reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej :) Dawno nic nie pisałam, jednak się nie powiodło i nie było prezentu na urodziny ani rocznicę ślubu, ale trzeba działać dalej. Właśnie mi się @ skończyła. Jak nie teraz to dopiero od stycznia, bo w grudniu męża nie będzie. Miałam duże nadzieje i się zawiodłam. I wiecie co.... obiecałam sobie, że jeśli uda mi się mieć drugie dziecko i będzie wszystko dobrze to postaram się jeszcze o trzecie :) No ale narazie starania, starania, starania.... za parę dni będzie się trzeba przyłożyć. Mąż się cieszy :) A jak myślicie czy za często nie wpływa na jakość nasienia? Tzn. raz dziennie, bo na więcej nie ma czasu.

reklama
Fabimama wiem co czujesz.Moja Julka odeszła rowno rok temu i jak staraliśmy się w tym cyklu to mowie do m ze musimy się postarać żeby stworzyć życie.Bo narazie październik źle mi się kojarzy.Ale teraz mam przeczucia ze nic z tego.Listopad tez będzie dla mnie ciezki bo 11 miałam wywoływane poronienie a 12 zabieg.Jak w przeciagu tych 2 miesiecy nie zajdę to chyba się poddaje.Popłacz sobie trochę żeby rozładować emocje a potem zrób cos miłego dla siebie.Zbieraj siły na następne staranka.
Kacha, moj Aniołek to tez Julka :):) wierze ze do mnie Julka jeszcze wróci :)

Dziewczyny test owulacyjny zrobiony przed chwilą, kreska testowa dużo ciemniejsza od kontrolnej, dziś dziś 12 dc, wczoraj był mega bladzioch. I teraz pytanie czy to owulacja czy dopiero będzie? Najgorsze jest to, że mąż wyjechał w delegację wraca jutro o 12 w nocy, ciekawe czy jeszcze zdążymy. :eek:
To znaczy ze owu bedzie za 24-36h wiec o 12 w nocy zaciągaj M prosto do sypialni! Powodzenia :)

Hajmal, Iza, gratulacje bety! Teraz czekamy na powtórkę zeby ładnie przyrastala &&&

Hej :) Dawno nic nie pisałam, jednak się nie powiodło i nie było prezentu na urodziny ani rocznicę ślubu, ale trzeba działać dalej. Właśnie mi się @ skończyła. Jak nie teraz to dopiero od stycznia, bo w grudniu męża nie będzie. Miałam duże nadzieje i się zawiodłam. I wiecie co.... obiecałam sobie, że jeśli uda mi się mieć drugie dziecko i będzie wszystko dobrze to postaram się jeszcze o trzecie :) No ale narazie starania, starania, starania.... za parę dni będzie się trzeba przyłożyć. Mąż się cieszy :) A jak myślicie czy za często nie wpływa na jakość nasienia? Tzn. raz dziennie, bo na więcej nie ma czasu.

Ja się kochałam z mężem co drugi dzień i zaszłam w ciążę. W śluzie plemniki potrafią przeżyć nawet kilka dni :)
Także nawet żeby nie męczyć jąder faceta lepiej kochać się co dwa dni. Ja zauważyłam że jak się kocham z mężem codziennie to z dnia na dzień coraz mniej tego wytryska..

A ja sb tak pomyslalam ze jakby Nam sie udalo to moj mialby piekny prezent na mikolajki :tak: oby tak bylo zeby Nam wszystkim sie udalo i prezent mikolajkowy cudowny.

u nas bylo tylko w dwa dni sobota i niedziela i jeszcze owu sie przesunela a sie udalo :)

u nas bylo tylko w dwa dni sobota i niedziela i jeszcze owu sie przesunela a sie udalo :)
No właśnie, myślę, że jak ma być to będzie.... U mnie za pierwszym razem i to właściwie wtedy kiedy teoretycznie zajść nie powinnam, bo kilka dni przed okresem.... Później ciąża i puste jajo płodowe też jakoś szybko, nie przywiązywałam do tego wagi, po prostu "jak będzie to będzie" bez specjalnych starań. A teraz już bardzo chcę.... 3 cykle minęły i nic.... Już różne myśli przychodzą do głowy, że coś nie tak itp skoro przedtem tak od razu się udawało. I kilka lat z tabletkami anty.... Nie wiadomo tak na prawdę czy to takie bezpieczne, chociaż przecież kobiety po nich bez problemu zachodzą.

reklama
No właśnie, myślę, że jak ma być to będzie.... U mnie za pierwszym razem i to właściwie wtedy kiedy teoretycznie zajść nie powinnam, bo kilka dni przed okresem.... Później ciąża i puste jajo płodowe też jakoś szybko, nie przywiązywałam do tego wagi, po prostu "jak będzie to będzie" bez specjalnych starań. A teraz już bardzo chcę.... 3 cykle minęły i nic.... Już różne myśli przychodzą do głowy, że coś nie tak itp skoro przedtem tak od razu się udawało. I kilka lat z tabletkami anty.... Nie wiadomo tak na prawdę czy to takie bezpieczne, chociaż przecież kobiety po nich bez problemu zachodzą.
ja sie nauczylam nie liczyc dni plodnych, przestalam mierzyc temp itp, poszlam na zywiol i gdyby moj mi wtedy nie przypomnial o plodnych to nie wiem co by bylo :D

Do góry