reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Emsi, dziękuje za miłe słowa.. żebyś wiedziała.. ich wkład w poczęcie to tylko sama przyjemność, a ja już od lipca na kwasie foliowym, alkoholu unikam, codziennie pomiary, badania itd.. a tu taki tekst, foch bo nie wiem juz jak to nazwać..
Fakt, od jakiegoś czasu często dochodzi u nas do spięć bo dla niego ja cały czas marudzę ale wkurza mnie, ze mało co w domu pomaga i nawet schowanie ubrań do szafy to wielki problem i od razu tekst ze ja sie czepiam.. dla niego najważniejszy od jakiegoś czasu jest sport, codziennie siłownia, codziennie biega, a w weekendy ma zawody.. a mnie juz po prostu trafia, ze jestem z synem sama.. a co on na to? Ze ja go nie wspieram w jego pasji eh.. temat rzeka..
Jeżeli chodzi o testy to kupiłam pierwszy raz takie najtańsze z Allegro.. 7,5zl za 10szt.. dzisiaj mam 15dc.. w tamtym miesiącu owu spóźniła mi sie o dwa dni wiec nie wiem czy jest możliwe ze teraz przyszła dwa dni wcześniej? Pozostaje mi dalej sie obserwować i po 15 grudnia zapisać do mojej gin... ( na ten rok juz nie ma zapisów [emoji34])
Namarudzilam wam z rana.. przepraszam..

reklama
Hej [emoji3] u mnie chyba i w tym cyklu nici.. nadal robię wieczorem testy owu i pokazują tylko 1 kreskę.. tylko w 11dc była druga ale słabsza.. porobię jeszcze z dwa-trzy dni i chyba sobie odpuszczę.. jedyne co mnie zastanawia to dziś temperatura 36, 78.. zaczynam zawsze od 36,40..
a w ogóle moj M wczoraj stwierdził, ze on nie chce chyba drugiego dziecka i ze ja go zmuszam i przy stosunku postanowił, ze on juz nie działa.. normalnie aż sie poryczałam bo jeszcze dwa dni wcześniej mu to nie przeszkadzało ehh..
Basia takie chłopy oni boją się odpowiedzialnosci ich trzeba postawić przed dokonanym,tyle mocno

Basia może kup sobie dzisiaj jakieś testy znanej marki i zrób po południu i porównasz wynik z tymi co już robiłaś. Faceci to trudny temat. Oni tak tych starań nie przeżywają jak my. Może Twój m wczoraj miał gorszy dzień. Porozmawiaj z nim poważnie o tym i niech się zdeklaruje.Mój przynajmniej jest zdecydowany, że chce drugie dziecko, ale po 3 dniowych numerkach wczoraj już mu się nie chciało, stwierdził że on się nie stara, bo poczęcie dziecka ma wyglądać w ten sposób, że seximy się kiedy mamy na to ochotę. A on teraz czuje się jak robocik. Powiedziałam mu, że to nie jest takie proste, bo my w ciągu miesiąca seximy się mało, bo albo jesteśmy zmęczeni albo synek wciąż jest z nami. A wiadomo, żeby było dziecko to trzeba się bzykać w dni płodne.Po czym stwierdził, że skoro nie mamy czasu na sex to może z tym drugim dzieckiem sobie nie poradzimy.Mi się też już wczoraj nie chciało ale byłam w stanie zadziałać.Mam nadzieję, że armia z 12, 13,14 dc dadzą radę.

lux fajnie są spacerki wózeczkiem, my mieliśmy x-landera i też dobrze nam się jeździło. Wózek jest schowany, więc jak uda mi się mieć drugie dziecko to wtedy go wyciągamy. W ogóle m wczoraj stwierdził, że nasza piwnica i garaż to już mają dość tych lumpów po naszym synku i już ich pojemność się kończy.
Chciałabyś urodzić pod koniec grudnia czy w styczniu?

