reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
W ogóle... widzę, że muszę się wziąć do roboty, bo Wy już zbieracie manatki, a ja nawet listy nie mam jeszcze sporządzonej... A tu czas ucieka nieubłaganie:)

W ogóle... widzę, że muszę się wziąć do roboty, bo Wy już zbieracie manatki, a ja nawet listy nie mam jeszcze sporządzonej... A tu czas ucieka nieubłaganie:)
Coś Ty! Ja w ogóle niczego jeszcze nie mam! Trzy rzeczy jakie przeglądałam i to tylko w sieci to właśnie łóżeczko, wózek i te bujaczko-krzesełka. A w domu zero jakichkolwiek akcesoriów. A Ty mówisz o liście :-) Nawet o niej nie pomyslalam.
Jakoś wciąż mi się wydaje, że jeszcze za wcześnie.

Ciekawy zestaw na prawdę w dobrej cenie. Czytałam gdzieś już o tej firmie dobre opinie. Polskie produkty i z certyfikatami więc myślę że warto :) Podoba mi sie ta mała barierka ktorą można dokupić do zestawu.
Cieszę się, że też i Ciebie zainspirowałam ;)
Ja właśnie zastanawiam się nad kupnem łóżeczka z tej firmy, ale z drugiej strony może lepiej obejrzeć je gdzieś na żywo?
Sama nie wiem. W sumie to już milion rzeczy kupilam przez internet, więc nie powinnam mieć obaw, ale teraz to co innego - w końcu chodzi o dziecko :-) (co do mnie jeszcze do końca nie dotarło, że ono za pare miesięcy będzie już poza mną ;) )

Ja mam kilka gadżetów typu pieluszki tetrowe czy muślinowe, dwa pajace unisex, dwa body uniseks, trzy spodenki uniseks i dwa ręczniki kąpielowe.
Do listy nie mogę się wziąć. Też mam wrażenie, że jeszcze jest czas.

Ja to mam największy problem właśnie z łóżeczkiem... U nas jest tak, że na górze tylko i wyłącznie śpimy. Są tam dwa pokoje - sypialnia i pokój dziecięcy. Całe życie ogólnie toczy się na dole. Więc myślę, jak to zorganizować, żeby nie wstawiać dwóch łóżek. Myślałam, żeby na dole trzymać na początku w wózku Małą, ale zobaczymy. Gorzej jest właśnie z wyborem samego łóżka do góry. Chcieliśmy turystyczne, bo wygodne i do moich rodziców byśmy mogli wozić... Ale z drugiej strony chciałabym takie normalne, drewniane. I jestem w kropce.

Poza tym sama muszę sobie jakąś listę sporządzić i zacząć gromadzić resztę akcesoriów, bo na razie to głównie ubranka mamy. I wózek.

A ja nie mam jeszcze nic, bo i miejsca na nic nie ma...
Ale jakoś myślę do końca kwietnia zrobić gruntowne porządki i zacząć powoli już zabierać się za komplwtowanie ;-)

To mnie uspokoiłyście, bo tak czytając miałam wrażenie, że jesteście już poogarniane, a ja ciągle daleko w polu :)
Zaraz mi się lepiej na sercu zrobiło ;)

reklama
Do góry