reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
U mnie nadal wymioty, fajtycznie mniejsze, juz nie po kazdym posilku, ale minimum 2 razy dziennie :) z cerą mam roznie, dwa dni spokoju, pozniej zaraz pryszcze i nadal strasznie sucha, chociaz kremuje sie juz dwa razy dziennie.
Co do piersi, to szok ;p twarde, wielkie i zylaste
Współczuję.
Nie chcesz spróbować tych opasek na mdłości o których pisałam?

o to to to taka kąpiel właśnie lubię a inne nie sprawiają mi przyjemności :p

Dziewczyny normalnie jestem zła! Pojechałam z mężem na te sushi które chodziło za mną od wczoraj zjadłam,bylan taka szczęśliwa i mówiłam że jeszcze spokojnie drugie tyle by weszło że takie dobre, wróciłam do domu i pogonilo mnie do łazienki i wszystko zwróciłam. No kurde 20 minut pobylo w brzuchu :/:/ tz się śmiał że mnie ze tak chcialam a długo nie pobylo że dobrze ze chociaz smakowało ehh:p pierwszy raz mi się tak zdarzyło! Więc już rozumiem te które mają z tym problem na co dzień!

Jelsi chodzi o piersi to mi urosly o rozmiar większe są zylaste i te sutki i obwodki są takie duże brzydkie dla mnie a zawsze miałam takie ładne piersi te sutki i obwodki małe zgrabne a to teraz takie nie wiadomo co :p, a na twarzy bez zmian nie miałam problemów nigdy z pryszczami i póki co narazie tez cisza ale włosy to mi już nie wypadają to fakt :)

Ja gdyby dzis nie okropny ból glowy od rana. To odpukac nie mialam piereszy raz od 3 tyg mdlosci i wymiotow. Wow. Fajne uczucie czuc sie prawie dobrze.

Macie tez taki dziwny niesmak w ustach?
Jeju ja mam cos omropnego. Mycie zębów nie pomaga. Zaczelam cmokac lizaka, myslalam ze zabije ten smak. Ale nic z tego:/

Współczuję.
Nie chcesz spróbować tych opasek na mdłości o których pisałam?

Mam te opaski . Co prawda córki . od 3 dni wieczorem mam mdlosci
Wczoraj ubrałam, w sumie wcisnęłam się [emoji23] i było delikatnie lepiej , i dziś tez na razie jest ok . Ale czy to działa ??? Nie wiem . 3 ciąża i pierwszy raz mam mdlosci :( siedzę w nich może choć na psychikę działają ze ma być lepiej :)

Ale jak to?! Internety "trąbią", że kąpiele zabronione. Szczególnie długie i gorące. Konsultowalas to z gin? Jeśli można to super wieści, bo jestem u teściow a tu wanna. U nas prysznic tylko ;)
Co to cycków ;) to ja mam też wielgasne, z żyłkami. Sutki nie zmieniły koloru.
Koniecznie się czymś smaruj. Balsamik jakiś fajny. Rozstępów nie powinno być. Ponoć nawodnienie też ma duży wpływ na rozwój rozstępów. Ja piję zdecydowanie za mało :(
Kąpiel codziennie biorę w wannie, prysznic tylko na wyjeździe gdy nie ma innego wyjścia. Ograniczylam jedynie temperaturę z wrzątku do ciepłej. W poprzedniej ciąży robiłam tak samo. Jestem uzależniona od kąpieli, to jedyne co mnie relaksuje.
Sushi :/ I teraz słodyczy, ale to głowa, bo przed ciążą jadłam sporadycznie, a teraz, jak nie mogę, to mi się po nocach śnią lody z bitą śmietaną, ciasta z kremami itp.
No właśnie, sushi nie musi być z surową rybą więc po co z niego rezygnować? Tak jakby nie jeść w ogóle ryby, a przecież jest taka zdrowa.
Ja staram się słuchać organizmu, tego na co mam ochotę. Miałam zajawke na ryby, zajawke na cytrusy, nabiał itd. Kilka dni i mija. Nie wiem jak to jest z tymi alergiami u dzieci, nie jestem lekarzem ale ja karmiac piersią jadłam totalnie wszystko, a moje dzieci nie miały kolek (o Panie dzięki Ci). Moje koleżanki unikaly produktów zgodnie z zaleceniami, a maluszki i tak cierpiały na kolkę. Także myślę, że nie na wszystko mamy wpływ mimo naszych starań.

reklama
Mam te opaski . Co prawda córki . od 3 dni wieczorem mam mdlosci
Wczoraj ubrałam, w sumie wcisnęłam się [emoji23] i było delikatnie lepiej , i dziś tez na razie jest ok . Ale czy to działa ??? Nie wiem . 3 ciąża i pierwszy raz mam mdlosci :( siedzę w nich może choć na psychikę działają ze ma być lepiej :)
E tam, nieważne czy działają jak akupresura, czy jedynie na psychikę, ważne, że coś tam działają i jest lepiej (przynajmniej u mnie).

Do góry