reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jak to zrobiłaś?? Też chcę [emoji6] Gratuluję ciąży, jestem tu nowa i chętnie przyjmę kilka rad wspomagających poczęcie [emoji6]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie to jedna wielka niewiadoma jak się udało- obstawiałam cykl bezowulacyjny a tu taka niespodzianka
dodam że korzystałam z testów owu (7x negatyw) + kompletny brak śluzu płodnego = to mnie zmyliło
a tu owulka była prawdopodobnie 7-10dni wcześniej - a ja obstawiałam opóźnienie
ot cała historia:D

reklama
Najwyżej okres zaskoczy Cie na wakacjach :p ja 14 września lecę na dwa tygodnie do Hiszpanii i założę się że z moim szczęściem dostanę właśnie wtedy okres.

O kurczę, to faktycznie jest trochę spóźnienia. Chociaż nie wiem czy będąc na Twoim miejscu brałabym te leki..
Myślę, że ja bym czekała dalej na miesiączkę, a po powrocie z wakacji jakby jej dalej nie było to bym wywołała. Ja miałam ostatnio wywoływana miesiączkę tabletkami anty.
To co Ty masz to chyba jakieś silne leki? Do tego hamują jajeczkowanie.

Lekarz chyba wie co robi :)?
Wiesz, chodzi o to, żeby całe wakacje nie mieć @... Lecimy na 7 dni, a ja zwykle 2-3 dni umieram z bólu, mdleję... średnie takie wakacje ;p Dlatego lekarz je przepisał, żeby jakby nagle postanowiła się @ zjawić to nie teraz, tylko po wakacjach ;p

u mnie to jedna wielka niewiadoma jak się udało- obstawiałam cykl bezowulacyjny a tu taka niespodzianka
dodam że korzystałam z testów owu (7x negatyw) + kompletny brak śluzu płodnego = to mnie zmyliło
a tu owulka była prawdopodobnie 7-10dni wcześniej - a ja obstawiałam opóźnienie
ot cała historia:D
To naprawdę szok . Ja mam problem żeby rozpoznać u siebie płodny śluz więc trzymam się tylko temperatury. Może i mnie czeka kiedyś taki szok [emoji6] a stosowałaś jakieś metody wspomagające?

Katka12-nic nie stosowałam. W oczekiwaniu na okres kupiłam oeparol na poprawę śluzu, ale jak widać nie zdążyłam go zastosować:D zaszłam w 2 cyklu, a w pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu

Witam sie z rana :) dzisiaj 29 dc , jedna kreska na teście :)
Jutro termin @ . Od 2-3 dni pojawilo sie dość sporo śluzu, brzuch raz boli raz nie boli ale w sumie są to lekkie i krtótkotrwałe bóle + czasem czuje jak porządnie da o sobie znać jajnicor:p pewnie cisza przed burzą .
Test dzisiaj robiłam z firmy Amil o czułości 25.. Bo taki tylko mieli w aptece a do rossmana na druga strone ulicy nie chciało mi sie iść [emoji23] także chyba zostaje mi czekać na małpiszona [emoji29]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Katka12-nic nie stosowałam. W oczekiwaniu na okres kupiłam oeparol na poprawę śluzu, ale jak widać nie zdążyłam go zastosować:D zaszłam w 2 cyklu, a w pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu
To naprawdę zazdroszczę [emoji16] ciekawe czy ten eaparol działa. Któraś stosowała? Ja przewidywanie owulacje mam mieć wtorek lub środę to może zastosuje się do sposobu jednej z was która wcześniej pisała że przytulanko w piątek a potem dopiero w poniedziałek. Dzisiaj idziemy na badanie nasienia i zobaczymy co słychać u naszych pływaków. Moja temperatura wygląda troszkę jak ekg wariata w ciągu cyklu wciąż spada i się podnosi. Rozwiażałam kupno lady comp ale cena powala [emoji52]

To naprawdę zazdroszczę [emoji16] ciekawe czy ten eaparol działa. Któraś stosowała? Ja przewidywanie owulacje mam mieć wtorek lub środę to może zastosuje się do sposobu jednej z was która wcześniej pisała że przytulanko w piątek a potem dopiero w poniedziałek. Dzisiaj idziemy na badanie nasienia i zobaczymy co słychać u naszych pływaków. Moja temperatura wygląda troszkę jak ekg wariata w ciągu cyklu wciąż spada i się podnosi. Rozwiażałam kupno lady comp ale cena powala [emoji52]

Być może temp skacze, bo nie mierzysz tak jak trzeba? Codziennie przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze, bez wykonywania gwałtownych ruchów, najlepiej mieć termometr w zasięgu ręki, nawet pod poduszka :)

Witam sie z rana :) dzisiaj 29 dc , jedna kreska na teście :)
Jutro termin @ . Od 2-3 dni pojawilo sie dość sporo śluzu, brzuch raz boli raz nie boli ale w sumie są to lekkie i krtótkotrwałe bóle + czasem czuje jak porządnie da o sobie znać jajnicor:p pewnie cisza przed burzą .
Test dzisiaj robiłam z firmy Amil o czułości 25.. Bo taki tylko mieli w aptece a do rossmana na druga strone ulicy nie chciało mi sie iść [emoji23] także chyba zostaje mi czekać na małpiszona [emoji29]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Niby jak nie ma jeszcze @ to jest nadzieja, choć łatwiej mi tak pocieszać Was niż siebie. Robiłam test wczoraj więc dziś niema sensu, poczekam do jutra jeśli okres nie przyjdzie. Ale mam dziś jakiegoś doła i zaczynają dopadac mnie wątpliwości.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Być może temp skacze, bo nie mierzysz tak jak trzeba? Codziennie przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze, bez wykonywania gwałtownych ruchów, najlepiej mieć termometr w zasięgu ręki, nawet pod poduszka :)
Staram się mierzyć co rano, jeśli zapomnę i zmierzę popołudniu to tego wyniku nie biorę tak pod uwagę. Zauważyłam jednak że u mnie występują co najmniej 2 takie konkretne skoki temperatury i nie wiem jak to interpretować [emoji52] 14 wybieram się do Gina i może zapytam. Zazwyczaj mam mnóstwo pytań wcześniej wchodzę do lekarza i nic nie pamiętam. Tym razem wszystkie pytania spisuje sobie na kartce- chyba będę wyglądała jak debil czytając z kartki [emoji29]

Do góry