reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Aktualizacja
staraczki1.png

Załączniki

• staraczki1.png
    staraczki1.png
    94 KB · Wyświetleń: 259
Hej. Ja odpuszczam starania do czasu konsultacji z jakimś porządnym ginem. Otóż mój pan doktor delikatnie mówiąc mnie olal. Powiedział ze ta dziura jest bez znaczenia. Ze po cesarce blizna zawsze może się rozejsc. A ja na to ze jest różnica może się rozejsc a już jest rozeszła. Nic nie powiedzial. Poprosiłam aby ją dokładnie obejrzał i powiedział dokładnie jaka jest duża itp. Stwierdził że nie widzi takiej potrzeby. Jestem zła. Tyle lat do niego chodzę. .. Dziewczyny znacie jakiegoś świetnego i dokładnego lekarza w woj. Pomorskim lub kujawsko- pomorskim? W tym miesiącu będę pierwszy raz od 3 lat trzymać kciuki aby @ przyszła. Boje się ryzykować nie wiedząc jak duże jest ryzyko. Pozdrawiam, trzymam kciuki i będę was obserwować.

Hej. Ja odpuszczam starania do czasu konsultacji z jakimś porządnym ginem. Otóż mój pan doktor delikatnie mówiąc mnie olal. Powiedział ze ta dziura jest bez znaczenia. Ze po cesarce blizna zawsze może się rozejsc. A ja na to ze jest różnica może się rozejsc a już jest rozeszła. Nic nie powiedzial. Poprosiłam aby ją dokładnie obejrzał i powiedział dokładnie jaka jest duża itp. Stwierdził że nie widzi takiej potrzeby. Jestem zła. Tyle lat do niego chodzę. .. Dziewczyny znacie jakiegoś świetnego i dokładnego lekarza w woj. Pomorskim lub kujawsko- pomorskim? W tym miesiącu będę pierwszy raz od 3 lat trzymać kciuki aby @ przyszła. Boje się ryzykować nie wiedząc jak duże jest ryzyko. Pozdrawiam, trzymam kciuki i będę was obserwować.
Nie wierzę o_O
Trzymam kciuki żebyś znalazła jakiegoś super teraz. Ja sprawdzam w necie opinie np na znanylekarz zanim pójdę do nowego giną, bo kiedyś trafiłam na taką arogancka Panią doktor ze szok.
Dała mi pustą receptę a jak jej zwróciłam uwagę że coś jest nie tak to mnie zjebala od góry do dołu ze ona chyba lepiej wie ci robi. Jak jej pokazałam co zrobiła to ja zatkało, ale przepraszam nie usłyszałam.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Dziewczynki!! :)
U mnie troche lepiej z nastrojem :) Sytuacja niewiele sie zmienila - wodniak na jajowodzie poki co potwierdzony, ale jeszcze wybiore sie do innego gina po druga opinie.
IUI niestety nie zrobilismy (przynajmniej jeszcze) bo ginowi nie podobalo sie ani endometrium za cienkie, ani jajka roznej wielkosci, i brak sluzu... :/ Dzisiaj ide na wizyte podgladnac jajca, dam znac. Pewnie zrobila sie torbiel z tego najwiekszego, bo juz w piatek mialo 24mm, a wg mnie jeszcze nie peklo - temp nie skoczyla, sluz jest plodny.

Ileż tu sie dzialo jak mnie nie bylo! Gratki wszystkim zafasolkowanym!! Rekord pobijemy jak nic!
Iza, trzymam kciuki!!
Fabimama!! super, ze sie zdecydowaliscie!!

Pozdrawiam wszystkie pokolei, witam nowe dziewczyny!

Ciekawe, u mnie o zagniezdzeniu raczej nie ma mowy w 12dc, czytałam że zdarzają się osoby które mają jednodniowy spadek temp przed owu, chyba zrobię wieczorem test owu.

Emsi* a ciemnieja ci już?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak jest, w dzien owu czesto spada. Ja tak mam. Nastepnego dnia juz szybuje w góre, zmienia się automatycznie sluz na kremowy i wiem wtedy ze progesteron zaczal sie wytwarzac - czyli pecherzyk pekl. :)

Pamietajcie dziewczyny, zeby owu nie robic rano, i przed testem ok 2h nie pic za duzo. Rano moze byc fałszywie dodatni, bo za duzo sie nagromadzi przez noc LH, a picie rozrzedza za bardzo. takze popoludniu lub wieczorem, o tej samej porze, bez zbytniego picia przed.
Pisałas tanika, ze mialas na zmiane - pozytywne, negatyne, moze to stąd?

cześć wszystkim,

zaległości nadrobione :)

zapisałam się dziś na usg tv, na skierowaniu od mojej ginki mam 9dc. Jak myślicie co może przynieść wynik na dwa dni przed owu ? sprawdzą endometrium i coś jeszcze ? Któraś jest po monitorowaniu cyklu ?

Izabela - trzymam kciuki za wyraźniejszą krechę !!! ale cień cienia widziałam :)
Asica86 - jesteś na testach owu przy tych długich cyklach ?

Ja mam regularnie monitoringi. Gin sprawdza grubosc endometrium, gdzie i jakiej wielkosci jest/sa pecherzyki. Pecherzyki rosną ok 2mm na dzien. W dniu pekniecia - owu - zwykle maja ok 21-24mm. Wiec jesli w 9dc bedziesz miala np 18mm, to wiedzac ze u ciebie pekaja np jak maja 22mm, to wiesz, ze za 2 bedzie owu.

Nowe funkcje tabelki! mamy dodatkowe kolorki i komentarze, super :)

bertha - bardzo Ci dziękuję. To będzie dopiero mój pierwszy monitoring. Z chłopcami zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, a teraz trochę się muszę wyedukować co i jak i kiedy...
Owulację mam książkową, potwierdziłam ją jeszcze testami i zgrało się. Problemem może być druga faza cyklu.
27 września mam ginka, pokażę wszystkie badanka i zobaczymy co dalej.

reklama
Izabela90 jest kreska :) trzymam kciuki i nie puszczam!

KulkaMM trzymam kciuki za badania!

Magda36 oby udało Ci się znaleźć dobrego lekarza. Wierzę, że wszystko się ułoży :*

Trzymam kciuki za wszystkie testujące &&&

Do góry