jeśli schodzą krostki ładnie ..jeśli mimo tego że jesz wciąż to samo a czasem jest lepiej a czasem gorzej to możliwe że bez względu na to czy będziesz na diecie czy nie dzidzia i tak będzie mieć takie dolegliwości dopóki układ pokarmowy nie dojrzeje na co potrzeba po prostu czasu ( jedne dzieci radzą sobie lepiej od początku inne gorzej i nie musi to oznaczac żadnej choroby ) na tyle by radzić sobie dobrze z trawieniem . dlatego jeśli.wyelominowanie jakiegoś składnika po pewnym czasie nie przyniosła skutku wprowadzilabym go na nowo .
bardzo wierzę w jedyna dietę mamy karmiącej ..mianowicie zdrowa dieta .unikanie przetworzonej żywności z mnóstwem konserwantów sztucznych barwników a dużo warzyw owocow itd po prostu zbilansowana dieta
ale mimo wszystko przy pienistych zielonych kupkach ze śluzem postanowiłam spróbować zrezygnować z mleka mimo że byłam sceptycznie nastawiona ..jak też podawać krople delicol bo a nóż enzym laktaza zawarty w kropelkach pomoże .. niestety słabe były rezultaty więc wróciłam do mleka tyle że bez laktozy bo sama mam z tym problem od jakiegoś czasu .
napiszę też że walczyłam troszkę z dobrym przystawieniem( niby 3 dziecko karmione a miałam popękane sutki) ..miałam problem z szybkim wypływem pokarmu przez co moje dziecko się krztusiło bo za każdym razem nie zdążał łykać a co za tym idzie łykal też dużo powietrza i to też podobno może powodować takie kupki ale czego to ja nie przeanalizowywałam . .pozatym w pierwszym wypływie pokarmu może być więcej laktozy i niektóre kobietki spuszczają ta porcje ..ja akurat tego nie robiłam .karmiłam na żądanie i na początku potrafiliśmy się karmić co godzinę
moze jest coś podobnie u ciebie ?
nie wiem czy wiesz i czytałaś ale istnieje blog Hafija który wiele wyjaśnia jak i rozjaśnia.
dla mnie jest to skarbnica wiedzy i bardzo uspokaja i pokazuje na co najbardziej zwrócić uwagę
ostrzegam ..czeka cię długie czytanie, naprawdę wciąga
a tutaj znajazlam prawdopodobnie teraz najbardziej interesujace cię tematy
Czy słyszałaś, ze dzieci na piersi mają gazy, a te na butelce nie? Czy ktoś mówił tobie,
www.hafija.pl
Kurczak, marchewka, ryż... Jak byłam młodą mamą sama wpadłam w pułapkę niejedzenia niczego
www.hafija.pl
Bardzo często mamy zadają mi takie pytanie, kiedy mówię żeby poszły do dietetyka jak dziecko
www.hafija.pl
Dyskusja na temat stosowania probiotyków i prebiotyków przez mamy i dzieci trwa w najlepsze. Nic
www.hafija.pl