reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Czesc Dziewczynki!! :)
U mnie troche lepiej z nastrojem :) Sytuacja niewiele sie zmienila - wodniak na jajowodzie poki co potwierdzony, ale jeszcze wybiore sie do innego gina po druga opinie.
IUI niestety nie zrobilismy (przynajmniej jeszcze) bo ginowi nie podobalo sie ani endometrium za cienkie, ani jajka roznej wielkosci, i brak sluzu... :/ Dzisiaj ide na wizyte podgladnac jajca, dam znac. Pewnie zrobila sie torbiel z tego najwiekszego, bo juz w piatek mialo 24mm, a wg mnie jeszcze nie peklo - temp nie skoczyla, sluz jest plodny.

Ileż tu sie dzialo jak mnie nie bylo! Gratki wszystkim zafasolkowanym!! Rekord pobijemy jak nic!
Iza, trzymam kciuki!!
Fabimama!! super, ze sie zdecydowaliscie!!

Pozdrawiam wszystkie pokolei, witam nowe dziewczyny!

Tak jest, w dzien owu czesto spada. Ja tak mam. Nastepnego dnia juz szybuje w góre, zmienia się automatycznie sluz na kremowy i wiem wtedy ze progesteron zaczal sie wytwarzac - czyli pecherzyk pekl. :)

Pamietajcie dziewczyny, zeby owu nie robic rano, i przed testem ok 2h nie pic za duzo. Rano moze byc fałszywie dodatni, bo za duzo sie nagromadzi przez noc LH, a picie rozrzedza za bardzo. takze popoludniu lub wieczorem, o tej samej porze, bez zbytniego picia przed.
Pisałas tanika, ze mialas na zmiane - pozytywne, negatyne, moze to stąd?

Ja mam regularnie monitoringi. Gin sprawdza grubosc endometrium, gdzie i jakiej wielkosci jest/sa pecherzyki. Pecherzyki rosną ok 2mm na dzien. W dniu pekniecia - owu - zwykle maja ok 21-24mm. Wiec jesli w 9dc bedziesz miala np 18mm, to wiedzac ze u ciebie pekaja np jak maja 22mm, to wiesz, ze za 2 bedzie owu.

Nowe funkcje tabelki! mamy dodatkowe kolorki i komentarze, super :)
Ja jestem tu dość krótko ale podczytywalam wcześniej i dziś właśnie o Tobie pomyślałam jak zerknelam na tabelkę :-)
Życzę dużo siły i zdrowia przede wszystkim [emoji6] i dziękuję za wskazówki co do testów

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha super że do nas zagladasz. Mam nadzieję że dziś na wizycie wyjdzie ze jest lepiej niż przewidujesz i nie będzie torbieli tylko opóźniona owulka.

Hmm z ta temp to dziwnie w takim razie bo już się śluz kremowy robi, czyżby tak szybko się to odbyło.

A zaszalałam, lubię tabelki xD

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha super że do nas zagladasz. Mam nadzieję że dziś na wizycie wyjdzie ze jest lepiej niż przewidujesz i nie będzie torbieli tylko opóźniona owulka.

Hmm z ta temp to dziwnie w takim razie bo już się śluz kremowy robi, czyżby tak szybko się to odbyło.

Moze tak byc! :) Jutrzejsza temp powie prawdę :)

No i super z tabelka :) ja juz sie nabawiłam takze działaj i wyszaleć sie teraz ty :D

A, Iza, zapomniałam - nie masz moze testu owu? Do naszego eksperymentu byś nam zdała relacje jaki wychodzi test owu przy cieniu na ciążowym :)

Ja jestem juz po podglądaniu pęcherzyków. Tak jak myślałam - duży urósł do rozm. 30mm, mniejszy - 19-20mm. Trzeciego najmniejszego nie widać.
Jutro rano pregnyl. Endo urosło i jest juz ładne! 1,08cm.
Ten cykl zostawiamy jako naturalny, w następnym IUI.

Aleksandra u mnie ten śluz nie jest przezroczysty ale testy blade od 4 dni....chyba zaczynam świrowac eh.
A jak śluz wyglądał/wygląda u Ciebie?

Cześć kobietki! Czytam Wasze forum od kilku dni i postanowiłam się w końcu przyłączyć.

