reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Doczytalam jaka.mialas bete i szczerze to lekarz jest pewny ze w ogole to byla ciaza biochemiczna a nie blad w pomiarach? Bo to bardzo blisko granicy dolnej,testy ciazowe mialas pozytywne?.i z tego co doczytalam lekarz mowi ze to poronienie moim zdaniem nie i zreszta gin sama tak mi mowila ..bo ciazy jako tako w ogole nie bylo.I starac moglam sie od razu.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Gin nazwał to poronieniem i mówił że to była ciąża biochemiczna. Do zapłodnienia doszło na pewno bo miałam betę 6 ale nie doszło do prawidłowego zagnieżdzenia - tak mówił. Jak rozmawiałam z nim telefonicznie po odebraniu wyniku to mówił że wynik 6 to wynik słabo pozytywny. Na testach ciążowych wychodziły dwie kreski, ta druga słaba, ale była widoczna.
Pocieszyłaś mnie, że mogłaś się starać od razu, może niepotrzebnie się przejmuję.

reklama
Tulipanna miałam taką ciąże 2x szczerze gdyby nie test ginek nie miałby pojęcia bo z USG wszystko było wporządku taka ciąża jest gdy dojdzie do zapłodnienia ale nie do zagnieżdzenia zarodka .Genetyk mi wytłumaczył ponad 3/4kobiet nie ma pojęcia że coś nastąpiło bo nie robi testów przed @ ma @w terminie lub z opóźnieniem niewielkim ,ale nie odbiegającym od normy .
Parę dni temu progesteron 32 test ze słabusieńką kreską (nie pisałam o tym tu,)
a beta ujemna -mówi samo za siebie
I nie ma problemu by działać po @

Doczytalam jaka.mialas bete i szczerze to lekarz jest pewny ze w ogole to byla ciaza biochemiczna a nie blad w pomiarach? Bo to bardzo blisko granicy dolnej,testy ciazowe mialas pozytywne?.i z tego co doczytalam lekarz mowi ze to poronienie moim zdaniem nie i zreszta gin sama tak mi mowila ..bo ciazy jako tako w ogole nie bylo.I starac moglam sie od razu.

To samo usłyszałam od geny
Doczytalam jaka.mialas bete i szczerze to lekarz jest pewny ze w ogole to byla ciaza biochemiczna a nie bla

No właśnie to samo mówił mi genetyk i dlatego nie robie testów ;)wyjatek ten cykl z powodu zapalenia uszu najpierw test a cienia mówił za siebie ale beta prawdę ci powie8-)

Tulipanna miałam taką ciąże 2x szczerze gdyby nie test ginek nie miałby pojęcia bo z USG wszystko było wporządku taka ciąża jest gdy dojdzie do zapłodnienia ale nie do zagnieżdzenia zarodka .Genetyk mi wytłumaczył ponad 3/4kobiet nie ma pojęcia że coś nastąpiło bo nie robi testów przed @ ma @w terminie lub z opóźnieniem niewielkim ,ale nie odbiegającym od normy .

To by wyjaśniało moja słaba druga kreskę a 4 dni pozniej przyszła @@ co prawda bardzo słaba i krótka ale była. Powrotny test juz negatywny.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem, zdaję sobie z tego sprawę, że gdybym nie starała się o ciążę i nie robiła testu w dniu spodziewanej miesiączki to bym nie wiedziała o tej ciąży, wiem wiem. Dwa dni później test był już negatywny i gdyby nie wcześniejszy test i beta 'słabo pozytywna' to wcale nie wiedziałabym o zapłodnieniu.
Sama już nie wiem czy lepiej od początku robić testy i sprawdzać wszytko czy czekać spokojnie i dopiero kilka dni po terminie robić testy w przypadku jak się @ nie pojawi. Ja nie mam tyle spokoju w sobie i cierpliwości, lubię wszystko wiedzieć ;)
Czyli to krwawienie mogę uznać jako normalą @? bo gin mi powiedział że to jest poronienie (to krwawienie), a nie początek nowego cyklu. Chyba się za bardzo przejmuję, muszę wrzucić na luz:(

Przykro mi Tanika, ta słaba kreska na teście to zawsze nadzieja, też miałam taką nadzieję. Kurcze dlaczego tak się dzieje??? Czy naprawdę jest aż tyle zarodków z wadami genetycznymi czy co???

