reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

hej dziewczyny, jestem tutaj od niedawna, staram się z mężem o dziecko od dłuzszego czasu, jesteśmy po dwoch IUI i nic. chyba żle trafiłam na wątek ale nie wiem gdzie to "przyczepić"

proszę o interpretacje wyników. ( czytałam też ze dluzsza przerwa moze dac gorsze wyniki. co w naszym przypadku chyba troche ma to znaczenie )

barwa szara / szara opalizująca
upłynienie 20<60 min
objętosc (ml) 3,3>1,5
lepkosc (cm) 0<2
koncentracja (mln/min) 4>15
ruch postępowy (%) 23>32
ruch calkowity (%) 41 >40
brak ruchu 59 %
całkowita licz. plemników w ejakulacie 13,2 mln >39
WBC 0<1
morfologia 2>4
zywe plemniki 67 % >58
komórki okrągle 0<5

bezwzgledna wartość plem. o ruchu postepowym i praidlowej budowie 0,061 >0,29 mln/ejakulat

po przygotowaniu:

koncentracja 0,5
ruch postępowy 50%

czy z takimi wynikami jest wgl możliwość zapłodnienia ?

pozdrawiam

reklama
O, super, ja też trzymam kciuki. :) Dzisiaj mam 28 dc a Ty?
Nie mam zbyt wielkich nadziei, bo fakt, jak się przyjrzy coś widać ale gdy patrzyłam w którym miejscu powinna być kreska to zdecydowanie nie w tym hehe. :p
Może to jakiś wadliwy test i kreska uciekła ze swojego miejsca :D [emoji4] u mnie 26dc[emoji14]a cykle 29 dni :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny, jestem tutaj od niedawna, staram się z mężem o dziecko od dłuzszego czasu, jesteśmy po dwoch IUI i nic. chyba żle trafiłam na wątek ale nie wiem gdzie to "przyczepić"

proszę o interpretacje wyników. ( czytałam też ze dluzsza przerwa moze dac gorsze wyniki. co w naszym przypadku chyba troche ma to znaczenie )

barwa szara / szara opalizująca
upłynienie 20<60 min
objętosc (ml) 3,3>1,5
lepkosc (cm) 0<2
koncentracja (mln/min) 4>15
ruch postępowy (%) 23>32
ruch calkowity (%) 41 >40
brak ruchu 59 %
całkowita licz. plemników w ejakulacie 13,2 mln >39
WBC 0<1
morfologia 2>4
zywe plemniki 67 % >58
komórki okrągle 0<5

bezwzgledna wartość plem. o ruchu postepowym i praidlowej budowie 0,061 >0,29 mln/ejakulat

po przygotowaniu:

koncentracja 0,5
ruch postępowy 50%

czy z takimi wynikami jest wgl możliwość zapłodnienia ?

pozdrawiam

Twoj maz ma podobne wyniki do mojego jesli chodzi o ilość plemników. Czyli za mało. U mojego meza okazało sie ze ma chora tarczyce. Wynik TSH 2,5 - norma jest do 4 ale z racji ze maz nie ma 30lat edokrynolog powiedział ze musi byc poniżej 2. Dostał tabletki i po pol roku wszystko wróciło do normy. Z takimi wynikami nam powiedziano ze cieżko o naturalne zapłodnienie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj 3dc od dzisiaj zaczynam brać CLO i tak przez 5 dni. Usg mam za tydzień w środę. Nadal bolą mnie piersi i to jest dla mnie troszkę dziwne. Miała któraś tak ?

Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj 3dc od dzisiaj zaczynam brać CLO i tak przez 5 dni. Usg mam za tydzień w środę. Nadal bolą mnie piersi i to jest dla mnie troszkę dziwne. Miała któraś tak ?

Iza a ty to liczysz jako normalny okres ?
Kochana bedą bolały piersi bo musi beta spaść mnie bolały jeszcze kilka dni po zabiegu łyżeczkowania .

Nie wiem czy to bedzie dobry pomysł z wzięciem tego clo , jak jeszcze beta nie spadła .

Mi się wydaje , że powinnaś poczekać z tym clo niech hormony wrócą na swoje miejsce , bo wyregulujesz sobie wszystko .
W którym ty byłaś tygodniu ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
oo, to kiedy testujesz??? :)
Poczekam jeszcze parę dni i się okaże, ale wydaje mi się, że z testem wszystko ok, tylko z moją wyobraźnią nie. :D
Testowałam wczoraj i negatyw ale wiem ze to mega wcześnie[emoji14]jednak ciekawosc wygrała[emoji14]jutro jeszcze spróbuje ale nie nastawiam sie na drugą kreske bo owu jesli byla mogła byc troche poźniej[emoji14]do soboty bez stresu :D
Wiem coś o tym , czasami sie tak wpatruje w ten test jakbym chciała spojrzeniem wywołać drugą kreske [emoji23]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry