reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzol mysle jak pojdziesz za tydzien to nie powinno byc za pozno... kochana powiedz mi a nie mozesz zadzwonic do swojego gin opowiedziec mu co i jak i zeby Ci podpowiedział? Ja tak robię i moj gin kiedy nie ma potrzeby mowi zebym nie przychodzila bo szkoda czasu i pieniedzy i przez tel mowi co i jak... oczywiście tylko jak mam dylemat;)
Ja tez kontaktuje sie ze swoja.. Sprobuj!

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mi płec obojętna, też staram się o pierwsze :)
dla synka imie już wybrane- Wojtus
a dla dziewczyny miałabym duży dylemat podoba mi się Julka, Iga, Marcelina, Lena, Helenka,

Ja dla dziewczynki chcialam Lilianna, ale wlasnie u mnie w rodzonie sie pojawila... teraz mysle nad Liwia;) a dla syna chcialam Alex, ale chlopak przeciwny i ja sama juz teraz nie wiem;)

Ja dla dziewczynki chcialam Lilianna, ale wlasnie u mnie w rodzonie sie pojawila... teraz mysle nad Liwia;) a dla syna chcialam Alex, ale chlopak przeciwny i ja sama juz teraz nie wiem;)
Ja też chciałam Liliane [emoji1] Liwia też mi się podoba. A co do Alexa to tutaj poprę twojego chłopaka...jakoś nie przekonują mnie imiona z " x" w Polsce. Kojarzą mi się z nazwami detergentów [emoji38]
Ponawiam pytanie dziewczyny czy ktoś mógłby mnie wesprzeć z moich strahach przed badaniem droznosci??

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój syn ma na imię Alex,no ale my w Niemczech,także tutaj to nikogo nie dziwi,a co ciekawe,to dość popularne imię tutaj. Ale mnie się podobało od zawsze,jeszcze jak byłam w pierwszej ciąży, to nie znając płci jeszcze ,już wiedziałam,że w razie,gdyby był chłopak,będzie Alex,choć pewnie w Polsce bym kazała wpisać przez "ks" na końcu. :-) :):-) :) Także w drugiej ciąży odpadł problem z imieniem dla chłopca,bo nic nie chciałam zmieniać.
Ale Lilianna i Liwia też mi się podobają. Fajne są też Emma, Stella...no,ale tu trochę wydziwiam,bo w Niemczech są tak przeróżne imiona,że nic już nikogo nie dziwi. :no::no:

Mikaduchna, ja w końcu sypiam normalnie, bez tego nocnego wstawania na siusiu, piciu, buziaka. Zamiast rozkoszować się tym to instynkt się znów odezwał. Szaleństwo !!! ale chciane i wyczekane będzie.
To mój trzeci cykl starań. A twój ?

kartotka - teraz jak nie wychodzi to płeć jest mi obojętna. Nie nastawiam się na konkretną płeć, choć pierwszego chciałam bardzo i to bardzo chłopaka !!! :) i mam mojego mądrego synka. Drugi kochany słodziak. Każde inne z wyglądu i charakteru. Trzecie będzie niespodzianką, bo mam naprawdę różne dzieciaki.

A ja niestety wciąż wstaję prawie co noc - bo chłopaki przychodzą. Ten starszy ma bóle wzrostowe i ogólnie źle śpi - bardzo rzadko przesypia całą noc. Ten młodszy spał do tej pory dobrze, ale od wakacji zaczął regularnie przychodzić do nas - bo komar, bo pić, bo gorąco, bo koszmary itd. Dzisiaj np. wstawałam dwa razy a wczoraj aż 5!! Ale nieraz zdarzy się tydzień że przyjdą tylko raz. Nie wiem od czego to zależy - już ich odrobaczałam, konsultowałam te bóle wzrostowe itd.. Może w dzisiejszych czasach dzieci za mało czasu spędzają z rodzicami i muszą się jeszcze przytulić nocą? Nie wiem sama. Pocieszam się, że w końcu wyrosną (a pewnie wtedy za tym zatęsknię):)

Cześć kochane :-) :) Jak wam mija dzień?
Myślałąm,że będę tu odludkiem ze staraniami o trzecie dziecko,a tu proszę...:tak:
Takie dość durne pewnie pytanko,ale macie preferencje jakieś odnośnie płci,jeśli się już uda? Wiadomo,żeby było zdrowe,to najważniejsze. Ja ze wstydem przyznaję,że chciałam drugą córkę,a tu wyszedł chłopak...nie powiem,byłam zawiedziona,ale dzisiaj jak na niego patrzę,to aż mi wstyd za swoje myśli.:zawstydzona/y: Teraz jednak w duchu chciałabym córeczkę.:-p
U nas znowu dzisiaj upał. Chyba będzie jajko sadzone na obiad,bo po prostu masakra.:no: Chociaż Sara nie znosi,więc dla księżniczki oczywiscie osobno chyba zrobię paluszki rybne..:realmad: Albo naleśniki.

Ja bym z jednej strony chciała dziewczynkę, ale jakoś mi się wydaje, że na pewno będzie chłopczyk:) I mój M. się śmieje, że ja sobie wyobrażam siebie a'la Natalia Boska z Rodzinki.pl;) Swoją drogą b.lubię ten serial;)

juz mialam tel w reku zeby dzwonic do gina ale sobie pomyslalam ze przeciez jak nie ma potwierdzonej ciazy z bety to po co mam isc :rolleyes2:

reklama
jeszcze sie łudze ze bylo za wczesnie na bete ;-( niby najlepiej w 12 dpo. to u mnie najblizsza sobota.

Ostatnia edycja:
Do góry