reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

U nas nie wiem ile idzie na jedzenie. Nigdy jakos tego specjalnie nie kontrolowalismy. Ale pewnie sporo, bo my lubimy jesc na miesiecie. Do fryzjera chodze raz na 2 mc, rzesy robie raz na 3 tug, pedi i mani hybrydowy robie w sumie raz na miesiac.
Lubimy tez miec jakies oszczednosci. Na tak zwana czarna godzine , miejmh nadzieje, ze nigdy nie nastąpi.
Bardzo duzo niestetu wydaje tez na ciuchy i markowe kosmetyki ( i tu zdaje sobie sprawe , ze za duzo- wiec staram sie ograniczac od jakiegos czasu, bo potem otwieram szafke a tam np 4 podklad do kolekcji. ) z reguly jest tak im wiecej masz tym wiecej wydasz.

reklama
Kiedys jak urodzilo sie nam 1 dziecko to zylismy z 1 wyplaty do tego na wynajmowanym miekszkaniu. Po oplaceniu rachunków i zakupach dla dziecka ( typu melko , pampersy sloiki itp) zostawalo nam ok 2000 tys zl na miesiac na przyjemnosci , jedzenie i chemie i dawalismy rade i nawer potrafilismy odlozyc pieniadze.

Ale miałam ochotę na mcd! Jejku, aż wjechałam z młodszym i wcinamy. Ledwo wrapa zjadłam - teraz mnie meczy na żołądku [emoji23] ale No... chciało się ;)

U mnie dolegliwosci bez zmian, cały czas mdli, wymioty, jestem zmeczona, kreci mi sje w glowie, cycki bolą. Nic tylko zwinac sie w koc i przewegetowac do 2 trymestru.
Brzuch mi tez rosnie..... w zwykle spodnie nie moge dopiac guzika bo mnie strasznie uwiera, wiec kupilam juz ciazowe. I sa mega wygodne.

Mnie tez czasem kluje w jajnjkach. Lekarz przy kazdym badaniu pokazuje gdzie moze mnie bolec i jest to normalne na tum etapie ciazy. Czyli w okolicaxh wlasnje jajnikow i po lini prostej w dol od pepka.

Martoosia, zazdrosze , ja tez mam na cos ochote, ale nawet nie wiem co to moze byc. Zreszta, czego nie zjem to i tak w kibel wiec ...

Ale miałam ochotę na mcd! Jejku, aż wjechałam z młodszym i wcinamy. Ledwo wrapa zjadłam - teraz mnie meczy na żołądku [emoji23] ale No... chciało się ;)
Martoosia jestes rozgrzeszona. Ja wczoraj bylam jeszcze lepsza. Jak jechalam do pracy w radio slyszalam ze KFC kiepsko traktuja kurczaki. No i jak sie domyslacie caly dzien KFC KFC. O 21 30 wyladowalam KFC. Ostatnio tam jadlam z 6 lat temu jednorazowo i normalnie bym byla za tym, zeby w ogole cala siec zbanowac. No ale wyszlo jak wyszlo do tego zle spalam, bo za ciezko na zoladku mi bylo.... Takze raz nie zawsze :)

reklama
Rany ale mam kryzys w pracy. Tyle roboty a mi się oczy kleją. Nawet kawkę bym sobie walnęła, ale od kiedy jestem w ciąży nie mam w ogóle na nią ochoty, a wcześniej to ze 3 dziennie były.
Zrobiłabym sobie półgodzinną drzemkę [emoji18]

Do góry