reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
No to super ze kinder party w planach. Ja tez dzis sie mam zamiar wziac za porzadki, bosytuacja w domu wymyka sie spod kontroli. My wlasnie zarezerwowalismy wakacje i szczerze mysle tylko o tym zarciu co tam bedzie, a ktorego nie bede musiala gotowac! I po gotowaniu sprzatac straszne ale ok.... taki czas
Honey, a jeśli można wiedzieć samochodem czy samolotem? Mnie się marzy Turcja na majówkę ale boję się i lotu i pobytu poza cywilizacją
Kurde ja się muszę wziąć za prasowanie. Moja sterta jest już większa niż Rysy. A ja z kolei mam dzis totalny brak energii

Samolotem. Mam troche obaw, ale nie moglam odmowic mezowi. Moja szwagierka tez latala w ciazy. Mam wrazenie ze jak sie nie zrelaksuje przez pare dni to mi po prostu chlop padnie.

A ze ja w tej ciazy czuje sie mega dobrze to czemu nie. Wiesz ja bym sie ogolnie za bardzo nie martwila na Twoim miejscu. Musisz uwazac na siebie i unikac dzikich miejsc. Ostatnio ogladalam Polakow w swiecie w Turcji bardzo fajnie to wyszlo. Myslicie o hotelu czy apartamencie. Wiesz maj to jest swietny czas na Turcje Grecje( ja osobiscie polecam Grecje) bo masz wszystko na kwiecie jest absolutnie przepieknie!!!!

Z innej beczki w Grecji widzialam babeczke z noworodkiem na wakacjach. Szczeka mi opadla.. Ale chciec to moc. No i uwazaj ze sloncem zeby Ci plamy nie wyszly.

Dziękuję dziewczyny :*

Kasia - jeju ale żeś się załatwiła, aby noga szybko wróciła do normy!

Co do wycieczki samolotem ja też planuje na początku maja lecieć na tygodniowe wakacje rozglądam się za ofertami a w lutym na wizycie zapytać lekarza co o tym sądzi. Myślałam nad Grecja bądź Majorka to moje dwa typy na tegoroczne wakacje, chciałabym pojechać w w tym roku nigdzie dalej nie byliśmy bo czekaliśmy na odbiór mieszkania i trzeba było zbierać kasę więc mam nadzieję że trochę się zluzujemyw w maju jeśli wszystko wypali bardzo bym chciała no ale zobaczymy ;)

Ja juz opłaciłam te badania. Mój lekarz dał mi skierowanie i płace od razu u niego. ;) pozostaje mi tylko isc do Diagnostyki i je zrobić.

Jak długo czeka się na wynik HIV? bo mysle, że pojde sobie na tydzien przed kolejna wizyta, ale czy HIV wtedy bedzie juz?
Ile płaciłas z ciekawości u ciebie w Diagnostyce za te badania ? :)

Hej, dziewczyny czy wy się orientujecie jak się wylicza podstawę do urlopu macierzyńskiego jeśli wcześniej jest się na L4?
Wiem, że ostatnie 12 miesięcy są brane pod uwagę, ale jeśli np na 3 ostatnie miesiące przez urlopem pójdę na L4 to wymiar liczą z tym co dostawałam na L4 czy przed L4? I co jak dostanę podwyżkę w tym czasie? Oleją to, czy będzie się liczyć?
Jak znacie jakieś dobre strony, gdzie to jest dobrze opisane to będę wdzięczna, bo szukałam wczoraj info i te artykuły są jakimś prawniczym bełkotem napisane jak dla mnie...
Zapytaj na infolinii ZUSu bądź napisz do nich @ mi zawsze wszystko wyjaśnili ;)

W Grecji i na Majorce bylam tu i tu super wiec na pewno swietnie spedzisz czas :) A gdzie konkretnie Grecja? Jak na poczatku nie moglam zajsc w ciaze maz mowi do mnie ze moze los chce zebysmy pierw pojechali na wakacje... No a pozniej sie udalo. no i troche sie cykalam, ale jak mi mdlosci przeszly, pomyslalam gorzej sie juz nie bede czuc. Oczywiscie ta kase moglibysmy wydac na 9milion innych wazniejszych spraw. Ale tak dawno nie bylismy na wakacjach, chce troche mala rozpiescic dopoki jest jedynaczka.....porobic zdjecia na pamiatke :)

reklama
Do góry