reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ja z racji tego, że mam nieregularne cykle kalkulator w necie wyliczył mi, że do płodne mam od 17 do 22 a biorąc pod uwagę, że mogę mieć też cykl 40 dniowy to zakładam, że mogę mieć dni płodne od 22 do 27... i chyba będę mieć później bo nie widzę u siebie śluzu płodnego :( wczoraj w nocy jedynie trochę jajniki mnie pobolewały i ociupinka była mlecznego ciągnącego się śluzu.. i tyle:/ eeh

Hej..musze sie komus wyżalić.. Mialo byc tak pięknie a jest dupa . Staranka byly 9dc10dc potem 12,13 i 14.. Dzisiaj jest 15 dc i probowalismy dzialac ale pierwszy raz sie tak zdarzylo ze moj chlop jest mega zmęczony i nici były z finiszu :o jutro tez nic z tego nie bedzie :/ duzo sluzu sie pojawilo od 12dc i bóle oraz klucie w podbrzuszu .. Przedwczoraj raz mialam zabarwiony sluz a wczoraj znacznie wiecej tego sluzu brazowo/rozowego.. Martwie sie ze owu przedemna i kij z tego bedzie :o kalendarz owu mi wyznacza owulke na 16dc ale te nasze 2 razy w miesiacu zawsze byly 15/16 dc i nie wychodzilo takze sama juz nie wiem .. Przez to wszystko nie mam ochoty z K gadać . ehh

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie przejmuj sie [emoji8] my w tym cyklu tylko 2 razy. I pozniej juz nie dal rady bo chcial isc na solarium bo za 2 tyg jedziemy na wesele no i chyba nowe lampy byly bo teraz go piecze. I tez nie da razy sie bzykac wiec dupa. Bylam zla ze nie pytaj. Nawet przed snem mu brzydko powiedzialam ze ma spieprzac i sie nie odzywac do mnie. A rano mnie przepraszal ze nie dal rady i pytal czy juz mi przeszlo. Ehh glupio mi bylo.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam w tym cyklu tylko jedno przytulankami to wieczorem po owu ktora była ok. południa :) (dobrze wyczułam wczoraj owu, byłam dzisiaj u gina i pękł pecherzyk, z lewego jajnika).
Mi gin każde przyjść zawsze 10-go dnia, i potem w zależności od wielkości pęcherzyka to umawiamy sie na kolejna wizyte zeby zobaczyć czy urósł i ewentualnie podaje pregnyl. Ale to tez zależy jak długie masz cykle. Ja mam 28dni. I mysle ze 11-12 dc gdybym szła to byłoby wystarczajaco bo 10-go pecherzyki zwykle sa jeszcze małe.

Nie widze zdjecia :( sałatka, twojego wczoraj tez nie widziałam :( buuu
Gratulacje w każdym bądź razie!! :)

Tak, takie jest uczucie po pregnylu. Owu zwykle mocniej czuć.
Bertha ja mam cykle około 32 dniowe.

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

Dżoł - Dzięki za pocieszenie :* ahh my baby to jednak zołzy jestesmy jak na czyms nam zalezy[emoji14]ale ja to chyba jakaś mega okropna jestem . On to przezywa i widze jak mu z tym zle ale jakos no nie umiem sie do niego normalnie odezwac .. A ty chyba na dniach masz termin spodziewanej @ co ? Może udało wam sie cosik tam ustrzelić [emoji41] będe trzymać mocno kciuki !!! :D

Nie przejmuj sie [emoji8] my w tym cyklu tylko 2 razy. I pozniej juz nie dal rady bo chcial isc na solarium bo za 2 tyg jedziemy na wesele no i chyba nowe lampy byly bo teraz go piecze. I tez nie da razy sie bzykac wiec dupa. Bylam zla ze nie pytaj. Nawet przed snem mu brzydko powiedzialam ze ma spieprzac i sie nie odzywac do mnie. A rano mnie przepraszal ze nie dal rady i pytal czy juz mi przeszlo. Ehh glupio mi bylo.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
To się nazywa frustracja... Trzeba było mu powiedzieć że to dopiero początek! hehehe Nie no a tak poważnie to ja to przeżywam miesiąc w miesiąc. Bo nie ma czasu, bo człowiek zmęczony, bo gdzieś jedziemy i jak to ma się udać...

