reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

hej dziewczyny, jestem tutaj od niedawna, staram się z mężem o dziecko od dłuzszego czasu, jesteśmy po dwoch IUI i nic. chyba żle trafiłam na wątek ale nie wiem gdzie to "przyczepić"

proszę o interpretacje wyników. ( czytałam też ze dluzsza przerwa moze dac gorsze wyniki. co w naszym przypadku chyba troche ma to znaczenie )

barwa szara / szara opalizująca
upłynienie 20<60 min
objętosc (ml) 3,3>1,5
lepkosc (cm) 0<2
koncentracja (mln/min) 4>15
ruch postępowy (%) 23>32
ruch calkowity (%) 41 >40
brak ruchu 59 %
całkowita licz. plemników w ejakulacie 13,2 mln >39
WBC 0<1
morfologia 2>4
zywe plemniki 67 % >58
komórki okrągle 0<5

bezwzgledna wartość plem. o ruchu postepowym i praidlowej budowie 0,061 >0,29 mln/ejakulat

po przygotowaniu:

koncentracja 0,5
ruch postępowy 50%

czy z takimi wynikami jest wgl możliwość zapłodnienia ?

pozdrawiam

reklama
O, super, ja też trzymam kciuki. :) Dzisiaj mam 28 dc a Ty?
Nie mam zbyt wielkich nadziei, bo fakt, jak się przyjrzy coś widać ale gdy patrzyłam w którym miejscu powinna być kreska to zdecydowanie nie w tym hehe. :p
Może to jakiś wadliwy test i kreska uciekła ze swojego miejsca :D [emoji4] u mnie 26dc[emoji14]a cykle 29 dni :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny, jestem tutaj od niedawna, staram się z mężem o dziecko od dłuzszego czasu, jesteśmy po dwoch IUI i nic. chyba żle trafiłam na wątek ale nie wiem gdzie to "przyczepić"

proszę o interpretacje wyników. ( czytałam też ze dluzsza przerwa moze dac gorsze wyniki. co w naszym przypadku chyba troche ma to znaczenie )

barwa szara / szara opalizująca
upłynienie 20<60 min
objętosc (ml) 3,3>1,5
lepkosc (cm) 0<2
koncentracja (mln/min) 4>15
ruch postępowy (%) 23>32
ruch calkowity (%) 41 >40
brak ruchu 59 %
całkowita licz. plemników w ejakulacie 13,2 mln >39
WBC 0<1
morfologia 2>4
zywe plemniki 67 % >58
komórki okrągle 0<5

bezwzgledna wartość plem. o ruchu postepowym i praidlowej budowie 0,061 >0,29 mln/ejakulat

po przygotowaniu:

koncentracja 0,5
ruch postępowy 50%

czy z takimi wynikami jest wgl możliwość zapłodnienia ?

pozdrawiam

Twoj maz ma podobne wyniki do mojego jesli chodzi o ilość plemników. Czyli za mało. U mojego meza okazało sie ze ma chora tarczyce. Wynik TSH 2,5 - norma jest do 4 ale z racji ze maz nie ma 30lat edokrynolog powiedział ze musi byc poniżej 2. Dostał tabletki i po pol roku wszystko wróciło do normy. Z takimi wynikami nam powiedziano ze cieżko o naturalne zapłodnienie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj 3dc od dzisiaj zaczynam brać CLO i tak przez 5 dni. Usg mam za tydzień w środę. Nadal bolą mnie piersi i to jest dla mnie troszkę dziwne. Miała któraś tak ?

Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj 3dc od dzisiaj zaczynam brać CLO i tak przez 5 dni. Usg mam za tydzień w środę. Nadal bolą mnie piersi i to jest dla mnie troszkę dziwne. Miała któraś tak ?

Iza a ty to liczysz jako normalny okres ?
Kochana bedą bolały piersi bo musi beta spaść mnie bolały jeszcze kilka dni po zabiegu łyżeczkowania .

Nie wiem czy to bedzie dobry pomysł z wzięciem tego clo , jak jeszcze beta nie spadła .

Mi się wydaje , że powinnaś poczekać z tym clo niech hormony wrócą na swoje miejsce , bo wyregulujesz sobie wszystko .
W którym ty byłaś tygodniu ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
oo, to kiedy testujesz??? :)
Poczekam jeszcze parę dni i się okaże, ale wydaje mi się, że z testem wszystko ok, tylko z moją wyobraźnią nie. :D
Testowałam wczoraj i negatyw ale wiem ze to mega wcześnie[emoji14]jednak ciekawosc wygrała[emoji14]jutro jeszcze spróbuje ale nie nastawiam sie na drugą kreske bo owu jesli byla mogła byc troche poźniej[emoji14]do soboty bez stresu :D
Wiem coś o tym , czasami sie tak wpatruje w ten test jakbym chciała spojrzeniem wywołać drugą kreske [emoji23]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry