reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

paulina1994 cieszę się że wszystko z dzidzia jest dobrze :) a w którym tygodniu zaczęły się wam mdłości/wymioty i jak długo trwały? :)
Hej ja mam mdłości mniej więcej od 6 tygodnia i teraz zaczęłam 10 tydzień i nadal jest mi niedobrze czasami całymi dniami, a przynajmniej raz dziennie wymiotuje

reklama
Słuchaj miałam tak samo w pierwszej ciąży i w efekcie testu pappa nie robiłam bo bym musialala dodatkowo zapłacić 150zl więc zrobiłam tylko usg prenatalne z którego wszystko wyszło dobrze. W 20tc na drugich prenatalnych wyszło że mam niewydolne lozysko a mogłam to wiedziec już w 12tc z testu pappa właśnie (wykrywa on wady lozyska). Ciąża skonczyla się tragicznie. Tak czy siak wiedząc to wcześniej nie mogłabym synowi w żaden sposób pomóc bo to było nie do wyleczenia:(((. Przy drugiej ciąży i obecnej robię już wszystkie możliwe badania
To jest wpis który mnie przekonuje. Dobrze że jednak się zapisalam

Cześć Dziewczyny, dzisiaj mam wolne więc udało mi się nadrobić zaległości, ale na bieżąco bede pewnie dopiero jak pójdę na l4 [emoji16]. Jutro mam drugą wizytę, a 5.02 usg 12 tygodnia. Ehhhh zaczynam się stresować jutrzejszą wizyta [emoji853]. Dzisiaj jest 9t 3d
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny!
Trzymajcie za mnie kciuki wieczorem :)

A co do zamkniętego, żeby go zrobić potrzebujemy listu nickow osób które będą mogły z kiego korzystać, więc proponuję żeby osoby chętne na zamknięty wpisały się na listę terminów i tak będzie nam najłatwiej chyba ogarnąć temat, @martoosia04 co Ty na to? Bo pewnie w kwestii tworzenia zamkniętych masz jakieś doświadczenie już :)

paulina1994 cieszę się że wszystko z dzidzia jest dobrze :) a w którym tygodniu zaczęły się wam mdłości/wymioty i jak długo trwały? :)
Ja nie pamiętam od którego tygodnia mam mdłości i wymioty ale jestem w 12+3 tygodniu i nadal mnie wszystko meczy. Już mniej ale jednak. Ale mam nadzieję że to już końcówka. Choć w poprzedniej ciazy meczylam się jakos to 20 tygodnia [emoji852]

A co do zamkniętego, żeby go zrobić potrzebujemy listu nickow osób które będą mogły z kiego korzystać, więc proponuję żeby osoby chętne na zamknięty wpisały się na listę terminów i tak będzie nam najłatwiej chyba ogarnąć temat, @martoosia04 co Ty na to? Bo pewnie w kwestii tworzenia zamkniętych masz jakieś doświadczenie już :)
Trzymam kciuki będzie napewno ok [emoji106]
ja już też jestem za forum zamknietym

Mysle ze to dobry pomysł na prywatne :)

Już po. Przezierność karku 1,7. Wszystko w porządku. Serduszko 168 uderzeń na minutę. 56mm długości.
Niestety dalej jest ta przegroda, prenatalne dużo mi nie powiedziały... Jest, nie wiadomo skąd, trzeba obserwować.
No ale najważniejsze, że rośnie. :)

reklama
Mam chwilę żeby się odezwać :) dr stwierdził, że wszystko w porządku :) przyziernosc 1,2; kość nosowa widoczna, przepływy w porządku, serce bije, dużo tych rzeczy mi wymieniał, ale z tego stresu nie pamiętam, maluch ma 5,26 cm :) niestety nie było widać kto tam mieszka więc pozostaje nam czekać :)

Kochana masz piękne zdjęcie nuba - jak na moje to raczej chłopiec, ale wrzuć foto na grupe z nubami na fb.

Do góry