Emsi, dziękuje za miłe słowa.. żebyś wiedziała.. ich wkład w poczęcie to tylko sama przyjemność, a ja już od lipca na kwasie foliowym, alkoholu unikam, codziennie pomiary, badania itd.. a tu taki tekst, foch bo nie wiem juz jak to nazwać..
Fakt, od jakiegoś czasu często dochodzi u nas do spięć bo dla niego ja cały czas marudzę ale wkurza mnie, ze mało co w domu pomaga i nawet schowanie ubrań do szafy to wielki problem i od razu tekst ze ja sie czepiam.. dla niego najważniejszy od jakiegoś czasu jest sport, codziennie siłownia, codziennie biega, a w weekendy ma zawody.. a mnie juz po prostu trafia, ze jestem z synem sama.. a co on na to? Ze ja go nie wspieram w jego pasji eh.. temat rzeka..
Jeżeli chodzi o testy to kupiłam pierwszy raz takie najtańsze z Allegro.. 7,5zl za 10szt.. dzisiaj mam 15dc.. w tamtym miesiącu owu spóźniła mi sie o dwa dni wiec nie wiem czy jest możliwe ze teraz przyszła dwa dni wcześniej? Pozostaje mi dalej sie obserwować i po 15 grudnia zapisać do mojej gin... ( na ten rok juz nie ma zapisów [emoji34])
Namarudzilam wam z rana.. przepraszam..
Ehh nie chce być fatalistka, ale ja bym się zastanowiła czy dasz radę sama z dwójką zakładając że on się nie zmieni i będzie tak samo.
Nie wyobrażam sobie takiego zachowania, przykro mi ze musisz się z tym zmagać. A zwracanie uwagi ze odpowiedzialny ojciec nie stawia swoich potrzeb przed dzieckiem nie działa?
:(

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co oni w większości to są drugie dzieci :eek: mój to wszędzie i przy wszystkich mówił trzeciego nie chcemy a raz przesadził i aż się później pobeczałam. Ja do chrześniaczki powiedziałam ,że przydałaby się nam taka mała księżniczka, a on z śmiechem "nono akurat " i wtedy właśnie się wkurwilam i mu pocisnęłam ,że jak nie z nim to z kimś innym zrobię ją i tyle :evil: nawet nie wiecie jak ten tekst do niego trafił :laugh2: za chwilę już gadał inaczej, że to ja mówiłam iż trzeciego na razie nie bo to bo tamto o_Oo_O no to poprawiłam i walnęłam że to było kiedyś a teraz jest teraz i że ja mam potrzebę :blink: (oczywiście mówiłam to wszystko w nerwach ) a wieczorem to już on chciał :rolleyes2::-) :) więc Basia89 najlepiej patrzeć na siebie a nie na nich ! Jak masz potrzebę bycia mamą to nie rezygnuj i postaw na swoim ,a uczuć kobiety nie powinno się tak traktować w związku trzeba się liczyć z uczuciami drugiej osoby ;)

Ostatnia edycja:
nie warto sie przejmowac, ja bardzo marze by urodzic sn i wizja cc mnie przeraza, ale czuje, ze okulista nie wyda zgody na sn i beda mnie ciac :(

dziewczyny chwale sie, ze mam juz 31 tydzien!!! wczoraj bylismy odebrac ze sklepu wozek Natanka :D
Może da rade ? Trzeba mieć nadzieję kochana :-)
Ja się potem pobeczalam ale na drugi dzień miałam już to wszystko w tyłku ;)
Wózek piękny :D rozwiązanie juz tuż tuż :-) a radzisz tam gdzie przyjmuje twój prowadzący czy jest Ci wszystko jedno? Bo tutaj mam mętlik w głowie :szok:

Aleksandrax, tak wcześniej nie było, jak syn był malutki to mąż go kapał, karmił, na spacery wychodził, mieszkanie mi nie raz tez potrafił ogarnąć a teraz jakby brak mu cierpliwości.. postawił sobie cel i chyba po drodze zapomniał o nas eh..

reklama
Do góry