reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
He he dokładnie.
Ja w ostatnią środę byłam na wizycie, nawet ginekologiczne nie zostałam zbadana, bo przecież 2 tygodnie temu badała, nie mówiąc już o USG [emoji6]
A najlepsze jest to że kazała zapisać się za miesiąc, ale niestety terminów wolnych brak, więc dopiero za 6tygodni wizyta. Nic nie dało tłumaczenie że jestem w ciąży i ustawowo lekarz musi mnie przyjaciół poza kolejnością.
Z systemem nie wygrasz [emoji6]
Mi kiedyś jak dostałam skierowanie na badania z krwi i usg zrobić czy serce bije kazała przyjść za tydzień. Twierdziła że musi mieć pewność że serce bije i ciąża żyje, więc jq łeb sobie nabilqm że może nie bije? Zrobiłam te badania i za 1,5 tygodnia poszłam do giną i nawet palcem nie została dotknięta przy czym dostałam luteine. Pytam po co? A lekarz że tak na zaś i co 3 dni mogę aobie ja brac... dla mnie to dziwne jak bez badania hormony można dać tak na zaś, tym bardziej że w wywiadzie nie wspominałam o poronienia czy problemach w ciąży poprzedniej... i kazała przyjąć po prenatalnych

Dobrze Dziewczyny, że poszłam z tym moim mężem.. wyniki niestety nieprawidłowe i mamy skierowanie na aminopunkcje :-(
Troszkę się załamałam, bo nie spodziewałam się takich wieści..
Ale przynajmniej bedziemy wiedzieć na 100%...
Przykre to... No ale musi być dobrze! Trzeba być dobrej myśli. Mimo to współczyję stresu i zmartwień...

Ja we wtorek mam badanie USG prenatalne. Wyniki z krwi już mam, ale one bez USG i dalszego opisu i tak mi nic nie mówią (HCG 22,47 IU/l, PAPP-A 1,74 IU/l). Dodam, że jestem 11+5, badanie było 3 dni temu.
Powiedzcie jak to dalej wyglada? Lekarz od razu na badaniu powie mi co i jak czy będę musiała czekać na wyniki i jeśli tam to jak długo Wy czekałyście?

Ja we wtorek mam badanie USG prenatalne. Wyniki z krwi już mam, ale one bez USG i dalszego opisu i tak mi nic nie mówią (HCG 22,47 IU/l, PAPP-A 1,74 IU/l). Dodam, że jestem 11+5, badanie było 3 dni temu.
Powiedzcie jak to dalej wyglada? Lekarz od razu na badaniu powie mi co i jak czy będę musiała czekać na wyniki i jeśli tam to jak długo Wy czekałyście?
Mając już wyniki z krwi to powinnaś wszystko wiedzieć na wizycie. WolneHCG masz 22 czy 2,247?

Załączniki

• Screenshot_20190208-193308_Adobe Acrobat.jpg
    Screenshot_20190208-193308_Adobe Acrobat.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 112
reklama
Do góry