reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

My juz 36 cykl.Także jeszcze Ci trochę do mnie brakuje. Badanie my nasienie na początku roku , w granicach normy ale raczej w tych dolnych. Ja mam dość spore problemy z hormonami i mimo leczenia nic nie wychodzi. Co miesiąc oprócz testów chodzę do gina na monitoring cyklu. Niby jest owu, dobre endo a ciąży brak. Co do testów mi przez cały cykl wychodzi blada druga kreska natomiast dzień przed owu ciemniejsza. Chociaż zdarzyły się cykle ze test owu nic nie pokazał a owulacja była. We wrześniu zaczynam 37 cykl starań.W tym cyklu nie było ani owu ani przytulnek wiec nic z tego. Fakt do najmłodszych nie naleze- chyba najstarsza tu jestem- 36 lat.staram się jednak nie poddawać.
Pocieszę Cię, jestem starsza. W piątek kończę 36lat. I udało mi się zajść w ciążę :)

reklama
Magda36 a proponował Ci lekarz inseminację? Mi złożył taką propozycję jak przy jednym z badań nasienia wyszło 0% szybkiego ruchu. Szczerze mówiąc do dziś się waham, niby bezinwazyjne nawet (po prostu podrasują plemniki, podadzą lek na wywołanie owulacji i w odpowiednim momencie wstrzykną nasienie do środka omijając śluz, który nie zawsze jest dla plemniczków przyjazny) ale skuteczność to tylko (a może aż) od 5 do 25 % Ja stosowałam też żel na poprawę zapłodnienia -Conceive Plus, niestety także bez rezultatu :( Może komuś z obecnych pomogła inseminacja lub takowe wynalazki jak ten żel?
Inseminacje proponował ale ja jakoś się boję. Chyba ze będzie bolało. Albo tego ze nie wyjdzie i wtedy juz nie będzie innej drogi. Teraz trzymam się myśli ze jak leczenie nic nie da to została mi inseminacja.

Tak mi babeczka tłumaczyła ktora badanie wykonywała. Ze ta zwiekszona lepkość nie jest dobra plus ta agregacja - to zlepek nieprawidlowych, nieżywych, nie ruszających sie plemników, ktore stają sie przeszkoda dla tych co sa prawidłowe, ale jak na ta grupę wpadną to po nim bo poruszają sie tylko w jednym kierunku wiec juz sie nie wydostanie.
Ok. Teraz rozumiem hehe
Bede juz wiedziala na przyszlosc. A sperma mojego meza nie jest lepka,raczej taka rzadkawa hehe

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Kochane a miałyście już robione badanie drożności jajowodów? Ja się tego obawiam bo czytałam, że jest bolesne i nieprzyjemne. Znam też przypadek gdy po tym badaniu dziewczynie zrobił się mięśniak. Miałam robione kilkakrotne usg, które potwierdziło wystąpienie owulacji tzn. obecność pęcherzyka i jego przemieszczanie się - czy w związku z tym badanie drożności nie jest już potrzebne?
Droznosc tez miałam robiona. Wszystko ok. Niestety nie powiem czy boli bo mialam narkoze ;) to tak apropo strachu przed bolem.Mój lekarz mówił ze usg to nie to samo i hsg jest konieczne.

Kochane a miałyście już robione badanie drożności jajowodów? Ja się tego obawiam bo czytałam, że jest bolesne i nieprzyjemne. Znam też przypadek gdy po tym badaniu dziewczynie zrobił się mięśniak. Miałam robione kilkakrotne usg, które potwierdziło wystąpienie owulacji tzn. obecność pęcherzyka i jego przemieszczanie się - czy w związku z tym badanie drożności nie jest już potrzebne?
Ja na innym watku czytalam ze nie jest az najgorsze,ale wiesz to chyba tak jak z porodem . Ktos jest wytrzymalszy a ktos nie. Zreszta bedzie znueczulenie jakies wiec nie powinno byc az tak zle co [emoji4][emoji106]

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Ja miałam dziewczyny 3 IUI bezskuteczne niestety ale znam dziewczyny którym sie po IUI udało.
Co do hsg to tez miałam bez narkozy i wiadomo jakos to szczególnie przyjemne nie jest bo tak rozpiera ale dla mnie bardzo bolesne nie było.
Trzymam kciuki ! Dziewczyny wiek wyznacznikiem nie jest ! Teraz tak granica sie przesuwa ze macie jeszcze dobrych kilka lat ! Kciuki !

Carmen i Rozpuszczalna dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc trochę mnie przeraziła rada lekarza aby codziennie się kochać. Nie bardzo mam na to siłę ale to już może wiek [emoji6] mam 29l. Nie wiem tylko dlaczego te testy owulacyjne nigdy mi nic nie pokazują. A czy któraś z was robiła też badania nasienia swoim partnerom? Mojemu wyszło tylko 13% szybkiego ruchu i 33% wolnego i zastanawiam się czy to w miarę ok czy nie koniecznie . W każdym razie wyniki są z maja a za 2 dni powtarzamy. Trochę dołują cy jest fakt że od 24 miesięcy się nie udaje....[emoji54]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój ruchliwość miał mniejszą i lekarz powiedział, że spokojnie może mieć dzieci :)

Magda36 a proponował Ci lekarz inseminację? Mi złożył taką propozycję jak przy jednym z badań nasienia wyszło 0% szybkiego ruchu. Szczerze mówiąc do dziś się waham, niby bezinwazyjne nawet (po prostu podrasują plemniki, podadzą lek na wywołanie owulacji i w odpowiednim momencie wstrzykną nasienie do środka omijając śluz, który nie zawsze jest dla plemniczków przyjazny) ale skuteczność to tylko (a może aż) od 5 do 25 % Ja stosowałam też żel na poprawę zapłodnienia -Conceive Plus, niestety także bez rezultatu :( Może komuś z obecnych pomogła inseminacja lub takowe wynalazki jak ten żel?
Ktoś tu pisał kiedyś, że żel pomógł...

reklama
Do góry