reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
U mnie nadal wymioty, fajtycznie mniejsze, juz nie po kazdym posilku, ale minimum 2 razy dziennie :) z cerą mam roznie, dwa dni spokoju, pozniej zaraz pryszcze i nadal strasznie sucha, chociaz kremuje sie juz dwa razy dziennie.
Co do piersi, to szok ;p twarde, wielkie i zylaste
Współczuję.
Nie chcesz spróbować tych opasek na mdłości o których pisałam?

o to to to taka kąpiel właśnie lubię a inne nie sprawiają mi przyjemności :p

Dziewczyny normalnie jestem zła! Pojechałam z mężem na te sushi które chodziło za mną od wczoraj zjadłam,bylan taka szczęśliwa i mówiłam że jeszcze spokojnie drugie tyle by weszło że takie dobre, wróciłam do domu i pogonilo mnie do łazienki i wszystko zwróciłam. No kurde 20 minut pobylo w brzuchu :/:/ tz się śmiał że mnie ze tak chcialam a długo nie pobylo że dobrze ze chociaz smakowało ehh:p pierwszy raz mi się tak zdarzyło! Więc już rozumiem te które mają z tym problem na co dzień!

Jelsi chodzi o piersi to mi urosly o rozmiar większe są zylaste i te sutki i obwodki są takie duże brzydkie dla mnie a zawsze miałam takie ładne piersi te sutki i obwodki małe zgrabne a to teraz takie nie wiadomo co :p, a na twarzy bez zmian nie miałam problemów nigdy z pryszczami i póki co narazie tez cisza ale włosy to mi już nie wypadają to fakt :)

Ja gdyby dzis nie okropny ból glowy od rana. To odpukac nie mialam piereszy raz od 3 tyg mdlosci i wymiotow. Wow. Fajne uczucie czuc sie prawie dobrze.

Macie tez taki dziwny niesmak w ustach?
Jeju ja mam cos omropnego. Mycie zębów nie pomaga. Zaczelam cmokac lizaka, myslalam ze zabije ten smak. Ale nic z tego:/

Współczuję.
Nie chcesz spróbować tych opasek na mdłości o których pisałam?

Mam te opaski . Co prawda córki . od 3 dni wieczorem mam mdlosci
Wczoraj ubrałam, w sumie wcisnęłam się [emoji23] i było delikatnie lepiej , i dziś tez na razie jest ok . Ale czy to działa ??? Nie wiem . 3 ciąża i pierwszy raz mam mdlosci :( siedzę w nich może choć na psychikę działają ze ma być lepiej :)

Ale jak to?! Internety "trąbią", że kąpiele zabronione. Szczególnie długie i gorące. Konsultowalas to z gin? Jeśli można to super wieści, bo jestem u teściow a tu wanna. U nas prysznic tylko ;)
Co to cycków ;) to ja mam też wielgasne, z żyłkami. Sutki nie zmieniły koloru.
Koniecznie się czymś smaruj. Balsamik jakiś fajny. Rozstępów nie powinno być. Ponoć nawodnienie też ma duży wpływ na rozwój rozstępów. Ja piję zdecydowanie za mało :(
Kąpiel codziennie biorę w wannie, prysznic tylko na wyjeździe gdy nie ma innego wyjścia. Ograniczylam jedynie temperaturę z wrzątku do ciepłej. W poprzedniej ciąży robiłam tak samo. Jestem uzależniona od kąpieli, to jedyne co mnie relaksuje.
Sushi :/ I teraz słodyczy, ale to głowa, bo przed ciążą jadłam sporadycznie, a teraz, jak nie mogę, to mi się po nocach śnią lody z bitą śmietaną, ciasta z kremami itp.
No właśnie, sushi nie musi być z surową rybą więc po co z niego rezygnować? Tak jakby nie jeść w ogóle ryby, a przecież jest taka zdrowa.
Ja staram się słuchać organizmu, tego na co mam ochotę. Miałam zajawke na ryby, zajawke na cytrusy, nabiał itd. Kilka dni i mija. Nie wiem jak to jest z tymi alergiami u dzieci, nie jestem lekarzem ale ja karmiac piersią jadłam totalnie wszystko, a moje dzieci nie miały kolek (o Panie dzięki Ci). Moje koleżanki unikaly produktów zgodnie z zaleceniami, a maluszki i tak cierpiały na kolkę. Także myślę, że nie na wszystko mamy wpływ mimo naszych starań.

reklama
Mam te opaski . Co prawda córki . od 3 dni wieczorem mam mdlosci
Wczoraj ubrałam, w sumie wcisnęłam się [emoji23] i było delikatnie lepiej , i dziś tez na razie jest ok . Ale czy to działa ??? Nie wiem . 3 ciąża i pierwszy raz mam mdlosci :( siedzę w nich może choć na psychikę działają ze ma być lepiej :)
E tam, nieważne czy działają jak akupresura, czy jedynie na psychikę, ważne, że coś tam działają i jest lepiej (przynajmniej u mnie).

Do góry