reklama
Dobry wieczór,
ja chyba się starzeję. Stękam jęczę, marudzę i wciąż mi się nic nie chce, a tu ciągle coś trzeba robić
icon_mrgreen.gif
Dziś nie było mnie w domu 12 godzin, normalnie tęsknię po 4 dniach za krzątaniem się po domu... Dobrze że co? Ano że jutro PIĄTUUNNIIOOOOOOO
smilie1.gif

Byłam u lekarza, diagnoza powalająca - nic mi nie jest mam uwaga:
-pić wapno z wit.C
-płukać gardło sodą
-pić syrop echinasal (ziołowy, naturalne skłądniki)
-do nosa krople sulfarinol ale przeczytałam że w ciąży to nie ten teges więc sory ale w d... je mam trudno będę dalej wąchać udrażniacz w ssztyfcie i pić syrop z cebuli
icon_mrgreen.gif

Dobta, tu się z Wami śmieję ale poważnie to po 2 tygodniach podziębienia i średniego samopoczucia mam dosyć.
dodam do tego uczucie wiecznego wzdęcia oraz senność.

Moj kochany mezus udaje ze nic sie nie stalo... Nie doslyszal wczoraj, nie dowidzial kresek na tescie?
Zachowuje sie tak jakby bylo wszystko po staremu. Nie oczekuje zeby skakal z radosci i nosil mnie na rekach, ani zeby non stop gadal o ciazy. Ale on nic nie mowi na ten temat... Test lezy na widoku jak jakas relikwia a on nic...Niedlugo powie zebym go schowala...
No coz nie tak sobie to wyobrazalam...
u mnie mineło już ponad 2 tygodnie od 1 testu i też ani razu nie powiedział że się cieszy, czy coś w tym stylu raczej o tym nie rozmawiamy za wiele. Ale to jest FACET. Poza tym to są początki dopiero, więc się nie spinam i daję Mu czas.....bo 2 pierwsze dni to chyba w szoku był że tak szybko i jakby nie dokońca był pewien że dobrze się stało...bo klamka zapadła i nie ma odwrotu.
Więc wrzuć na luz:)

Dziewczyny ja mam dzis brzuch nadety jak balon, i caly czas mokro... Wy tez tak macie?
ja nadęta jak balon jestem już ok 10.00 rano i tak do samej nocy:(

Hej..musze sie komus wyżalić.. Mialo byc tak pięknie a jest dupa . Staranka byly 9dc10dc potem 12,13 i 14.. Dzisiaj jest 15 dc i probowalismy dzialac ale pierwszy raz sie tak zdarzylo ze moj chlop jest mega zmęczony i nici były z finiszu :o jutro tez nic z tego nie bedzie :/ duzo sluzu sie pojawilo od 12dc i bóle oraz klucie w podbrzuszu .. Przedwczoraj raz mialam zabarwiony sluz a wczoraj znacznie wiecej tego sluzu brazowo/rozowego.. Martwie sie ze owu przedemna i kij z tego bedzie :o kalendarz owu mi wyznacza owulke na 16dc ale te nasze 2 razy w miesiacu zawsze byly 15/16 dc i nie wychodzilo takze sama juz nie wiem .. Przez to wszystko nie mam ochoty z K gadać . ehh

a czemu jutro tez nic z tego nie będzie?

Ja z racji tego, że mam nieregularne cykle kalkulator w necie wyliczył mi, że do płodne mam od 17 do 22 a biorąc pod uwagę, że mogę mieć też cykl 40 dniowy to zakładam, że mogę mieć dni płodne od 22 do 27... i chyba będę mieć później bo nie widzę u siebie śluzu płodnego :( wczoraj w nocy jedynie trochę jajniki mnie pobolewały i ociupinka była mlecznego ciągnącego się śluzu.. i tyle:/ eeh

korek ja tu żaliłam się w ostatnim cyklu że mam mega suszę ani glutka jednego w majtach + testy owu negatywne a tu proszę spójrz na suwaczek! głowa do góry!

Do góry