reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziewczyny jak ubieranie dzieci w ta pogodę ?
Ja krótkie body i skarpetki, ewentualnie cienką tetrą nóżki przykrywam jak są na słońcu ;-)
W wózku jest osłonięty od wiatru.

W domu to bym najchętniej na samej pieluszce go miała ale pasy od rozwórki by go obcierały więc też krótkie body i skarpetki...

Położna powiedziała, że jak mam wątpliwości to lepiej go lżej ubrać i przykryć i że lepiej, żeby było mu deczko za zimno niż za ciepło bo przegrzania prowadzą do chorób ;-)

reklama
Ja nie budzę, bo Mały ładnie przybiera, więc nie ma potrzeby. Sam się w nocy budzi i żąda jedzenia :) Więc dostaje na żądanie ;)
Nie wiem ile macie przerwy, ale przerwie powyżej 4h dziecku spada poziom cukru, co może być niebezpieczne. Maksymalna przerwa w nocy to 4h. Takie info mam od mojej cdl.
My w nocy budzimy co max 4, w dzień jemy co 3.

Chyba nie potrzeba skierowania jakiegoś i umawiania się na ktg - ale przedzwon w jakich godzinach możesz wpaść, bo może IP ma na to jakies tylko godziny wyznaczone.

Ja we wt mam jeszcze wizyte u gina swojego (40+5tc) i cos czuje, że juz skierowanie wypisze. U nas wywołują poród w 10 dni po terminie (tak mi powiedziała położna z mojego szpitala) a że moj gin jeszcze w poniedziałki ma dyżur, to pewnie bede sie stawiała do szpitala w nast. poniedziałek (idealne 10 dni po terminie).
Aha, dzięki za info.
Ja właśnie nie wiem jak to dokładnie z tym wywoływaniem wygląda czy od razu coś zaczynają działać czy np na drugi dzień.

To na luzie. Mogą porobić badania i nawet wypuścić do domu. Dlatego ja chce iść jak najpóźniej na oddział, by nie leżeć tam bez sensu. W domu dwóch synów to jest kim się zajmować.
No tak, ja powiem szczerze wolałabym iść na ostatnią chwilę.
Akurat to będzie pierwsze i czuję już po prostu takie nerwy, że masakra...

Nie wiem ile macie przerwy, ale przerwie powyżej 4h dziecku spada poziom cukru, co może być niebezpieczne. Maksymalna przerwa w nocy to 4h. Takie info mam od mojej cdl.
My w nocy budzimy co max 4, w dzień jemy co 3.
A to nie grozi :) Co 4 h to już naprawdę maksymalnie się budzi, przeważnie co 3 lub 3,5 h już woła :) Czasami częściej.

reklama
No tak, ja powiem szczerze wolałabym iść na ostatnią chwilę.
Akurat to będzie pierwsze i czuję już po prostu takie nerwy, że masakra...
No u mnie 10 dni po terminie już bez gadania wywołali. Odrazu na patologie i cewnik. Nie życzę Wam wywoływania... Oksytocyna to straszne zło.

Do góry