reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

No i okazało się, że chyba jednak będzie dziewczynka :D Nic tam nie dyndało ;) 9 kwietnia mam USG połówkowe to pewnie już wtedy będzie większa pewność.
W każdym razie malutlie rozwija się prawidłowo i wszystko jest w porządku :-)
Waży już 260g :D

Gratulacje! Też mam dzisiaj wizytę i połówkowe 9 kwietnia (wg ostatniej wizyty córka) zobaczymy dzisiaj

reklama
No i okazało się, że chyba jednak będzie dziewczynka :D Nic tam nie dyndało ;) 9 kwietnia mam USG połówkowe to pewnie już wtedy będzie większa pewność.
W każdym razie malutlie rozwija się prawidłowo i wszystko jest w porządku :-)
Waży już 260g :D
Gratulacje:-) :) ja 19 na wizycie miałam nadzieję się dowiedzieć ale pępowina była w kroczu i rób co chcesz;)lekarz mówił że może chłopiec ale nie był pewien przez tą pępowinę... połówkowe mam 3 kwietnia to może wtedy już będzie wiadomo na 100%

Ja byłam na połówkowym w środę i się okazało, że na 95 % będzie dziewczynka a byłam nastawiona na chłopaka i też teściowa mi tak mówiła, ale co tam, to nie jest najważniejsze :) ważne, że się prawidłowo rozwija :)

dziewczyny mam pytanie, jeśli mogę spytać.... wszystkie jesteście na zwolnieniu ? jak sobie radzicie z nadmiarem wolnego czasu ? nie dłuży się Wam to oczekiwanie ? bo mi strasznie ! :)

Ja byłam na połówkowym w środę i się okazało, że na 95 % będzie dziewczynka a byłam nastawiona na chłopaka i też teściowa mi tak mówiła, ale co tam, to nie jest najważniejsze :) ważne, że się prawidłowo rozwija :)

dziewczyny mam pytanie, jeśli mogę spytać.... wszystkie jesteście na zwolnieniu ? jak sobie radzicie z nadmiarem wolnego czasu ? nie dłuży się Wam to oczekiwanie ? bo mi strasznie ! :)

Ja wezmę zwolnienie od dzisiaj. I już myślę ile rzeczy będę mogła zrobić... Na chwilę obecną nawet nie mam listy z wyprawką Ale czekamy też na płeć. Dzisiaj po wizycie jedziemy na targi dziecięce. W sobotę powoli otwieramy sezon w naszym domku nad jeziorem (środek już mamy), urządzamy jeszcze taras. A w niedzielę pewnie odpoczynek

Ja jestem na l4 od stycznia, ze względu na to, że pracowałam na magazynie. Dźwiganie etc... I powiem szczerze,że czasami to ja nie wiem co mam z tym czasem wolnym zrobić :/ Hehe, w 1 trymestrze miałam okropne mdłości to praktycznie pół dnia przespałam a teraz jak już raz na ruski rok się odezwą to nie wiem co mam robić. Sprzątam xrazy w ciągu dnia xD Hahaha.
I każdy mi mówi żebym się nie przeciążała bo ja oczywiście biorę się za to co nie powinnam czyli... wspinanie po drabinie gdzie do końca nie dosięgnę żeby np umyć coś :D.
Rok temu wyfrunęłam z mojego rodzinnego gniazdka i przeszłam na ,,wieś" a i tak teraz z powrotem ciągnie mnie do miasta, jeżdżę do mamy i jakoś tam mi szybciej leci czas :).
U nas wyszedł w środę CHŁOPAK <3. A sądziłam, że będzie laska po mojej zapry... twarzy :D.

Ja wezmę zwolnienie od dzisiaj. I już myślę ile rzeczy będę mogła zrobić... Na chwilę obecną nawet nie mam listy z wyprawką Ale czekamy też na płeć. Dzisiaj po wizycie jedziemy na targi dziecięce. W sobotę powoli otwieramy sezon w naszym domku nad jeziorem (środek już mamy), urządzamy jeszcze taras. A w niedzielę pewnie odpoczynek

No to fajnie się zapowiada u Was weekend i zazdroszczę domku nad jeziorem bo my narazie zbieramy kasę na własny dom/ mieszkanie :-) :) widać, że u Ciebie nie ma miejsca na nudę ;) my listę rzeczy dla dziecka co prawda mamy ale narazie jakoś wolimy się jeszcze wstrzymać z kupowaniem rzeczy przynajmniej do 7 miesiąca czyli do maja ....

Ja jestem na l4 od stycznia, ze względu na to, że pracowałam na magazynie. Dźwiganie etc... I powiem szczerze,że czasami to ja nie wiem co mam z tym czasem wolnym zrobić :/ Hehe, w 1 trymestrze miałam okropne mdłości to praktycznie pół dnia przespałam a teraz jak już raz na ruski rok się odezwą to nie wiem co mam robić. Sprzątam xrazy w ciągu dnia xD Hahaha.
I każdy mi mówi żebym się nie przeciążała bo ja oczywiście biorę się za to co nie powinnam czyli... wspinanie po drabinie gdzie do końca nie dosięgnę żeby np umyć coś :D.
Rok temu wyfrunęłam z mojego rodzinnego gniazdka i przeszłam na ,,wieś" a i tak teraz z powrotem ciągnie mnie do miasta, jeżdżę do mamy i jakoś tam mi szybciej leci czas :).
U nas wyszedł w środę CHŁOPAK <3. A sądziłam, że będzie laska po mojej zapry... twarzy :D.

Ja też mam zwolnienie od stycznia a pracowałam w sklepie kosmetycznym jako menadżerka i zdaje się, że to lekka praca ale 12 h dziennie i dźwiganie kosmetyków, kufrów itp a do tego stres to już było dla mnie za wiele i wolałam odpoczywać ze względu na dzidzię ... dla mnie to pierwsza ciąża i bardzoooo wyczekiwana bo nie mogliśmy zajść w ciążę...
Ja też sprzątam ciągle, gotuję, piekę, oglądam seriale i chodzę z psami na spacer ale i tak mi się dłuży ten czas do porodu :) mnie dopadł zwłaszcza w 1 trymestrze miałam wysyp że łoo matko :o

reklama
Gratulacje ;) w moje urodziny masz połówkowe to powodzenia :) ja na początku miałam przeczucia na chłopaka ale po czasie mi się zmieniło na dziewczynkę :D no ale w 15 tygodniu już było widać naszego malutkiego mężczyznę <3 :) i teraz już nie ma znaczenia co do płci czekamy z niecierpliwością na naszego skarba :) a co do imion to nie mam pojęcia, narazie to mętlik :D gdyby była dziewczynka to nie miałabym problemu :) była by hania albo emilka.... jeszcze mamy czas więc może coś wpadnie do głowy co do naszego chłopaczka :)
nasz niuniuś w 19 tc 270g z misiem jest wszystko w porządku, tylko próbuje nadrobić żelazo....
Dziękuję :) Ja też od początku mimo wszystko mialam przeczucie, ze to chlopiec, ale dzis pani doktor mile mnie rozczarowala mowiac, ze to raczej dziewczynka :)

Do góry