reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

My też na początku mówiliśmy że dwójka ale potem to jedno przerosło mojego męża. A syna mam super, bawi sie sam bardzo pomaga sprząta jest naprawdę normalnym małym chłopcem. Więc ja tu najbardziej sie czepiam męża że nawet nie wie jaki ma skarb.

reklama
witam babeczki,

mamy nowe staraczki, super !!!
u mnie 5dc, zabawa od nowa się szykuje. Tym razem bez testów, wyliczanek. Trochę odpuszczam w tym cyklu. Będą przytulańce oczywiście ale bez napinki.
ściskam was mocno !!! miłego dnia.

Moj maz tez raz zrobił mi scenę :) powiedział, ze nasz sex to jak linka produkcyjna i ze on tak nie chce. I poszedł spać do drugiego pokoju. Postanowiłam go zostawić, dać mu pomyśleć.... na drugi dzień już było ok. Chyba był zmęczony chłopak ;)
U mnie dzisiaj 23dc, piersi nie bolą, w lewym jajniku pyka i boli podbrzusze. Poza tym dzisiaj rano wymiotowałam, ale wydaje mi się, ze to przez to iż zazylam witaminy na czczo. Możliwe?
Czy mogę prosić o dodanie do tabelki? 37 lat, staram się o 2 dziecko, termin @ 25.10, pierwszy cykl starań. Dzięki
Dzisiaj dzień w łóżku, taki ambitny plan :) pewnie wytrzymam godzinę i zacznie mnie nosić.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Tak to już niestety z meżami jest, mój niby pomaga jak ma wolne to pomaga, czasem nie słyszy i udaje zę nie widzi sterty garów czy brudnej łazienki i to mnie najbardziej wkurza ze mu muszę mówić albo robie listę i on po mału z tej listy coś robi. po mału to dlatego ze jest wrecz rozchwytywany po pracy i często ma problem zeby być z nami popołudniu i w soboty. Po za tym takie rzeczy jak skręcanie mebli, malowanie czy inne rzeczy które robi sie w domu w którym jeszcze nie wszytko jest na tip top robi sam. Nie mniej jednak dziecko muszę sama dopilnowywać, jeśli sie uda to następne też bedzie na mojej głowie. Jest troche lepiej jak pokrzyczę pokrzyczę obrażę sie potem zaczne mu jeszcze raz tłumaczyć wtedy to pomaga. W tej kolejnosci :)
Nie mniej jednak czesto to wyglada tak jak bym miała jedno dziecko dorosłe a drugie małe

mi się, ze to przez to iż zazylam witaminy na czczo. Możliwe?
Czy mogę prosić o dodanie do tabelki? 37 lat, staram się o 2 dziecko, termin @ 25.10, pierwszy cykl starań. Dzięki
Dzisiaj dzień w łóżku, taki ambitny plan :) pewnie wytrzymam godzinę i zacznie mnie nosić.
Witaj motylka :)
Bardzo prawdopodobne ze to właśnie po witaminach wymiotowałaś.
Termin @ masz na dzień przede mną wiec bede lukać jak Ci idzie :)

U mnie dzisiaj też 23dc a termin @ mam na 24. Piersi bala strasznie od owulacji. Czasami czuje jakieś ciągnięcia kłucia w nich. Brzuch chwilę poboli i przestaje. I do tego mam sporo białego śluzu. Zobaczymy co z tego będzie.

Laseczki a co myślicie o sporcie w ciazy? Jakieś cwiczonka lub basen? Mój I ginekolog mówi raz jedno raz drugi zglupialam i siedzę w domu. ..a nosi mnie bo jestem osobą aktywną i brakuje mi jakiejś gimnastyki czegokolwiek. . Wiadomo że na miarę ciążowych możliwości :')
Jeśli basen to jaki strój polecacie ?
Z tego co słyszałam to jak się było aktywnym przed ciąża to nawet nieskazane żeby nagle zasiąść na tyłku, tylko zwolnić.
Ale ja basen odpuszczam bo łatwo łapie zapalenie pęcherza i nie chce się narażać.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hej Evelinia:) i widzę, że podobnie jak u mnie - to Twój drugi cykl starań:) Trzymamy kciuki a jakże!!! A czujesz się jakoś inaczej?
No właśnie się czuję, ale brakuje mi podstawowego objawu - czyli białego śluzu. Normalnie Sahara. Ale u mnie coś w ogóle z tym śluzem słabo - jak miałam owu - to gin powiedział ,że w środku "piękny śluz", a na zewnątrz nic nie było . Jednak w dwóch moich ciążach miałam ten śluz, a teraz nie.
Więc tak: bolą mnie piersi - mam wrażenie, że inaczej niż na @ - bardziej po bokach, wydaje mi się, że wyszły mi bardziej żyłki na nich. Dzisiaj czułam w ustach jakiś taki metaliczny posmak, miałam dwa razy zgagę. I wydaje mi się, że właśnie mam ciemniejsze zabarwienie "tam" - co zawsze było u mnie ewidentnym objawem. Być może to hormony przed @ też tak wpływają - sama nie wiem. Mam dostać @ w piątek, test już mam kupiony. Dziś jest mój 25 dc przy cyklach 28 dniowych. @ Powinna przyjść w piątek. Oczywiście kusi mnie jak diabli, żeby wykonać test - ale chyba za wcześnie? Jak sądzisz? A jakie Ty masz objawy?

Do góry