reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziewczyny jak to jest u Was z kawą ? Ja kocham kawę ;) przed ciążą piłam 2-3 dziennie teraz chciałam się ograniczyć do jednej, ale jak zostaje dłużej w pracy to padam na twarz i wypijam te 2, teoretycznie można, ale człowiek to już chyba świruje :p
Ja pije jedną sypaną z mlekiem [emoji846] próbowałam nie pić ale nie daje rady a mam dwulatka którym trzeba się zająć [emoji7]

reklama
Kurczę. Mnie ani zapachy nie drażnią, ani wymiotów nie mam. Czuję jedynie lekki bol brzucha (z dnia na dzień coraz słabszy), ból piersi przy dotyku. Do tego jestem mega wzdeta. A i bol głowy. Często - co dwa dni srednio.

Hejo, ja już po wizycie, ciąża żywa, ogólnie jestem zachwycona po wizycie. Wybrałam odpowiedniego lekarza :) wyszło mi że ciąza dwa dni młodsza, czyli wychodzi 6 tydzień 3 dzień. Następna wizta 9 stycznia i wtedy założy mi kartę ciąży z datą dzisiejszą.
Co do kawy ja nie piłam odkąd się dowiedziałam, ale dzis mnie lekarz uświadomił że dla kobiety w ciąży ciśnienie spada że jak najbardziej wskazane jest picie kawy, żebym nie czytała internetu, bo tam tylko durnoty pisza :) bo ja przyszłam i mówię nie mam juz żadnych objawów a ni nic, że to chyba żle, a On mówi że nie każda kobieta ma objawy a na internecie to wszystkie i to jeszcze najbardziej możliwie nasilone hehe ale to prawda czyta się i się człowiek zastanawia inni mają ja nie mam, teraz jestem spokojniejsza :)

Ja też prywatnie się zapisałam do lekarza przerażają mnie te kwoty badań no ale zdecydowałam się prywatnie to zobaczymy jakie koszta z tego wyjdą .
Ja chodzę prywatnie bo prowadziłam juz wcześniejsze ciążę u tej dr i ona już zna moja historie i chce by mi 3 cc zrobila. Nie wyobrażam sobie nikogo innego zeby to robił bo mam mega zaufanie do tej dr. Fakt że kupe kasy wydam no ale co zrobić [emoji852]

Też prywatnie i słono płacę, bo ponad 400 zł za wizytę, ale skoro trafiłam na takiego cudotwórcę, jak mój lekarz i dzięki niemu jestem teraz na tym forum, to uznaliśmy z mężem, że tylko jemu możemy powierzyć opiekę nad naszym maleństwem. Na szczęście cześć badań będę miał na NFZ.
Ale dużo bierze [emoji26]

reklama
Do góry