reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Ja w pierwszej ciąży miałam strasznie dużo wydzieliny bezbarwnej gdzieś tak od II trymestru do samego końca. Na wkładkach cały czas bo jak nie to majtki i nawet spodnie mokre [emoji33]
Raz się przerazilam że to wody płodowe mi odpływają i pędziłam na sor. Ale nie, to normalne.

U mnie sucho. Ewentualnie, w ciągu dnia, coś poleci ale bardzo, bardzo delikatnie. Lalo się ze mnie tak do 8/9 tyg. Teraz już spokojniej [emoji4]

Dziewczyny zwymiotowałam już po wzięciu leków :/ i teraz nie wiem czy brać drugi raz ? Wiem będzie to okropne co teraz napiszę ale w zawartości widziałam tylko zwrócone witaminy :/ naszczescie nie zwymiotowałam całego śniadania i nie wiem co robić

Dziewczyny, które zastanawiają się nad tym jak powiedzieć że nie chcą pracować...
Ja od początku mówiłam w pracy że to nie jest moja decyzja, tylko lekarza. Że będę się sugerowała tym co powie lekarz i tyle. Powiedziałam kiedy idę na wizytę i tyle. Nikt za bardzo mnie nie przekonywał bo postawiłam sprawę jasno, mimo że ludzi do pracy brakowało jeszcze przed moim odejściem.
Powodzenia :)

Raczej powinnaś. Też mi się to zdarzyło parę razy.
Starałam sie brać witaminy wieczorem, żeby właśnie ich nie zwracać zaraz po łyknięciu. Teraz zmieniłam i jakoś mi nie podrażniają.

Co do problemów ze snem, to niestety i u mnie one są. Dziś pobudka o 4 na siusiu i niestety przed 6 dopiero zasnęłam.

Z wypróżnieniem to u mnie co któryś dzień tylko idzie.

Od rana u mnie taka zgaga że ledwo młodych odwożę do placówek. Juz myslalam, że dzis bede haftować pod przedszkolem. Ale na szczescie świeże powietrze jakos pomogło.

reklama
Dziewczyny...a ja troche z innej beczki...można w ciąży(10tc) zrobić sobie lewatywę?
Uprzedzam śliwki, otręby itp nic nie pomaga:( cała lewa strona brzucha mnie boli:(.... A na działanie syropu(jutro kupię) trzeba trochę poczekać....a ja się boję że jak usiądę i zacznę dusić to coś dzidzi się stanie :) już chciałam dzisiaj na IP jechać, ale jak usiadłam na wucecie to już widziałam o co kaman ...
A pijesz dużo wody? Ja mam ogromny problem jak mało pije chociaż przed ciąża tak nie miałam.Dużo wody, sok jabłkowy też mi pomaga, albo mleko z płatkami, owsianka i kawa z mlekiem.

Do góry