reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

moja bratowa miala w kwietniu cc (pierwsza ciaze rozwiazali sn) i pamietam jak ją bolalo, jak z bolem wstawala, ale ona twarda baba i dala rade :) a ja miekka i pewnie bede stekac przez dwa tygodnie :D
Każdy przechodzi inaczej, nie ma reguły, dużo też zależy od tego jak Cie zszyją np.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dołożę dwa słowa o cc, miałam ją bo mi skoczyło ciśnienie, sam ból po cieciu nie duży, gorzej z całym brzuchem i tym takim chlup jak by jelita miały wypłynąć. Dlatego jak masz miec lux cesarkę to kup sobie na te pierwsze pare dni pas poporodowy taki zapinany na rzepy, kiedyś mozna go było tylko w sklepach ortopedycznych kupić a wczoraj widziałam w rosmnanie , moze nawet fajniejszy bedzie bo te pasy w originale co ja miałam były przeznaczone dla osób które miały problemy z kregosłupem. Łatwiej przy nim chodzić i zajmować sie dzieckiem. |To tylko na parę dni ale bardzo warto bo po cesarce nie da sie brzucha spiąć. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo, nasze dzieci miąły być z grudnia tylko mój synuś się pospieszył za bardzo

no i ile godzin trzeba lezec zeby ten plyn sie unormowal? z 8?
Ja jak miałam znieczulenie miejscowe, to 12 godzin, ale że rodziłam rano 9 35, to położna mi pomagała wstać do toalety kolejnego dnia o 5. Niby im wcześniej się wstanie, tym lepiej, bo szybciej się dochodzi do siebie.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

dołożę dwa słowa o cc, miałam ją bo mi skoczyło ciśnienie, sam ból po cieciu nie duży, gorzej z całym brzuchem i tym takim chlup jak by jelita miały wypłynąć. Dlatego jak masz miec lux cesarkę to kup sobie na te pierwsze pare dni pas poporodowy taki zapinany na rzepy, kiedyś mozna go było tylko w sklepach ortopedycznych kupić a wczoraj widziałam w rosmnanie , moze nawet fajniejszy bedzie bo te pasy w originale co ja miałam były przeznaczone dla osób które miały problemy z kregosłupem. Łatwiej przy nim chodzić i zajmować sie dzieckiem. |To tylko na parę dni ale bardzo warto bo po cesarce nie da sie brzucha spiąć. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo, nasze dzieci miąły być z grudnia tylko mój synuś się pospieszył za bardzo
pamietam, ze w lipcu malego stracilas :( a w aptece tez go dostane no nie?

w aptece nie wiem ale te w rosmanie sa specjalnie dla mam mogą być inaczej wycięte niż ortopedyczne . Wczoraj tak rzuciłam okiem to były jak by troszkę węższe bo te otopedyczne były strasznie szerokie dla mnie bo ja niska jestem ale w tamtym czasie lepszy taki niż żaden.

reklama

w tym cyklu postanowiłam że znowu będę mierzyć temp. bo przynajmniej można określić czy jest już po owu, co by chłopa nie zamęczyć.

w tym cyklu starac się będziemy w tych najbardziej płodnych codziennie żeby nie przegapić
a teraz jak na razie jest co dwa dni
zastanawiam się czy kupic te testy owu z rossmana...hmmm
dziś 10 dc

Do góry