reklama
martoosia04
Fanka BB :)
Na pewno źle obliczył! Łapa mu poszła nie tak jak trzeba i tyle. Ale zbadaj kochana ponownie te przeziernosc. Bedziesz spokojniejsza. Wiem, że to dodatkowo wydane pieniądze, ale dla malutkiej na pewno warto. I ty sie bedziesz lepiej czuła.
Genadia
Witam mamusie, dzisiaj mialam.badanie prentalne. Trafilam strasznie. Po usg, wyszla powiekszona przeziornosc karkows- dla mnie jak wyrok. Niestety, lekarz chyba ma olewatorski sposob zycia, bo nic nie chcial wytlumaczyc, ciagle tlumaczyl, ze to tylko przypuszczenia. Niczym sie.nie kierowal. Test pappa wyszedl bardzo dobrze. W czasie usg dzidzia brykala, ciagle powtarzal; "dzieciak.nie chce sie obrocic, no juz dzieciaku obroc sie i walil glowica usg po brzuchu. Nawet juz Maz patrzyl na niego z pogarda. Po wszytskim stwierdzil laskawie, ze nie jest zle, ale genetyk pilnie.
Przepraszam za chaos... lekarz i podejscie do pacjenta potrafi komus zawalic zycie... ale dla niego jestesmy tylko kolejnym przypadkiem.
Czekam na jakąś konkretna wizyte, szukam genetyka i będę walczyc o dzidzie. Tyle na nia czekalam.....Zobacz załącznik 938849
Strasznie Ci współczuję tej wizyty i tego skandalicznego zachowania lekarza! Dobrze, że szukasz innego bo też mi się zdaje, że źle to zmierzył! A ten wynik 1:900 to ten z wieku czy skorygowany o usg?
k.karolina
Z wieku, skorygowane 1:1010Strasznie Ci współczuję tej wizyty i tego skandalicznego zachowania lekarza! Dobrze, że szukasz innego bo też mi się zdaje, że źle to zmierzył! A ten wynik 1:900 to ten z wieku czy skorygowany o usg?
k.karolina
Wiem, jednak stres o tego malego człowieka to walka o caly swój świat.Na pewno źle obliczył! Łapa mu poszła nie tak jak trzeba i tyle. Ale zbadaj kochana ponownie te przeziernosc. Bedziesz spokojniejsza. Wiem, że to dodatkowo wydane pieniądze, ale dla malutkiej na pewno warto. I ty sie bedziesz lepiej czuła.
k.karolina
Modlę się o to...Moze zle obliczyl tą przeziernosc cholera jasna..
k.karolina
Toż to mloda dupa jestes!
Ja mam na swoim prenalanym (a lat mam 28) tak:
Trisomnia 21:
Ryzyko podstawowe (czysta statystyka) 1:774
Ryzyko skorygowane (po badaniu) 1:3242
To u mnie, duzooo gorzej... myślę, ze wplyw ma duza przeziornosc karkowa.
Spina
@k.karolina poczytaj sobie i tak, jak tam piszą, na lodówkę i pozytywne myślenie
Link do: Co oznacza podwyższona przezierność karkowa (NT)? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Edit :
I jeszcze dodam, że gdzieś czytałam (nie mogę teraz znaleźć tego artykułu, a trochę ich przerobiłam), że u młodszych kobiety wyniki z usg mogą być bardziej zafałszowane na niekorzyść, a ty masz dopiero 26 wiosen, także, jak na wskazania do plenatarnych, to młoda kobieta z Ciebie
Link do: Co oznacza podwyższona przezierność karkowa (NT)? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Edit :
I jeszcze dodam, że gdzieś czytałam (nie mogę teraz znaleźć tego artykułu, a trochę ich przerobiłam), że u młodszych kobiety wyniki z usg mogą być bardziej zafałszowane na niekorzyść, a ty masz dopiero 26 wiosen, także, jak na wskazania do plenatarnych, to młoda kobieta z Ciebie
Ostatnia edycja:
k.karolina
Dziękuję, dzisisj juz przerobilam ten artykul.@k.karolina poczytaj sobie i tak, jak tam piszą, na lodówkę i pozytywne myślenie
Edit :
reklama
Genadia
No to tym lepiej! Wierzę, że wszysto będzie dobrze!Z wieku, skorygowane 1:1010