reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

My z NAN Optipro HA przeszliśmy na Bebilon Comfort. I to byla dobra zmiana! (nie kojarzyć z inną zmianą ;) ) Malutkiej o wiele bardziej to mleczko służy. To NAN HA ma bardzo dużo laktozy i najprawdopodobniej ona powodowała u malutkiej dolegliwości jelitowe. Te wszystkie Comfort mają mniej laktozy i lepiej się trawią, także my jesteśmy zadowoleni.

reklama
tak się wtrace . :)

może was uspokoję :)

. mój syn kp nie raz miał zielona kupkę ..czasem jak brokuł ...roznie.. ze śluzem równiez nie raz i alergii też żadnej nie ma

jedyne co to starałam się też dla siebie pić mleko bez laktozy ale szczerze napiszę że i wtedy zielone kupki też się zdarzaly. czy strzelajace kupki czy kupki ze śluzem . dopóki dziecku nic innego nie dolegało to funkcjonowałam normalnie bo uważałam że moje mleczko i tak jest najlepsze
dziś młody ma 11 miesięcy .karmiony kozim mlekiem modyfikowanym i ostatni raz zielona kupkę miał w wakacje ( cały miesiąc ) ze względu na zmianę wody pożywienia po części i pił tamtejsze kozie mleko mm .tak myślę ..wróciliśmy do domu i po paru dniach znów wszystko wróciło do normy

co do tradziku

u nas trądzik wystąpił również na klatce piersiowej i schodził kilka tygodni .. na dworze Buzka była piękna a w cieple wychodziło wszystko ..po naciśnięciu palcem krostki bladły

ale jak pisałam ..mały jadł spal był spokojny ,rósł także uważałam że wszystko się unormuje

zdrówka życzę dla waszych dzieciaczków słodziaczkow
O dziękuje za odp :)

To całe szczęście, że udało Wam się wytrwać do końca :) W którym tygodniu urodzilas? Gratulacje ;)

Wydaje mi się, że różnym czasie, ale nie pamiętam już, gdzie najpierw... U nas była też na brwiach.
Mam nadzieje, ze nam na główkę nie wejdzie i chciałabym żeby na uszach się skończyło ;) ile już walczycie z ta ciemieniuchą? I u Ciebie chłopiec czy dziewczynka? ;)

Urodziłam w 38tc także zawzięcie walczyłyśmy ;) możliwe, że jeszcze trochę bym ją ponosiła ale dostałam wybór - albo patologia i czekamy albo porodówka i przebijamy pęcherz płodowy (a zgłosiłam się do szpitala tylko na ktg, a podczas badania ginekologicznego wyszło 7cm rozwarcie, bez żadnych wyczuwalnych skurczów! :o przez to uchodziłam za nieodczuwającego bólu dziwoląga :p )

U nas też ciemieniucha ale tylko na głowie po bokach tak malutko :-) przed kąpielą smaruje olejem kokosowym i po umyciu włosków wyczesuje :-) i ładnie schodzi :-)

Jeszcze co do trądziku to pediatra podrzuciła nam, żeby smarować clotrimazolum i też ładnie działa :-)

U nas też ciemieniucha ale tylko na głowie po bokach tak malutko :-) przed kąpielą smaruje olejem kokosowym i po umyciu włosków wyczesuje :-) i ładnie schodzi :-)

Jeszcze co do trądziku to pediatra podrzuciła nam, żeby smarować clotrimazolum i też ładnie działa :-)
zastanowilabym się ze sto razy zanim uzylabym clotrimazolum na twarz noworodka . jeśli to trądzik to zejdzie z czasem bez tego typu środków chemicznych ..przemywany woda i napewno też nie natluszczany

i może nie wygląda to pięknie ale cierpliwość naprawdę popłaca

dobry lekarz dziś to rzadkość

Na trądzik najlepiej unikać mycia buzi wodą z kąpieli. Zwykła przegotowana do przemycia, lub przetrzeć wacikiem z Octeniseptem. U nas po tygodniu buzia jak nowa a mieliśmy bardzo mocny trądzik.
I żadnych kremów na buźkę dopóki nie zejdzie trądzik całkowicie.

Na trądzik najlepiej unikać mycia buzi wodą z kąpieli. Zwykła przegotowana do przemycia, lub przetrzeć wacikiem z Octeniseptem. U nas po tygodniu buzia jak nowa a mieliśmy bardzo mocny trądzik.
I żadnych kremów na buźkę dopóki nie zejdzie trądzik całkowicie.

octaniseptu też bym unikała , naprawdę to nie jest potrzebne .zniknie prędzej czy później bez tego typu srodkow

Ostatnia edycja:
reklama
Dokladnie jak mowi @ONAONAONA , nam pediatra tez powiedział, że trądzik sam zejdzie, tylko cierpliwości.. ciemieniucha (chociaż nie byłam pewna czy to to) wyszła dzień po wizycie wiec pobieglam do apteki, żeby coś doradziły i kupiłam kremik Musteli Stelatopia.. smaruje nim tez buzie 2x dziennie i widzę, że ładnie złagodził zmiany. A i buzię przemywam przegotowaną wodą albo zwykłą wodą źródlana z butelki

Do góry