jak tam u Ciebie sytuacja?Nessi skoro w ogóle wyszły pozytywne to myślę, że owu była, tylko pytanie kiedy...
reklama
NeSSi
Moderatorka
a ktory masz dc? cos tam o testach owu wyczytalam
17 dc.
Znalazłam też coś takiego: '
,,Zdaża się, ze pecherzyk Graffa dojrzewa, ale tuz przed peknieciem z powodu zaburzeń w ukł. hormonalnym dotyczacym owulacji, mimo wysokich stęzeń estrogenów (niska temp. + sluz pł. i szyjka miękka, wysoko położona i otwarta) dochodzi do zahamowania procesów, które doprowadzaja do pekniecia pecherzyka. W brzuchu w boku czuje sie kłucie lub inny ból (nie u wszystkich kobiet) bo jajnik pracuje "całą parą".
Ponieważ nie doszło do przeobrazenia ścianek pustego pęchrzyka w ciałko zółte i nie wydziela on progesteronu - najbardziej dojrzały kolejny pecherzyk Graffa szybko zaczyna dojrzewać i po kilku dniach dochodzi juz do owulacji, i nastepowych zmian w całym narzadzie rodnym.''
Może i by się zgadzało ...ale czemu w takim razie pozytywny był potem tylko w piątek wieczorem ? A rano i potem negatywny - i tak do dzisiaj.
Robiłam 3 x dziennie testy. W teorii rano powinien wychodzić a mi nie wychodził.
Mniejsza o to ...
Zastanawia mnie tylko ten pozytyw w piątek ...czemu taki krótki był ...
Spark
Fanka BB :)
Od początku starań wiele... testosteron, prolaktyna, wszystkie tarczycowe tsh itd. , LH, FSH, Estradiol, glukoza, insulina, AMH, androgeny... no i usg tarczycy i jajników - stwierdzone PCOS i IOSpark ja tak samo musze wykryc czym predzej zeby utrzymac. Przypomnij mi jakie robilas badania. Jak wolisz mozesz na prv
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
w teorii to ja w ciazy nie powinnam byc, bo wychodzi duzo mlodsza i wyszloby na to, ze zaszlam 6 dni po owu...wiesz jak to jest z tymi testami owu...moze owu przyszla pozniej? moze byla krotka i temu tak krotko test pokazal?17 dc.
,,Zdaża się, ze pecherzyk Graffa dojrzewa, ale tuz przed peknieciem z powodu zaburzeń w ukł. hormonalnym dotyczacym owulacji, mimo wysokich stęzeń estrogenów (niska temp. + sluz pł. i szyjka miękka, wysoko położona i otwarta) dochodzi do zahamowania procesów, które doprowadzaja do pekniecia pecherzyka. W brzuchu w boku czuje sie kłucie lub inny ból (nie u wszystkich kobiet) bo jajnik pracuje "całą parą".
Ponieważ nie doszło do przeobrazenia ścianek pustego pęchrzyka w ciałko zółte i nie wydziela on progesteronu - najbardziej dojrzały kolejny pecherzyk Graffa szybko zaczyna dojrzewać i po kilku dniach dochodzi juz do owulacji, i nastepowych zmian w całym narzadzie rodnym.''
Może i by się zgadzało ...ale czemu w takim razie pozytywny był potem tylko w piątek wieczorem ? A rano i potem negatywny - i tak do dzisiaj.
Robiłam 3 x dziennie testy. W teorii rano powinien wychodzić a mi nie wychodził.
Mniejsza o to ...
Spark
Nie wiem czy w przypadku który opisałaś przy pęknięciu pęcherzyka ale niepowstaniu ciałka żółtego czy testy owu wyszłyby pozytywne...17 dc.
Mniejsza o to ...
Nessi czemu uważasz, że rano powinien być pozytyw ?
Spark
Ja tym razem bez monitoringu, testy owulacyjne pozytywne 12-14 dzień potem już nie robiłam...Obecnie 24dc i czekam...jak tam u Ciebie sytuacja?
Lux jak się czujesz, Natan daje popalić ?
NeSSi
Moderatorka
Nie wiem czy w przypadku który opisałaś przy pęknięciu pęcherzyka ale niepowstaniu ciałka żółtego czy testy owu wyszłyby pozytywne...
Nessi czemu uważasz, że rano powinien być pozytyw ?
Bo rano jest większe stężenie hormonu LH, może zafałszować pozytywnie wynik
w teorii to ja w ciazy nie powinnam byc, bo wychodzi duzo mlodsza i wyszloby na to, ze zaszlam 6 dni po owu...wiesz jak to jest z tymi testami owu...moze owu przyszla pozniej? moze byla krotka i temu tak krotko test pokazal?
Jak była krótka to cykl i tak na straty
To mój test z piątku ...a potem potem już nic :/
A ten z wtorku:
Mimo,, że jasne to były w tym samym odcieniu.
Załączniki
test cudowny! piekne wyrazne krechy, a co do tego czy krotka jest zla....ja zachodzac w ta ciaze myslalam, ze mam owu w niedziele i tak ją czulam i sluz byl i chlop mowi, ze dzialamy a ja zmeczona po calym tygodniu pracy nie mialam sily i gdyby nie nacisk Tomka to bym chyba teraz nie czula tych kopniakow a wedlug lekarza owu byla duzo pozniej i ja juz sama nie wiemBo rano jest większe stężenie hormonu LH, może zafałszować pozytywnie wynik
Jak była krótka to cykl i tak na straty
To mój test z piątku ...a potem potem już nic :/
Zobacz załącznik 774875
liczysz, ze sie udalo?Ja tym razem bez monitoringu, testy owulacyjne pozytywne 12-14 dzień potem już nie robiłam...Obecnie 24dc i czekam...
Lux jak się czujesz, Natan daje popalić ?
mlody szaleje, rozpycha sie, kopie, czesto ma czkawke, reaguje na nasz glos
reklama