reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć Dziewczynki:) a ja dzisiaj 14 dc - i po wizycie u gina. Poszłam żeby sprawdzić, bo zakupiłam testy owu i robiłam co dwa dni od 8 dc i wciąż biel wizira (przedwczoraj też). I jak zawsze wiem kiedy mam owu - bo jajnik bardzo mnie boli, to w tym cyklu nic. Więc się już obawiałam, że Sahara.. A tutaj zaskoczenie: potężny pęcherzyk. Jak tylko się dowiedziałam, natychmiast przyszły objawy i się zwijałam z bólu do teraz. Chyba kurdę pękł. A mój M akurat dzisiaj w delegacji - nożesz szlag mnie trafi. Jedyna nadzieja, że bataliony żołnierzyków wypuszczonych "w teren" wczoraj przetrwały w trudnych warunkach bojowych i zdobyły cel;)

reklama
Myślę,że od głaskania zwierząt itp. nic się nie stanie przecież we większości domów są zwierzęta, ja też mam dwa pieski spoko tak się raczej nie
A co np z glaskaniem moich futrzakow? Mam psa i kota. Niejednokrotnie pies wyleguje się w nogach na łóżku. Czy trzeba zmieniać takie przyzwyczajenia?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę,że od głaskania zwierząt itp. nic się nie stanie przecież we większości domów są zwierzęta, ja też mam dwa pieski spoko tak się raczej nie zarazisz Antonia 2016

Kobietki mam takie pytanko. Ciekawa jestem Waszej opinii. Jutro prawdopodobnie mam owulacje, może nawet dziś. Jutro mam umówione wizytę u fryzjera. Rozjasniam włosy z brązu na blond bo mam już chyba z 2 cm. odrostu. Myślicie że to bezpieczne? A gdyby akurat doszło do zapłodnienia. Trochę się boję, że coś popsuje.

Jak na moje oko - to nic kompletnie się nie popsuje:) Często nie wiemy, że jesteśmy w ciąży i nieświadomie robimy dużo zakazanych rzeczy i wszystko jest ok. Myślę, że nasz organizm chroni bardzo nasze fasolki. Naprawdę myślę, że to za wcześnie aby miało jakiś wpływ. Powodzenia w starankach:)

Cześć Dziewczynki:) a ja dzisiaj 14 dc - i po wizycie u gina. Poszłam żeby sprawdzić, bo zakupiłam testy owu i robiłam co dwa dni od 8 dc i wciąż biel wizira (przedwczoraj też). I jak zawsze wiem kiedy mam owu - bo jajnik bardzo mnie boli, to w tym cyklu nic. Więc się już obawiałam, że Sahara.. A tutaj zaskoczenie: potężny pęcherzyk. Jak tylko się dowiedziałam, natychmiast przyszły objawy i się zwijałam z bólu do teraz. Chyba kurdę pękł. A mój M akurat dzisiaj w delegacji - nożesz szlag mnie trafi. Jedyna nadzieja, że bataliony żołnierzyków wypuszczonych "w teren" wczoraj przetrwały w trudnych warunkach bojowych i zdobyły cel;)
Mikaduchna a ile dniowe masz cykle ja miałam zawsze 28 dniowe tylko ostatni był 27 dniowy i nie wiem czy jednak ovulka u mnie wystąpi 14 dc ,skoro u ciebie w 14 dniu był dogodny pęcherzyk to może i u mnie będzie około 15 dc jak wcześniej :oo2: od kilku godzin mam takie pękanie w brzuchu jakby ktoś mi kopertę bąbelkową zaszył i je przebija teraz :D

Mikaduchna a ile dniowe masz cykle ja miałam zawsze 28 dniowe tylko ostatni był 27 dniowy i nie wiem czy jednak ovulka u mnie wystąpi 14 dc ,skoro u ciebie w 14 dniu był dogodny pęcherzyk to może i u mnie będzie około 15 dc jak wcześniej :oo2: od kilku godzin mam takie pękanie w brzuchu jakby ktoś mi kopertę bąbelkową zaszył i je przebija teraz :D
Mam jak w zegarku 28 dni. Gin powiedział, że pęcherzyk jest b. duży i dzisiaj lub jutro najpóźniej pęknie. I powiedział, że średnio jajeczko "żyje" 12 h. Więc jak najbardziej u Ciebie może być podobnie i dzisiaj lub jutro może być owu. Dzisiaj zrobiłam (po wizycie u gina) test owu i wreszcie wyszły dwie kreski. Trzymam kciuki za Ciebie:) A kiedy masz termin @?

