reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Czy miałyście regularnie badane TSH w ciazy? Ja miałam tylko na początku. Wynik był dobry i później już mi nie zalecała tego dodatkowo. Moja mama ma problemy z tarczycą więc też badam się co jakiś czas a dzisiaj w szkole rodzenia dowiedziałam się że większość ciężarnych ma niedoczynność tarczycy i bierze leki. Położna rzuciła nawet liczbę 90% ale aż mi się wierzyć nie chce. I zaczęłam się zastanawiać czy ta moja nie zaniedbała tematu że mi nie zlecała TSH później.
Ja miałam badane, dla każdego trymestru są inne normy. Możesz sobie pobrać przy morfologii i będziesz wiedziała.

reklama
To chyba chodzi o te podkłady? Ja wczoraj zamówiłam sobie majtki z siateczki i wkłady/podklady do tych majtek + podkłady na łóżko...
Podobno później troszkę z nas wychodzi...

Ogólnie polecam zamaiwać w gemini- porównywałam z allegro z jednym tam polecanym sprzedawcą (hubiworld) i w gemini taniej ;-)

No i na stronie internetowej są takie zakładki - wyprawka dla mamy, dla maluszka itp ;-)

A w Rossmannie wszystko z Loveli po 15,99 ;-)
Aaaa... Podkłady mam. No właśnie też mam te majtki siateczkowe ale myślałam po prostu o podpaskach do nich.

Aaaa... Podkłady mam. No właśnie też mam te majtki siateczkowe ale myślałam po prostu o podpaskach do nich.

Milmo, jako kobieta która trzy razy rodziła dobrze radzę - kup sobie ze dwie paczki (na początek i w razie czego dokupisz lub przejdziesz na największe i najbardziej chłonne zwykłe podpaski) wkładów poporodowych z Belli (do kupienia w każdej aptece). Uwierz, że odchody poporodowe to nie jest miesiączka.

Milmo, jako kobieta która trzy razy rodziła dobrze radzę - kup sobie ze dwie paczki (na początek i w razie czego dokupisz lub przejdziesz na największe i najbardziej chłonne zwykłe podpaski) wkładów poporodowych z Belli (do kupienia w każdej aptece). Uwierz, że odchody poporodowe to nie jest miesiączka.
Mam jedną paczkę takich podkładów właśnie i mam też takie 40x60. Takie podkłady można wkładać do tych majtek siateczkowych po prostu?

A my jesteśmy po badaniu. USG 3 trymestru (obecnie początek 31tc). Z malutką jest wszystko dobrze :) Zmartwiliśmy się tylko, bo w czasie USG pani doktor stwierdzila, ze serduszko trochę za szybko bije i że ma małą tachykardię, ale potem podlączyli mnie do KTG i po tym badaniu okazalo się, że jest dobrze. Po prostu chwilowo tak musiało się zadziać. Malutka wazy juz 1,45 kg :)

A my jesteśmy po badaniu. USG 3 trymestru (obecnie początek 31tc). Z malutką jest wszystko dobrze :) Zmartwiliśmy się tylko, bo w czasie USG pani doktor stwierdzila, ze serduszko trochę za szybko bije i że ma małą tachykardię, ale potem podlączyli mnie do KTG i po tym badaniu okazalo się, że jest dobrze. Po prostu chwilowo tak musiało się zadziać. Malutka wazy juz 1,45 kg :)

Brawo!
Super, że córeczka zdrowa. No i ładna waga wychodzi wam. Oby tak dalej niunia ładnie rosła.

A co do podkładów/podpasek itd. To ja kupiłam po dwa opakowania podkładów z Canpola i dwa opakowania podkładow z Belli (zdjecia w załączniku). I to wklada się w te siateczkowe gacie? Czy one sa wystarczajaco chłonne?
A trzeba też takie podklady na łóżko dla mnie jak dla dziecka? Takie np. 60x60?

Załączniki

• Screenshot_20190618-151909_Rossmann.jpg
    Screenshot_20190618-151909_Rossmann.jpg
    125,6 KB · Wyświetleń: 69
  • Screenshot_20190618-151932_Rossmann.jpg
    Screenshot_20190618-151932_Rossmann.jpg
    153,5 KB · Wyświetleń: 70
  • Screenshot_20190618-152422_Rossmann.jpg
    Screenshot_20190618-152422_Rossmann.jpg
    168,9 KB · Wyświetleń: 73
A co do podkładów/podpasek itd. To ja kupiłam po dwa opakowania podkładów z Canpola i dwa opakowania podkładow z Belli (zdjecia w załączniku). I to wklada się w te siateczkowe gacie? Czy one sa wystarczajaco chłonne?
No ja to rozumiem tak, że te podkłady z belli wkładasz w te majtki siateczkowe. Ja takie podkłady 40x60 mam, żeby np położyć jak będziemy jechać samochodem na poród, żeby nie zapaskudzić ewentualnie. Myślę, że się przydadzą.

Te wielkie bella wkładasz w majtki - to takie hiper grube podpaski tylko ze chyba nie maja przylepca. Dlatego warto zainwestować w majtki siateczkowe by nie wypadło nic.
Te podkłady na łóżko tez kupuje. Wole upaskudzić podkład niż łóżko ;) one sie swietnie sprawdzają na przewijaku. Moi chłopcy to zas sikali na prawo i lewo [emoji23] ochrona przewijaka przede wszystkim.

reklama
Ja kupiłam podkłady Canapolu na łóżko 90 x 60... A poporodowe mam 2 opakowania też z Canapolu, poza tym z Belli podpaski zielone maxi... Zobaczymy, jak się spiszą, najwyżej dokupię już na bieżąco.

Do góry