O właśnie to na nazwa z tego serialu ! matko już googluje co to za cudo !Haha ja to biore!!!! Juz mezowi powiedzialam ze jak bedzie w pracy to ma pedem po mnie jechac, bo chce zdazyc na epidural. Przy poprzednim porodzie mi proponowano, a ja jak idiotka odmowilam. Nigdy wiecej, zebyscie tylko wiedzialy jak zalowalam...
reklama
MoniqeOO
Fanka BB :)
Ten Dolgran czy Dolargan miałam podany dożylnie przed badaniem drożności jajowodów. Po wstrzyknięciu totalny odlot, nawet fajne to byłoOprócz epiduralu jest jeszcze dolargan albo gaz. Gaz na nie wszystkich działa- na mnie wcale. Dolarganu nie próbowałam, nie chciałam nacpac dziecka
Tylko samo badanie było tak bardzo bolesne że prawie zemdlałam z bólu, mimo że odlot wciąż trwał.
Wiec u mnie niby podziałał ale przeciwbólowo niekoniecznie.
Prenatalne mam 6.02 u dr Pieli w Tychach.Hej dziewczyny. Jak pójdę na L4 to będę z Wami na bieżąco.
Przeczytałam smutne wieści aż nie wiem co powiedzieć @Luxuorius, @Mamamonia88 bardzo mi przykro to takie nie fair.
Mam pytanie do pracujących jeszcze. Do kiedy planujecie pracować?
Zasiłek chorobowy to średnia z 12 ostatnich miesięcy. Jednak ZUS może wybrać inny okres jeśli w ciągu ostatnich 3 mscy było jakieś zwolnienie lub opieka na dziecko. Mi zależy by policzono mi premię z grudnia oraz trzynastkę więc pilnuję by nie iść na żadne zwolnienie do końca lutego (ostatnie zwolnienie w listopadzie). Potem może już pójdę na długie l4.
Kiedy macie prenatalne? Ja mam 7 lutego u dr. Ałaszewskiego w Łodzi, podobno genialny, na znanym lekarzu super opinie.
U mnie tez juz widac ciazowy brzuch. Sie normalnie zaorkaglil. Porownywlam ostatnio zdjecie z 1 ciazy na podobnym etapie ( 12 tc) to ewidentnie teraz mam wiekszy. Juz go nie wciągnie. Od kad chodze w tych cudownych spodniach z hm ciazowych, to nawet inne schowalam głęboko.
A gdzie ci to wstrzykneli? Ale myślisz że to taki sam ból jak przy porodzie ? Bo jakby miało być chociaż odrobinę łatwiej to ja w to wchodzę!Ten Dolgran czy Dolargan miałam podany dożylnie przed badaniem drożności jajowodów. Po wstrzyknięciu totalny odlot, nawet fajne to było
Tylko samo badanie było tak bardzo bolesne że prawie zemdlałam z bólu, mimo że odlot wciąż trwał.
Wiec u mnie niby podziałał ale przeciwbólowo niekoniecznie.
Podają takżeOprócz epiduralu jest jeszcze dolargan albo gaz. Gaz na nie wszystkich działa- na mnie wcale. Dolarganu nie próbowałam, nie chciałam nacpac dziecka
MoniqeOO
Fanka BB :)
Miałam wenflon. Niestety to moja pierwsza ciąża więc nie potrafię porównać do bólu porodowego.A gdzie ci to wstrzykneli? Ale myślisz że to taki sam ból jak przy porodzie ? Bo jakby miało być chociaż odrobinę łatwiej to ja w to wchodzę!
Ale to badanie mimo tego leku było dla mnie najgorszym bólowym przeżyciem dotychczas. Wstrzykiwany pod dużym ciśnieniem płyn przez pochwę uwolnił zrosty jajowodów. Miałam wrażenie jakby mnie miało rozerwać od środka...
Podają także buscolizyne i podobno działa aczykokwiek ja na to jestem uczulona więc musiałam odmówić. Nienawidzę dolarganu, podano mi to kiedyś przed laparoskopia i czulam się po nim jak nacpanaPodają także
reklama
G
gośc176075
Gość
Ja się po gazie czułam jakbym za dużo wypiła. Nie chcieli mi dać zzo, tylko ten gaz, niestety nie dawał ulgi, bałam się tylko że spadne z łóżka, ale to zależy od człowieka
@martoosia04 gratuluję, piękny widok.
Mam nadzieję że jutro też mnie czekają same piękne widoki
@Zochaa90 musisz sprawdzić chyba na rodzic po ludzku czy jest dostępne w twoim szpitalu. Nie płaci się. Trzeba tylko mieć kartkę od gina na konsultacje z anestezjologiem na końcówce.
Tyle że różnie jest z tym, zależy czy w dniu porodu będzie dostępny anestezjolog, czy nie powiedzą że za późno, albo że zatrzyma akcje.
@martoosia04 gratuluję, piękny widok.
Mam nadzieję że jutro też mnie czekają same piękne widoki
@Zochaa90 musisz sprawdzić chyba na rodzic po ludzku czy jest dostępne w twoim szpitalu. Nie płaci się. Trzeba tylko mieć kartkę od gina na konsultacje z anestezjologiem na końcówce.
Tyle że różnie jest z tym, zależy czy w dniu porodu będzie dostępny anestezjolog, czy nie powiedzą że za późno, albo że zatrzyma akcje.