Mam jak w zegarku 28 dni. Gin powiedział, że pęcherzyk jest b. duży i dzisiaj lub jutro najpóźniej pęknie. I powiedział, że średnio jajeczko "żyje" 12 h. Więc jak najbardziej u Ciebie może być podobnie i dzisiaj lub jutro może być owu. Dzisiaj zrobiłam (po wizycie u gina) test owu i wreszcie wyszły dwie kreski. Trzymam kciuki za Ciebie:) A kiedy masz termin @?
Teraz prawdopodobnie będę miała 22.10 też liczę 28 dniowy cykl heh chyba że mi się nagle skrócił :szok: mam jednak nadzieję, że będzie albo ciąża albo po staremu :blink: a powiedz mi Mikaduchna czy test pokazał Ci odrazu te piękne kreski? Tzn. jak długo czekałaś na wynik :sorry:

A co np z glaskaniem moich futrzakow? Mam psa i kota. Niejednokrotnie pies wyleguje się w nogach na łóżku. Czy trzeba zmieniać takie przyzwyczajenia?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Od glaskania się nie zarazisz, w ogóle to nie jest powiedziane że twoje zwierzęta mają tokso, na wszelki wypadek nie czysc kuwety bo ryzyko zarażenia jest przez odchody. Gdzieś wyczytałam że większe prawdopodobieństwo zarażenia się jest przez kontakt z ziemią niż z kotem, więc do pracy w ogrodzie grube rękawice :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny, czytam was codziennie wieczorem, a łatwo nie jest bo skrobiecie dużo !!! (tak trzymać).
nie mam jak w dzień popisać z wami, ale myślami jestem i wchodzę z nadzieją na dobre wieści od was. Fakt czerwcówek mało, ale jeszcze nic straconego żeby poprawić statystykę.
ja dziś 22 dc przy 27 dniowych cyklach. poczytałam o waszych eksperymentach i w związku z tym, że został mi się jeden test owu, zrobiłam go wczoraj i druga krecha jak malowana. Ciekawe co te wyniki nam dadzą ?
test może poniedziałek jak nie wytrzymam do wtorku, ale wcześniej nie zrobię. Omijam apteki i drogerie. nie chcę się dołować i przekładać tego na moich chłopaków.
Poruszyłyście temat zwierzaków, ale ja też z tych co nie widzą problemu, a i dzieciaki jak się chowają ze zwierzyną to alergii nie ma. Fakt, higiena musi być zachowana i tyle.
Bertha - u mnie też moje koty okupują łóżko i wylegują się w najlepsze.
pozdrawiam i jutro wieczorkiem skrobnę. Oczywiście kciuki zaciśnięte za was !!!

reklama
Ja mam psiaka i bzika na jego punkcie :) nigdy go z lozka nie wywale. Ale przyznam, ze od jak zobaczylam dwie krechy na tescie to od razu pomyslalam, ze trzeba bedzie czesciej odrobaczac na wszczelki wypadek :) no i jak przexzytalam teraz o tej metce - to juz wiem czego nie tkne przez nastepne x miesiecy..
Dziewczyny tak mnie troche drecza mysli.. Ostatnio ktos gdzies tu pisal, nie mi, ale konus innemu, ze jak w 6tc nic nie widac na usg, to moze byc zly znak (to tak w uproszczeniu). Wiem, ze niektore z Was mialy tez przykre doswiadczenia/ stracily ciaze. Czy jak sie cos dzieje zlego, albo przestaje sie dziecko rozwijac i koniec, to sa tego jakoes objawy ? Albo .. Czy w ogole objawy ciazy moga sie utrzymywac/ nasilac, skoro ciaza juz sie nie rozwija? Mozna sie w ogole sugerowac objawami ciazowymi?

Do góry