reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Lux, majka ja też uważam, że zdrowie najważniejsze i oczywiście wszelkie bakterie i wirusy są groźne, głównie dla dziecka. Jeśli trzeba brać leki to trzeba i już, ale wypisane przez lekarza. Samemu lepiej ratować się naturalnie i rzeczami, które wszem i wobec wiadomo, że w ciąży przyjmować można.

Dziewczyny mam pytanie do tych które mają już dzieciaczki? Jak uważacie kiedy powiedzieć dziecku o ciąży? Moja Aurelka bardzo chce mieć rodzeństwo, najlepiej od razu siostrę i brata, ja jednak liczę na pojedyncza ciąże ;) i powiemy jej chyba jak juz ciąża będzie bardziej widoczna, będzie juz czuć ruchy. Jeszcze jest malutka i chyba cieżko jej będzie tyle czekać, zwłaszcza teraz jak dla niej nic się nie dzieje ;)

Dziewczyny mam pytanie do tych które mają już dzieciaczki? Jak uważacie kiedy powiedzieć dziecku o ciąży? Moja Aurelka bardzo chce mieć rodzeństwo, najlepiej od razu siostrę i brata, ja jednak liczę na pojedyncza ciąże ;) i powiemy jej chyba jak juz ciąża będzie bardziej widoczna, będzie juz czuć ruchy. Jeszcze jest malutka i chyba cieżko jej będzie tyle czekać, zwłaszcza teraz jak dla niej nic się nie dzieje ;)
Ja mam 4letnią córkę. Chcę jej powiedzieć tuż przed prenatalnymi w 13 tc i wziąć na badanie. [emoji4]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Witam was dziewczyny :) ja mam takie pytanko do was[emoji14]moze któraś bedzie znala odpowiedz :) tak sie zastanawiam , pracuje bez umowy a ubezpieczona jestem u mamy w pracy lecz skonczylam juz nauke takze podejrzewam ze lada moment moge zostac bez ubezpieczenia :) wiec jesli zaszlabym teraz w ciąże to moge korzystać z ginekologa na nfz ? Gdzies wyczytalam ze kobiecie w ciazy przysluguje takie prawo oraz 6 tyg po porodzie . A ginekolog do ktorego chcialabym chodzic pracuje w szpitalu w ktorym rowniez chcialabym rodzic :) wiem ze mają tam super sprzęt i dobrych lekarzy[emoji14]rowniez ginekologów :) Dlatego wole sie upewnić ze w razie utraty ubezpieczenia bede mogła chodzic tam na wizyty do ginekologa[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Na pewno w ciąży masz prawo do bezpłatnej opieki medycznej więc możesz być spokojna.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno w ciąży masz prawo do bezpłatnej opieki medycznej więc możesz być spokojna.

Dziękuje za odpowiedź[emoji14]dzisiaj pisalam na blogu babeczki która studiowala prawo administracji i cos tam jeszcze takze tez udzieliła mi pare odpowiedzi na pytania jakie np świadczenia mi przysługują :) oczywiscie w razie czego myslalam jeszcze że w ostatecznosci sama wykupiłabym sobie ubezpieczenie zdrowotne ale po waszych odpowiedziach już sie o to nie martwie:)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

JedynA recepta to chyba całkowicie wyluzować i wtedy w najmniej oczekiwany momencie przyjdzie i dzidziuś. Ale żeby to takie proste było. Ja w tym cyklu nie pilnowałam za bardzo dni plodnych ,nie przyciskałam męża na przytulanki. Ogólnie to przytulanki były jak mąż chciał. Jakoś w 9,13,15,16,18dc raczej wątpię że coś z tego będzie. Jestem nastawiona ze w tym cyklu nie wyszło i szykuje się już na następny. Zakupilam juz testy owulacyje ,jeszcze tylko wiesiolek musze kupic .Oczywiście zatestuje w dzień spodziewanej@.;):p Ale ja już wynik znam.
Widzę że piszecie o wiesiolku, on ma wpływ na zajcie w ciążę? Bo nigdy nie słyszałam. Zdradzcie mi tajemnice jego działania [emoji5]

Dziewczy ja jestem w 14 dc i dzisiaj strasznie boli mnie lewy jajnik :/ bardzo dziwne skoro ja mam cykle ok 35-40 dniowe. Nie wiem czy to możliwe żeby sx tak cykl mi się skrócił bez rzadnej ingerencji leków :/ chyba,ze to ból no trzustki a tak promieniuje :/. Już sama nie wiem

reklama
Widzę że piszecie o wiesiolku, on ma wpływ na zajcie w ciążę? Bo nigdy nie słyszałam. Zdradzcie mi tajemnice jego działania [emoji5]

Wiesiolka bierze się w pierwszej fazie cyklu, czyli do owulacji, żeby poprawić jakość i ilość śluzu plodnego. Ja nigdy nie stosowałam, bo mam swojego wystarczająco ;)

Do góry