reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Zobacz załącznik 770802
Tak piszecie często o tych testach na których wam sie coś pojawiło po kilku h :D wiec postanowilam pierwszy raz zostawic test :D takie cuda sie z nim podziały hahaha wyciągnelam go po 6 godz z torebki :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja widzę jakaś drugą kreskę. Może na sikanca jest jeszcze za wcześnie. A masz możliwość zrobienia dziś bety? Ona by wszystko wyjaśniła

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z Szogunem szkołę zaczęłam dziś :) Ale mam pietra ...no musi sobie jakoś poradzić. Wychowawczynię ma spoko, zatem luzik :) Kolegę z osiedla też w klasie - do przedszkola razem śmigali :D Nie zginie zatem :) Tylko mnie martwi ...dlaczego dzieci tak szybko rosną ?:D Dopiero mu pieluchy zmieniałam ...ehh.
A u Was pączusiu ?:) Kiedy zakupy dla Szoguna juniora ?:D
no w tym miesiacu ruszam juz ostro u ubraniami i kocykami, potem kosmetyki i reszta

mlody chce chodzic do szkoly czy mialczal?

Jemu to zupełnie obojętne :)

Bodziaki, bodziaki i jeszcze raz bodziaki, pajace, półśpiochy, rampersy ...kaftany też sobie chwaliłam :)
Tylko prania i prasowania nie zazdroszczę :D

Czesc Dziewczynki! Dopiero teraz moglam siasc do forum i przeczytac. Ale stron do nadrobienia!!! :D

Kochane a miałyście już robione badanie drożności jajowodów? Ja się tego obawiam bo czytałam, że jest bolesne i nieprzyjemne. Znam też przypadek gdy po tym badaniu dziewczynie zrobił się mięśniak. Miałam robione kilkakrotne usg, które potwierdziło wystąpienie owulacji tzn. obecność pęcherzyka i jego przemieszczanie się - czy w związku z tym badanie drożności nie jest już potrzebne?
Ja mialam droznosc. Dostalam zastrzyk ketonalu. Badanie nieprzyjemne, ale do przezycia. Warto zrobic. ja mialam jeden jajowód lekko zapchany i mi tym badaniem gin go przetkał.

Ja w styczniu kończę 37. Wiec chyba jednak jestem starsza. Ale cieszę się że ci się udało, może i ja zaskocze.
Arya ma wpisane w tabelce 37, wiec chyba pomyliła się i jednak w piatek konczy 37? :)

Do @ zostało jeszcze 8 dni. Od 3 cycki mnie tak bolą ze nie mogę ruszać rękami. Nie wiem jak ja to przeżyje.
O, to są konkretne objawy, jesli wczesniej tak nie mialas... Kciuki!

To naprawdę zazdroszczę [emoji16] ciekawe czy ten eaparol działa. Któraś stosowała? Ja przewidywanie owulacje mam mieć wtorek lub środę to może zastosuje się do sposobu jednej z was która wcześniej pisała że przytulanko w piątek a potem dopiero w poniedziałek. Dzisiaj idziemy na badanie nasienia i zobaczymy co słychać u naszych pływaków. Moja temperatura wygląda troszkę jak ekg wariata w ciągu cyklu wciąż spada i się podnosi. Rozwiażałam kupno lady comp ale cena powala [emoji52]
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Oeparol - olej z wiesiolka, ja stosowalam. Dziala. Sluz robi sie super, a brałam dawke mniejsza niz zalecaja - chyba ma sie brac 3x2, a ja bralam 1x2 i byla roznica.

bertha - no to po teorii :D Jak dojdą mi dzisiaj testy owu, to machnę dziś i jutro - będzie 6 i 7 dc.

Ja również Wam życzę miłego dnia. Ja dzisiaj będę miała chyba przepłakany :D mój syn zaczyna naukę w 1 klasie :o:o:o:o:o Strasznie przeżywam.
Ale wiesz, pisalas chyba, ze w ok 7dpo test owu wychodzi z krecha, potem bledna a potem znowu sa mocniejsze az dochodza do rownych :D takze jeszcze jest nadzieja, ze to wlasnie ten schemat :D

Cykle miałam różne od 27-28 dniowych aż po 41 się zdarzało. Ostatnie 2 miałam po 30 dni i mniej więcej tego się trzymam. Zastanawiam się czy zaszkodzi jakbym miała zbliżenie w poniedziałek a potem jeszcze środę. Mój mąż ma dość wolne plemniki i boję się że jak owu przyjdzie w środę to plemniki z poniedziałku już nie będą w stanie dopłynąć bo coś je wciągnie po drodze [emoji6]

Pewnie, ze powtórz w srode!

Witajcie Dziewczyny można do Was dołączyć ?
Ja mam taki problem że mój m nie chce drugiego dziecka :(
Zapraszamy! :) chcesz dołaczyc do tabelki? A jest jakas szansa na "wpadkę"?

Nie napisałam przecież z zapytaniem czy jestem w ciąży, tylko czy któraś z was tak miała.
Ja nie mialam takiej sytuacji. Mi jesli cokolwiek sie zmienia po zalecanym czasie, to raczej żółcieje cały test, albo żółcieje/ciemnieje cały oprócz miejsca gdzie miałaby pojawic sie druga kreska, wiec zostaje taka jakby biała krecha, chcaca mi powiedzieć "AŻ TAK bardzo NIE jestes w ciąży, ze tło musiałem ściemnić!!" :) Masakra, śmiech przez łzy..

Dziewczyny. Zrobiłam kolejny test bo od dzisiaj mam zacząć brać antybiotyk.. i albo mam zwidy albo widzę drugą bardzo bladą kreskę..
OOO! no prosze, powtórz jutro rano!! Trzymam &&&

Zobacz załącznik 770802
Tak piszecie często o tych testach na których wam sie coś pojawiło po kilku h :D wiec postanowilam pierwszy raz zostawic test :D takie cuda sie z nim podziały hahaha wyciągnelam go po 6 godz z torebki :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
No co za niusy! :D jest wielka nadzieja! jutro rano sikaj kolejny test! :)

I TEGO SIĘ BĘDĘ TRZYMAŁA!!! Powiedz robiłaś je co rano jak ciążowy? No i najważniejsze jak coś pokazał to wtedy szybko [emoji132] czy jak?

Testy owu nie robi sie rano, bo moga wysjc fałszywie pozytyne, bo po nocy gromadzi sie wiecej hormonu LH. wiec lepiej popoludniu-wieczorem, i ze 2h przed za duzo nie pić.

Aktaulna tabelka. Kto chce uzupelnic dane, zapraszam do podawania:
upload_2016-9-1_15-40-33.png

Załączniki

• upload_2016-9-1_15-40-33.png
    upload_2016-9-1_15-40-33.png
    38,8 KB · Wyświetleń: 197
A tu przesyłka od Gabis ku chwale nauki - czyli akcja edukacyjna "Testy owu a ciąża":
Górny test 8dpo, dolny 9dpo

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    114,8 KB · Wyświetleń: 70
Korek- widzę kreseczkę, widzę. [emoji4] Jesteś sporo przed @ więc nic dziwnego, że taka słaba. Niech ciemnieje. [emoji4]

Megan- nooo nie patrzymy na testy po czasie, chociaż ciężko się w tej sytuacji nie nakręcać. Mój negatyw zrobiony przed weselem, też zrobił się pozytywem, ale miałam już za sobą drugi, faktycznie pozytywny, więc uniknęłam nerwów i rozmyślania. Trzymam kciuki [emoji4]

reklama
Do góry