reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja rownież mam pieska, który w sumie był pomysłem mojego meza - taki substytut dziecka dla Nas. I nir wyobrażam sobie żebym traktowała ja inaczej jesli zajdę w ciąże. Poza tym gdzieś kiedys czytałam ze to koty, nie psy, sa większymi roznosicielami tokso. Moze z uwagi na ich wszędobylstwo. A na zdjęciu Lily - nasze maleństwo [emoji173]️ ;-)
1475818145-x5fyg3.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Teraz prawdopodobnie będę miała 22.10 też liczę 28 dniowy cykl heh chyba że mi się nagle skrócił :szok: mam jednak nadzieję, że będzie albo ciąża albo po staremu :blink: a powiedz mi Mikaduchna czy test pokazał Ci odrazu te piękne kreski? Tzn. jak długo czekałaś na wynik :sorry:

Właśnie od 8 dnia cyklu sprawdzałam i wyszedł mi test wczoraj - czyli w dniu owulacji. A dzisiaj też jeszcze kreska widoczna, ale jakby bledsza. Więc chyba pęcherzyk pękł wczoraj - bo i jajnik przestał mi dokuczać.

Ja mam psiaka i bzika na jego punkcie :) nigdy go z lozka nie wywale. Ale przyznam, ze od jak zobaczylam dwie krechy na tescie to od razu pomyslalam, ze trzeba bedzie czesciej odrobaczac na wszczelki wypadek :) no i jak przexzytalam teraz o tej metce - to juz wiem czego nie tkne przez nastepne x miesiecy..
Dziewczyny tak mnie troche drecza mysli.. Ostatnio ktos gdzies tu pisal, nie mi, ale konus innemu, ze jak w 6tc nic nie widac na usg, to moze byc zly znak (to tak w uproszczeniu). Wiem, ze niektore z Was mialy tez przykre doswiadczenia/ stracily ciaze. Czy jak sie cos dzieje zlego, albo przestaje sie dziecko rozwijac i koniec, to sa tego jakoes objawy ? Albo .. Czy w ogole objawy ciazy moga sie utrzymywac/ nasilac, skoro ciaza juz sie nie rozwija? Mozna sie w ogole sugerowac objawami ciazowymi?
U mnie objawy ciążowe ustapily dopiero jak się dowiedziałam że to koniec na usg. Wcześniej tylko raz mnie mocno zakuło w brzuchu i miałam złe przeczucia, ale mowili mi że jestem panikara :( a jednak mialam racje

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Delli u mnie jak zarodkowi przestało bić serduszko (9 tydz. ) to nic nie czułam, że coś jest nie tak. Chodziłam z martwą ciążą przez 3,5 tyg. Dopiero w 12 tyg. dowiedziałam się u lekarza o tragedii a poszłam po prostu na kontrolę. Przez cały czas miałam objawy ciążowe, zero plamień, brzuch mi rósł, wszystko wydawało się w porządku.Dlatego przeżyłam szok jak zobaczyłam że na usg dziecko się nie rusza i nie pika mu serduszko. Myślę, że u Ciebie za szybko była ta wizyta, dlatego nie było nic widać. Musisz się uzbroić w cierpliwość i czekać na wizytę, a na następnym usg pewnie już wszystko będzie ładnie widać.

Bertha ja też się piszę z Tobą na lipiec, dzisiaj mam 6 dc i jajnik zaczął mnie pobolewać. Coś ten lewy jajnik ostatnio ćmi mnie na różnych etapach cyklu. W poniedz. będę umawiać się do ginki na nfz. Zobaczymy jaki termin mi zapodadzą.

Dziewczyny! Bardzo dziekuje, ze podzielilyscie sie tymi doswiadczeniami.
Wiem juz, ze to za szybko. Test przeciez tez byl negatywny jeszcze kilka dni po terminie @ wiec mozliwe, ze wszystko pozniej. Moze tak byc.. Byle tylko malenstwo rozwijalo sie prawidlowo..

reklama
Dziewczyny dbajcie i zdrówko, kwas askorbinowy, sok malinowy, miód, czosnek, kurkuma :) nie dajemy się :) no i ciepło się ubierać, bo zima idzie :) :) :) :)

Do góry