Dziewczyny chciałam was zapytań o te witaminy, czy któraś bierze i czy ten skład jest dobry?

Supplement Facts Doctor's Best, Best Fully Active B Complex, 30 Veggie Caps
Serving Size:
1 Capsule
Serving Per Container: 30 Servings
Amount Per Serving %Daily Value
- Vitamin C (As Ascorbic Acid) 40 Mg 67%
- Thiamin (Vit. B1) (As Hydrochloride) 60 Mg 4000%
- Vitamin B2 (As Riboflavin And Riboflavin-5-Phosphate) 75 Mg 4412%
- Vitamin B3 (As Niacin And Niacinamide) 50 Mg 250%
- Vitamin B6 (As Pyridoxine Hydrochloride And Pyridoxal-5-Phosphate) 50 Mg 2500%
- (6S)-5-Methyltetrahydrofolate (MTHF) (Elemental, As 800 Mcg (6S)-5-Methyltetrahydrofolic Acid, Glucosamine Salt (Vegetarian Source)) 400 Mcg 100%
- Vitamin B12 (As Methylcobalamin) 1000 Mcg 16667%
- Biotin 600 Mcg 200%
- Pantothenic Acid (As Calcium Pantothenate) 100Mg 1000%

Załączniki

• IMG_2478.PNG
    IMG_2478.PNG
    220,8 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:

To samo mówił mi genetyk u mnie ostatnio testy cień cienia kreski, a beta ujemna

Ja podejrzewam ze mialam juz nie jedna.taka biochrmiczna.i wiekszosc kobiet o ktorych nawet nie wiemy bo jesli czlowiek sie nie stara nie robi testu 2 dni przed @ ani nawet w terminie @.. i nie wie ze cos zaczelo sie dziax taka natura,..

Tulipana nie masz sie czym przjejmowac beta byla tak niziutka jesli Cie to pocieszy moja siostra poronila w 6 tc zarodek zle sie rozwijal , nie bylo serca i doszlo do samoistnego poronienia wspomaganego tabletkami na szczescie bez zabiegu i zaszla od razu nawet.nie doczekala kolejne @ jest juz w 30 tc ciaza bez problemowa gin kazal starac sie od razu najnowsze badania wskazuja ze po poronieniu samoistnym latwiej zajsc w ciaze i ja utrzymac.

reklama
Ja podejrzewam ze mialam juz nie jedna.taka biochrmiczna.i wiekszosc kobiet o ktorych nawet nie wiemy bo jesli czlowiek sie nie stara nie robi testu 2 dni przed @ ani nawet w terminie @.. i nie wie ze cos zaczelo sie dziax taka natura,..

Tulipana nie masz sie czym przjejmowac beta byla tak niziutka jesli Cie to pocieszy moja siostra poronila w 6 tc zarodek zle sie rozwijal , nie bylo serca i doszlo do samoistnego poronienia wspomaganego tabletkami na szczescie bez zabiegu i zaszla od razu nawet.nie doczekala kolejne @ jest juz w 30 tc ciaza bez problemowa gin kazal starac sie od razu najnowsze badania wskazuja ze po poronieniu samoistnym latwiej zajsc w ciaze i ja utrzymac.

Dziękuję za słowa otuchy, przykro mi z powodu straty Twojej siostry ale ta kolejna ciaza napawa optymizmem. Tez właśnie tak czytałam, ale trochę miałam obawy bo gin mówił co innego. Dziękuję dziewczyny kochane jesteście, oby nam się też tak poszczescilo. Idę spać bo rano nie wstanę do pracy. Kolorowych snów! :)

Do góry