reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja już teraz tylko czekam do 22. W pon mam wizytę u lekarza i KTG. Ja mam wrażenie ze teraz pod koniec ruchu dziecka są bardziej delikatne ... i sama nie wiem trochę się martwię. W pon miałam KTG i wyszło bardzo dobrze.

reklama
Wyszłam trochę warunkowo, doktor uznała, że w domu mam większe szanse szybciej dojść do siebie. Zobaczyłam swoje winiki wczoraj na wypisie i no... Cóż... Hemoglobiny spadła o połowę po porodzie i nawet po przetaczaniu jest mocno poniżej normy :/
A jak Wasza waga po porodzie? Ja dzisiaj w 5 dobie ważę kilogram mniej niż przed ciążą.
Miałyście w odchodach takie ciemne skrzepy? Coś mi takiego wyleciało. Wogóle ja chyba dość mocno krwawie, ale tak ponoć może być.
W domu zawsze lepiej :-)

Ja 9 dzień po porodzie i 6kg mniej od porodu ;-) i powooli dalej spada..

Tak mówiłam co to ja nie zjem po porodzie bo przecież z tą cukrzycą nic nie mogłam...

Tjaaa... w ogóle jedzenie mogłoby nie istnieć... na nic nie mam ochoty tak właściwie... a jak zjem, to mi zazwyczaj niedobrze...

Tak mówiłam co to ja nie zjem po porodzie bo przecież z tą cukrzycą nic nie mogłam...

Tjaaa... w ogóle jedzenie mogłoby nie istnieć... na nic nie mam ochoty tak właściwie... a jak zjem, to mi zazwyczaj niedobrze...
Mam to samo! Na dodatek mam straszne problemy z brzuchem, ciągle mi się przelewa, jakieś biegunki itd Mogłabym nie jeść wcale...

Mam to samo! Na dodatek mam straszne problemy z brzuchem, ciągle mi się przelewa, jakieś biegunki itd Mogłabym nie jeść wcale...
Biegunki na szczescie nie mam...
Pij duuuużo wody!

Najgorzej jak przysnę w ciągu dnia... wtedy jak się obudzę to się czuję w żołądku jak na kacu... tak mi tam jeździ...
Uczucie ssącego głodu jest mi milsze niż uczucie sytości...

No ale to pewnie też hormony czy coś i pewnie niedługo minie :-)

EJ! A TAK W OGÓLE TO JESTEŚMY MAMAMI :-D

Biegunki na szczescie nie mam...
Pij duuuużo wody!

Najgorzej jak przysnę w ciągu dnia... wtedy jak się obudzę to się czuję w żołądku jak na kacu... tak mi tam jeździ...
Uczucie ssącego głodu jest mi milsze niż uczucie sytości...

No ale to pewnie też hormony czy coś i pewnie niedługo minie :-)

EJ! A TAK W OGÓLE TO JESTEŚMY MAMAMI :-D
To ciągle dziwne uczucie :)

Pierwsze dni też tak miałam że mogłabym nie jeść. Brak odczucia głodu i problemy jelitowe, wszystko mnie bolało. A później jak się zmusiłam i zaczęłam jeść tłumacząc sobie że muszę żeby mieć pokarm to było coraz lepiej i od tamtej pory zjadłabym wszystko w każdej ilości :D Jestem tak głodna nawet w nocy. Dobrze że mąż jeszcze w domku i gotuje pyszne obiadki ;)

A ta cukrzyca po porodzie przeszła ?

Dziewczyny, a mnie powoli dopada stres...
To już jutro stawiam się na SOR (bo w moim szpitalu trzeba zgłosić się dzień wcześniej), a pojutrze cięcie! To już za dwa dni!
Mam mętlik myśli w głowie. Wciąż myślę czy wszystko spakowałam, jak to będzie w tym szpitalu... aaa... Zwariuje...

No, ale pojutrze spotkam się z moją Córeczką :) I to wszystko robię tylko dla Niej...

Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki! Która może to proszę o modlitwę. Tak strasznie się boję i tak bardzo chciałabym być już po tak jak już pare z Was.

reklama
Do góry