reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

My mamy dostawkę turystyczna do naszego łóżka która przyda się też na wyjazdy ale standardowe drewniane łóżeczko też już się pojawi w tym tygodniu. Ja wybrałam wolnostojący przewijak z półkami i komoda będzie stała obok. Każde rozwiązane jest tak naprawdę dobre :) na szczęście zakupy wyprawkowe bardzo mnie cieszą i odwracają moją uwagę od myślenia o głupotach i niepotrzebnym martwieniu na zapas ;)
Ja tak się boję, że urodze za wcześnie, że chyba kupię już dziś pieluchy i zacznę się pakować... Pozatym pozdrawiam z tą piękna pogodę, hodujemy się na balkonie :)

Załączniki

• IMG_20190603_140155.jpg
    IMG_20190603_140155.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 94
reklama
Ja tak się boję, że urodze za wcześnie, że chyba kupię już dziś pieluchy i zacznę się pakować... Pozatym pozdrawiam z tą piękna pogodę, hodujemy się na balkonie :)
Hehe bardzo ładnie wyglądacie podczas tego hodowania :D

Aaa co do pieluch to ja dziś zakupiłam moje pierwsze! :)
Pampersy 1 są od dziś w promocji w Biedrze! Przy zakupie dwóch jedno opakowanie za 17,99zł ;)

Dokładnie dzisiaj pomyślałam że może czas na pieluchy ;) Odkąd przekroczyłam 30 tydzień to mam wrażenie że to już zaraz. Do końca czerwca na pewno będę spakowana i będę siedzieć na tej torbie... na balkonie, bo na razie brakuje tam mebli ;)

Dokładnie dzisiaj pomyślałam że może czas na pieluchy ;) Odkąd przekroczyłam 30 tydzień to mam wrażenie że to już zaraz. Do końca czerwca na pewno będę spakowana i będę siedzieć na tej torbie... na balkonie, bo na razie brakuje tam mebli ;)
Ja niestety nie mam balkonu, ale o spakowaniu torby też coraz częściej myślę... ;)

Hejka dziewczyny ;) jakoś rzadko się tu odzywam ;) ja też w zasadzie już mam wszystko oprócz łóżeczek ;) kwestia zamówienia ;) dziś przyszły mi materace do nich, jutro mają przyjść meble z Ikea, ale odbierzemy dopiero w środę najprawdopodobniej i tu pytanie orientujecie się ile jest na odbiór z punktu odbioru ?
Ja zakupiłam laktator ręczny z Canpola jedna z dziewczyn polecała, a nie wiem jak ta nasza droga mleczna się ułoży więc dla mnie wydatek rzędu 300-400 zł na tą chwilę jest bezsensu ;)....
Ale nie mam doświadczenia może zmienię zdanie po porodzie ;) tak czy siak zawsze można laktator zamówić ;)

Hejka dziewczyny ;) jakoś rzadko się tu odzywam ;) ja też w zasadzie już mam wszystko oprócz łóżeczek ;) kwestia zamówienia ;) dziś przyszły mi materace do nich, jutro mają przyjść meble z Ikea, ale odbierzemy dopiero w środę najprawdopodobniej i tu pytanie orientujecie się ile jest na odbiór z punktu odbioru ?
Ja zakupiłam laktator ręczny z Canpola jedna z dziewczyn polecała, a nie wiem jak ta nasza droga mleczna się ułoży więc dla mnie wydatek rzędu 300-400 zł na tą chwilę jest bezsensu ;)....
Ale nie mam doświadczenia może zmienię zdanie po porodzie ;) tak czy siak zawsze można laktator zamówić ;)
Dlatego ja zamówiłam zwykły za 25 zł, żeby mieć a jak będzie potrzeba kupię lepszy :)
Ja niestety nie mam balkonu, ale o spakowaniu torby też coraz częściej myślę... ;)
No ja z tymi skurczami to już siedzę jak na szpilkach, ale leki wyciszają póki co. Byle poczekała do 37tc!
Hahaha, ja mam prowizorke. Parasole przyczepiłam taka zwykła na deszcz sznurkiem do barierki :D stolik to taboret, a fotel odpicowałam z takiego składaka turystycznego. Jak się oszczędza to nagle budzi się kreatywność :p

O właśnie - jaki materac jest najlepszy dla takiego maleństwa? Czytałam, że ponoć ma nie być kokosowy, bo jest za twardy i że lateksowe sa bardziej odpowiednie.
Zgadzacie się z tym?

O właśnie - jaki materac jest najlepszy dla takiego maleństwa? Czytałam, że ponoć ma nie być kokosowy, bo jest za twardy i że lateksowe sa bardziej odpowiednie.
Zgadzacie się z tym?
Szczerze nie wnikałam jakoś w te materace :) im więcej czytałam tym gorzej, nie chciałam tylko tej gryki po tej nagonce z robakami ;) ostatecznie kupiłam kokosowo piankowe ;) podobno dzieć ma spać na średnio twardym podłożu, że materac ma się pod nim nie układać, ale nie wiem ile w tym prawdy tak naprawdę ;)

Szczerze nie wnikałam jakoś w te materace :) im więcej czytałam tym gorzej, nie chciałam tylko tej gryki po tej nagonce z robakami ;) ostatecznie kupiłam kokosowo piankowe ;) podobno dzieć ma spać na średnio twardym podłożu, że materac ma się pod nim nie układać, ale nie wiem ile w tym prawdy tak naprawdę ;)
Tez tak czytałam. My mamy dwustronny. Z jednej jest kokos, który używa się do 6 Msc życia, a z drugiej pianka i lateks po 6.

reklama
Do góry