*

I tak zrobię. będę się cieszyć. odrzucam zmartwienia. trzeba myśleć pozytywnie

Hajmal, Izabela gratulację, trzymam kciuki :)
Ja miałam wynik beta też z dwoma miejscami po przecinku. Jak czytam jakie macie wyniki, to zdaję sobie sprawę że mój był rzeczywiście strasznie niski.

Ostatnia edycja:
Iza, Hajmal - cudowne wiadomości!!! Serdecznie Wam gratuluję - bardzo ładne betki:).
Iza - u Ciebie całkiem inaczej niż w poprzednim cyklu - dużo większa beta niż na początku.
Hajmal - nie martw się - zobaczysz, że przyrasta prawidłowo.
Ale się cieszę Dziewczyny - mam nadzieję, że przełamałyście złą passę i teraz się będą fasolki sypały jedna za drugą:)
Ja dopiero kończę @, ale postanowiłam w tym cyklu nie spinać się i iść na żywioł. Trzymajcie kciuki:)

reklama
Ja właśnie zrobiłam drugi test owu. I tak sobie myśle ze chyba na należę fo tych kobiet gdzie od pozytywnego testu do owu jest odstęp 12h a nie od 24-36 [emoji52][emoji15][emoji848][emoji848]
Pierwszy test. Na zdjęciu był robiony w południe, drugi o 21. Wg mnie ten drugi juz jaśniejszy. Czy tylko mi sie wydaje?? Hmm no nic za 4h maz wróci z pracy wiec bada przytulasy i świeca ;-)
1477427005-wviot3.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry