reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

32 tydzień i mała waży praktyczne dwa kilo. :D Miałam powtórkę z badania żeby sprawdzić nerkę lewą bo była powiększona miedniczka i szyjka coś pośrodku zaczęła się rozszerzać ale minimalnie. Długość ok i najważniejsze że zamknięta po obu stronach. Miedniczka się zmniejszyła więc super, szyjka bez zmian. Za dwa tygodnie jeszcze kontrola ale jestem już spokojniejsza :) Zalecenia - kanapowy tryb życia ;)
Super! My mamy w poniedziałek 24.06. To już będzie 34tc, także jestem ciekawa ile nasz klopsik będzie ważył :)

reklama
Hm, to teraz masz 33 tydzień, mi się zaczyna dopiero jutro 33 a ja mam na 31 lipca wg usg wg OM 1.08
Tak, teraz mam 33 tc. Do lekarza idę prawie za tydzień, więc będzie to już 34 tc. A Ty idziesz jeszcze tydzień później, to nie będzie już Twój 35 tc? Sama nie liczę tych tygodni, ufam aplikacji ;) Z usg miałam 1 i 7 sierpnia termin, om 5 sierpnia... A Mały i tak pewnie wybierze sobie jakiś inny dzień przyjścia na świat, tak na przekór ;)

A mialyście już USG 3 trymestru? Ja będę miała w najbliższy wtorek 18.06.
Co właściwie wtedy się sprawdza? Po prostu dalszy rozwój maleństwa?
Natomiast kolejną wizytę u mojej ginekolog mam za 2 tyg 26.06.

A mialyście już USG 3 trymestru? Ja będę miała w najbliższy wtorek 18.06.
Co właściwie wtedy się sprawdza? Po prostu dalszy rozwój maleństwa?
Natomiast kolejną wizytę u mojej ginekolog mam za 2 tyg 26.06.
Ja już miałam, jutro mam powtórkę bo troszku było za dużo wód i trzeba sprawdzić czy spadają czy co tam...

Ogólnie sprawdzają znowu czy widać narządy, czy się rozwijają prawidlowo, robią pomiar główki, brzuszka, rączek i nóżek i sprawdzają czy jedno nie odbiega bardziej od drugiego wiekiem... i czy waga w normie ;-)

reklama
Ja byłam dziś na wizycie 28 tc ( według ap wychodzi 29 zawsze ) Waga 1,400. To usg 3 trymestru mam za 2 tygodnie. Szyjka całe szczęście się nie skraca bez zmian od 4 tyg 3,5 cm twarda i trzyma.

Do góry