reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

My mamy dostawkę turystyczna do naszego łóżka która przyda się też na wyjazdy ale standardowe drewniane łóżeczko też już się pojawi w tym tygodniu. Ja wybrałam wolnostojący przewijak z półkami i komoda będzie stała obok. Każde rozwiązane jest tak naprawdę dobre :) na szczęście zakupy wyprawkowe bardzo mnie cieszą i odwracają moją uwagę od myślenia o głupotach i niepotrzebnym martwieniu na zapas ;)
Ja tak się boję, że urodze za wcześnie, że chyba kupię już dziś pieluchy i zacznę się pakować... Pozatym pozdrawiam z tą piękna pogodę, hodujemy się na balkonie :)

Załączniki

• IMG_20190603_140155.jpg
    IMG_20190603_140155.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 90
reklama
Ja tak się boję, że urodze za wcześnie, że chyba kupię już dziś pieluchy i zacznę się pakować... Pozatym pozdrawiam z tą piękna pogodę, hodujemy się na balkonie :)
Hehe bardzo ładnie wyglądacie podczas tego hodowania :D

Aaa co do pieluch to ja dziś zakupiłam moje pierwsze! :)
Pampersy 1 są od dziś w promocji w Biedrze! Przy zakupie dwóch jedno opakowanie za 17,99zł ;)

Dokładnie dzisiaj pomyślałam że może czas na pieluchy ;) Odkąd przekroczyłam 30 tydzień to mam wrażenie że to już zaraz. Do końca czerwca na pewno będę spakowana i będę siedzieć na tej torbie... na balkonie, bo na razie brakuje tam mebli ;)

Dokładnie dzisiaj pomyślałam że może czas na pieluchy ;) Odkąd przekroczyłam 30 tydzień to mam wrażenie że to już zaraz. Do końca czerwca na pewno będę spakowana i będę siedzieć na tej torbie... na balkonie, bo na razie brakuje tam mebli ;)
Ja niestety nie mam balkonu, ale o spakowaniu torby też coraz częściej myślę... ;)

Hejka dziewczyny ;) jakoś rzadko się tu odzywam ;) ja też w zasadzie już mam wszystko oprócz łóżeczek ;) kwestia zamówienia ;) dziś przyszły mi materace do nich, jutro mają przyjść meble z Ikea, ale odbierzemy dopiero w środę najprawdopodobniej i tu pytanie orientujecie się ile jest na odbiór z punktu odbioru ?
Ja zakupiłam laktator ręczny z Canpola jedna z dziewczyn polecała, a nie wiem jak ta nasza droga mleczna się ułoży więc dla mnie wydatek rzędu 300-400 zł na tą chwilę jest bezsensu ;)....
Ale nie mam doświadczenia może zmienię zdanie po porodzie ;) tak czy siak zawsze można laktator zamówić ;)

Hejka dziewczyny ;) jakoś rzadko się tu odzywam ;) ja też w zasadzie już mam wszystko oprócz łóżeczek ;) kwestia zamówienia ;) dziś przyszły mi materace do nich, jutro mają przyjść meble z Ikea, ale odbierzemy dopiero w środę najprawdopodobniej i tu pytanie orientujecie się ile jest na odbiór z punktu odbioru ?
Ja zakupiłam laktator ręczny z Canpola jedna z dziewczyn polecała, a nie wiem jak ta nasza droga mleczna się ułoży więc dla mnie wydatek rzędu 300-400 zł na tą chwilę jest bezsensu ;)....
Ale nie mam doświadczenia może zmienię zdanie po porodzie ;) tak czy siak zawsze można laktator zamówić ;)
Dlatego ja zamówiłam zwykły za 25 zł, żeby mieć a jak będzie potrzeba kupię lepszy :)
Ja niestety nie mam balkonu, ale o spakowaniu torby też coraz częściej myślę... ;)
No ja z tymi skurczami to już siedzę jak na szpilkach, ale leki wyciszają póki co. Byle poczekała do 37tc!
Hahaha, ja mam prowizorke. Parasole przyczepiłam taka zwykła na deszcz sznurkiem do barierki :D stolik to taboret, a fotel odpicowałam z takiego składaka turystycznego. Jak się oszczędza to nagle budzi się kreatywność :p

O właśnie - jaki materac jest najlepszy dla takiego maleństwa? Czytałam, że ponoć ma nie być kokosowy, bo jest za twardy i że lateksowe sa bardziej odpowiednie.
Zgadzacie się z tym?

O właśnie - jaki materac jest najlepszy dla takiego maleństwa? Czytałam, że ponoć ma nie być kokosowy, bo jest za twardy i że lateksowe sa bardziej odpowiednie.
Zgadzacie się z tym?
Szczerze nie wnikałam jakoś w te materace :) im więcej czytałam tym gorzej, nie chciałam tylko tej gryki po tej nagonce z robakami ;) ostatecznie kupiłam kokosowo piankowe ;) podobno dzieć ma spać na średnio twardym podłożu, że materac ma się pod nim nie układać, ale nie wiem ile w tym prawdy tak naprawdę ;)

Szczerze nie wnikałam jakoś w te materace :) im więcej czytałam tym gorzej, nie chciałam tylko tej gryki po tej nagonce z robakami ;) ostatecznie kupiłam kokosowo piankowe ;) podobno dzieć ma spać na średnio twardym podłożu, że materac ma się pod nim nie układać, ale nie wiem ile w tym prawdy tak naprawdę ;)
Tez tak czytałam. My mamy dwustronny. Z jednej jest kokos, który używa się do 6 Msc życia, a z drugiej pianka i lateks po 6.

reklama
Do góry