reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Też na lato chce otulacz, a później śpiworek... Tylko nie wiem, jaki rozmiar, więc chyba zostawię ten zakup na później :)
Nie kupuję różka, tak samo kolderek i żadnych poduszek... Ochraniaczy na łóżeczko też nie, bo nie polecają. Tylko że ja... mam trochę hopla na punkcie bezpieczeństwa :)

reklama
Czytam, że te otulacze są dobre, że nawet zmniejsza objawy kolek.

Ja kupiłam taki. Tam masz wszystko opisane. Ja bardzo wierzę w sens otulania. Tu macie fajny artykuł https://dziecisawazne.pl/otulanie-niemowlat/

Ja też myślę, że na początku nie będziemy używać poduszki i kołderki tylko właśnie albo rożek albo śpiworek. I tu co do tego ostatniego. Jaki rozmiar śpiworka kupujecie? Bo to bardziej na jesien/zimę będzie, a nasze maluchy będą z sierpnia :)
Ja mam muślinowy otulacz z lullalove i zobaczę czy w ogóle będzie chciał być otulony bo niektóre dzieci słyszałam, że tego nie lubią, jeśli zdecyduje się na śpiworek to dopiero gdzieś od października i wtedy podejmę decyzję jaki ;) na razie nie kupuje ;)
Też na lato chce otulacz, a później śpiworek... Tylko nie wiem, jaki rozmiar, więc chyba zostawię ten zakup na później :)
Nie kupuję różka, tak samo kolderek i żadnych poduszek... Ochraniaczy na łóżeczko też nie, bo nie polecają. Tylko że ja... mam trochę hopla na punkcie bezpieczeństwa :)
Ja też mam trochę przegięcie z tym bezpieczeństwem naprawdę ! A wiesz jeszcze jak to wszyscy wokół, że jak nie przykrywać malucha i robią mi galimatias w głowie;) ale masz rację tutaj nie ma co słuchać innych, jak nawet zmarznie jednej nocy to w najgorszym wypadku przeziębi się, a jak nakryje kołdrę na głowę i tfu tfu udusi się to odwrotu nie ma...
Co do rożka ja nie kupuje, ale nie ze względów bezpieczeństwa bo on chyba bezpieczny to jest, ale ja nie umiem nosić dzieci w rożku wolę dziecko czuć jak trzymam, zresztą środek lata, a jeśli naprawdę będzie taka potrzeba to zawinięcie kocykiem też zda rezultat :)

A powiedzcie mi proszę macie już prześcieradła do łóżeczka ? Duża część poleca te z Lanila, ale ja chyba poczekam na jakąś promocje bo jedno 69 zł ;)
A kupujecie też prześcieradło do gondoli ?

Hehe, ja jak na razie kompletuję ubranka.
Łóżeczko od samego początku mamy, wózek i fotelik zamówiony.
A reszta... to mam ogromny mętlik w głowie. Idę do sklepu i wszystko bym chciała :D.

Dzień dobry,
Jestem nowa na forum i potrzebuje porady.
Obecnie 25 tc termin z usg na 27 sierpnia.
Do tej pory wszystkie badania wychodziły bardzo dobrze. Zwykle posiewy tez zero objawów. Mój lekarz zleca tez badania dodatkowe i takie tez zrobiłam i wyszła bakteria ureoplasma + ! Nie mam pojęcia od kiedy ja mam ponieważ objawów brak. Dostałam antybiotyk i teraz czekanie 2 tygodnie do kolejnego wymazu i na wynik. Chyba oszaleje przez ten czas. Mam pytanie czy któraś z was coś chociaż na ten temat słyszała ?

reklama
A miałaś antybiogram? Żeby zobaczyć który antybiotyk działa u Ciebie na tą bakterię? Jeśli już bierzesz antybiotyk to napewno wszystko będzie dobrze. Ja miałam e.coli i wyleczyłam na luzie.

Do góry