Starania o dziecko rozpoczeliśmy z mężem już pond 2 lata temu. Po roku nieudanych prób, poddaliśmy się badanią. U mnie wszystkie badania wzorowe. niestety u męża wykryto za małą ilość plemników w nasieniu. Po dochodzeniu dlaczego tak jest? Okazało się, że mąż ma chorą tarczycę, co nie było dla Nas tak oczywiste gdyz wynik TSH miał 2.4 więc teoretycznie w normie. Gdy po wielu przebojach trafiliśmy do endokrynologa dowiedzieliśmy się, że ponieważ mój mąż nie ma jeszcze 30 lat jest TSH powinno być poniżej 2. Dostał tablet i po pół rooku miało wszystko wrócić do normy. Całe the badania miały miejsce w PL. Ponieważ nadal upragnione dwie kreseczki nie pojawiały się, postanowiliśmy szukać pomocy u naszego GP w Anglii. Mąż miał jeszcze 3 dodatkowe badania nasienia, które z upływem czasu (i brain tabletek na tarczyce) poprawiały się. W lipcu wyniki w końcu były poprawna (bo nadal nie idealne) dlatego skierowano has do kliniki leczenia nieplodności. Tam oczywiście cały wywiad, dokładny i szczególowy. Na him między innymi dowiedziałam się, że owszem nurofen na bale miesiączkowe more brać, jednak na nine bale już nie ponieważ ma jakiś składnik który utrudnia owulacje ( nigdy bym na to nie wpadła!) W kazdym razie, ponieważ w UK pro stanowi że każdej parse nie posiadająca dzieci przysługuje darmowe in vitro po upływie 3 lat od moment naturalnego strania się o dziecko, my w razie kolejnych nie powodzen musimy czekać jeszcze 10msc na taką możliwość. Chociaż cały class zakładam, ze może Luda się naturalnie do ego czasu... dziś właśnie zaczynam robić testy owulacyjne (clearblue) i sprawdzam temperature. Dobrze mieć Was i czytać type porad, które naprawdę są przydatne. Dziękuję, że jesteście kobietki i życzę Wam szybkiego zafasolkowania :*

Ja jestem juz po podglądaniu pęcherzyków. Tak jak myślałam - duży urósł do rozm. 30mm, mniejszy - 19-20mm. Trzeciego najmniejszego nie widać.
Jutro rano pregnyl. Endo urosło i jest juz ładne! 1,08cm.
Ten cykl zostawiamy jako naturalny, w następnym IUI.
Ale co powiedZiał lekarz? Ze pęknie w końcu ten duży?
Aleksandra u mnie ten śluz nie jest przezroczysty ale testy blade od 4 dni....chyba zaczynam świrowac eh.
A jak śluz wyglądał/wygląda u Ciebie?

Taki pół na pół bo ogólnie przezroczysty ale pojawiają się też kremowe grudki, chyba że to resztki ejakulatu jakieś.... ale po 2 dniach?

reklama
Cześć kobietki! Czytam Wasze forum od kilku dni i postanowiłam się w końcu przyłączyć.

Starania o dziecko rozpoczeliśmy z mężem już pond 2 lata temu. Po roku nieudanych prób, poddaliśmy się badanią. U mnie wszystkie badania wzorowe. niestety u męża wykryto za małą ilość plemników w nasieniu. Po dochodzeniu dlaczego tak jest? Okazało się, że mąż ma chorą tarczycę, co nie było dla Nas tak oczywiste gdyz wynik TSH miał 2.4 więc teoretycznie w normie. Gdy po wielu przebojach trafiliśmy do endokrynologa dowiedzieliśmy się, że ponieważ mój mąż nie ma jeszcze 30 lat jest TSH powinno być poniżej 2. Dostał tablet i po pół rooku miało wszystko wrócić do normy. Całe the badania miały miejsce w PL. Ponieważ nadal upragnione dwie kreseczki nie pojawiały się, postanowiliśmy szukać pomocy u naszego GP w Anglii. Mąż miał jeszcze 3 dodatkowe badania nasienia, które z upływem czasu (i brain tabletek na tarczyce) poprawiały się. W lipcu wyniki w końcu były poprawna (bo nadal nie idealne) dlatego skierowano has do kliniki leczenia nieplodności. Tam oczywiście cały wywiad, dokładny i szczególowy. Na him między innymi dowiedziałam się, że owszem nurofen na bale miesiączkowe more brać, jednak na nine bale już nie ponieważ ma jakiś składnik który utrudnia owulacje ( nigdy bym na to nie wpadła!) W kazdym razie, ponieważ w UK pro stanowi że każdej parse nie posiadająca dzieci przysługuje darmowe in vitro po upływie 3 lat od moment naturalnego strania się o dziecko, my w razie kolejnych nie powodzen musimy czekać jeszcze 10msc na taką możliwość. Chociaż cały class zakładam, ze może Luda się naturalnie do ego czasu... dziś właśnie zaczynam robić testy owulacyjne (clearblue) i sprawdzam temperature. Dobrze mieć Was i czytać type porad, które naprawdę są przydatne. Dziękuję, że jesteście kobietki i życzę Wam szybkiego zafasolkowania :*
Witamy witamy !!! Bardzo fajnie, że jesteście tak zdeterminowani [emoji6]
Powodzenia w starankach...

PS. Napisz co zle wpływa na owulke, bo nie mogę rozszyfrować.

Do góry