reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
A pamiętasz może jaka miałaś wtedy ta betę?
Z jednej strony się boję że będę za wcześnie i się będę denerwować że nie widać serca jeszcze a z drugiej boję się zwlekać bo jak nie ten termin to dopiero następny dwa tyg później :/

Queen ostatni test robiłaś w piątek?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak. Ostatni test był w piątek. Brzuch bolu wiec @@ przyjdzie w nocy albo rano. To wtedy podam Ci info do tabelki :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Queen_b ty czekasz na ovu? bo jeśli tak to jeszcze powinnaś testować ;)
Evelinia nie wierzę w tych lekarzy na NFZ.Po lyzeczkowaniu jak poszłam na kontrolę na nfz to nawet mi usg nie zrobiła ginka.Musiałam iść prywatnie.Ta sama ginka z nfz jak byłam w ciąży to zrobiła mi raz usg żeby potwierdzić ciaze w 8 tyg.Potem jak byłam w 11 tyg.to już mi nie chciała zrobić bo mi się nie należy tyle usg na NFZ.Zbadala mnie ręcznie i powiedziała ze wszystko ok a parę dni jak byłam prywatnie to na usg wyszło ze chodzę 3-tyg z martwym zarodkiem.Tym razem przetestuje inna przychodnie.Dużych nadziei sobie nie robię.Jak zajdę to raczej prywatnie będę chodzić.
nimitti myślałam o monitoringu, tylko ze w moim przypadku najlepiej nic nie robić.Przy pierwszych staraniach mierzylam temp.,obserwowałam cykl,chodziłam na monitoring (gdzie ginka nie chciala mnie juz widziec),zrobiłam badania i wszystko było ok,brałam cykl cło i też nic nie dało.A zaszlam w ciaze bez wspomagaczy, jak zylam problemami innych (staralismy sie rok i 5 miesiecy).W drugą ciaze zaszlam na luzie z 1 numerkiem w cyklu (to byl 4 ty cykl).U mnie im więcej myślę, badam tym gorzej.Narazie chce sobie darować zbyt czestych wizyt u ginki w poczekalni z ciezarnymi,w dodatku to kosztuje a wolę kupić coś synkowi.Do stycznia staramy się a jak nie wyjdzie to chyba trzeba będzie się wybrać prywatnie na monitoring.A za tydz.niech mi zrobi usg i powie czy wszystko w porządku tam jest.Więcej od niej nie wymagam.
Ja odzwyczaiłam się chodzić do przychodni na NFZ wiecznie nie ma miejsc, do gina to nigdy zarejestrować się nie mogę (bo wiecznie miejsc nie ma i trzeba w konkretnym dniu przyjść się zarejestrować - osobiście! !! )

Queen_b ja w poprzednim m-Cu właśnie w dzień w którym dostalam @ zrobiłam test ovu i powiem szczerze zrobiłam sobie nadzieję, bo wyszły takie mocne kreski że aż bordowe i wpadłam w euforię. Tak się cieszyłam, że zaskoczyłam:tak: a po około godzinie @ przyszła i niestety tak mocna jak paski na teście :crazy:

A pamiętasz może jaka miałaś wtedy ta betę?
Z jednej strony się boję że będę za wcześnie i się będę denerwować że nie widać serca jeszcze a z drugiej boję się zwlekać bo jak nie ten termin to dopiero następny dwa tyg później :/

Queen ostatni test robiłaś w piątek?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ach przeszukałam wszystko z tej ciąży, ale niestety bhcg nie mam :( widocznie ją zutylizowałam niestety z głowy nie pamiętam to już ponad 6 lat temu było :szok: w tym nie pomogę :no: najbezpieczniej będzie za dwa tygodnie pójść ale sama dobrze wiem, że wtedy myśli się za dużo :eek:

Hajmal mi wyszedł następnego dnia troszkę mocniejszy a następne bledły już. Więc uważaj by nie przegapić, ja myślałam że jak nie są tak samo intensywne to znaczy że jeszcze nie ma ovu, a tu dupa mocniejsza już nie wyszła :crazy: pozdrowionka

reklama
Queen_b ty czekasz na ovu? bo jeśli tak to jeszcze powinnaś testować ;)

Ja odzwyczaiłam się chodzić do przychodni na NFZ wiecznie nie ma miejsc, do gina to nigdy zarejestrować się nie mogę (bo wiecznie miejsc nie ma i trzeba w konkretnym dniu przyjść się zarejestrować - osobiście! !! )

Nie- ja czekałam na @@ [emoji51]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry