reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Cześć Wszystkim :) nieśmiało też napiszę ;) w poniedziałek test ciążowy pokazał 2 kreski 2 dni po spodziewanej @ wcześniej nie robiłam bo lekarz stwierdził, że w tym cyklu najprawdopodobniej pęcherzyk pękł, ale się wchłonął :( we wtorek zrobiłam beta-HCG 526 powtórzyłam dziś po 48 h 1100 tak bardzo się boje bo rok temu poroniłam ciążę :( jutro wizyta u gina, od pozytywnego testu jestem na luteinie dopochwowej, duphaston, Acard i kwas foliowy 5 mg no i biorę Prenatal, ale to już od 3 msc ;) trzymam za Nas wszystkie kciuki :)
Witamy w sierpniowych mamusiach i gratuluję!!!

Witaj [emoji8] ja poroniłam w kwietniu tego roku[emoji22] dziś zobaczyłam serduszko bijące [emoji7] spokojnie choć ciężko jest być spokojnym [emoji25]
Ja mam setki myśli czy beta nie za niska jak patrzę na twoją to już w ogóle liczę się z tym, że owu miałam jakoś 17-18 dc mogło też dojść późno do zagnieżdżenia, liczę, że tym razem będzie w porządku, ale gdzieś z tyłu głowy jest ta myśl, a co jak się powtórzy...w poprzedniej ciąży nie wiedziałam co to beta i człowiek jakiś spokojniejszy był...

Na pewno sie wchłania :) ja miałam takie plamienia w sobote wieczorem i poniedziałek rano, od tamtej pory sie nie powtórzyły, beta ladnie rośnie. Lekarz mi tłumaczył, ze to pozostałość po implantacji, ktora dopiero teraz ewakuuje sie z macicy. Trzymam kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze
Oby się już nie powtarzały!

Dziewczynki [emoji7] byłam na wizycie [emoji16] serduszko bije [emoji8] nie słuchałam bo jeszcze zawczesnie [emoji7] dzidzia ma 2 mm około [emoji38]
Super! Gratuluję!

Ja mam setki myśli czy beta nie za niska jak patrzę na twoją to już w ogóle liczę się z tym, że owu miałam jakoś 17-18 dc mogło też dojść późno do zagnieżdżenia, liczę, że tym razem będzie w porządku, ale gdzieś z tyłu głowy jest ta myśl, a co jak się powtórzy...w poprzedniej ciąży nie wiedziałam co to beta i człowiek jakiś spokojniejszy był...
To moja 3 ciąża i tylko w tej betę robiłam, nie da się nie myśleć po poronieniu, bo myślę tak samo cały czas. Beta u każdego rośnie inaczej. Kiedy wizyta?

To super, będziesz odrobinę spokojniejsza[emoji8] ja też acard biorę, duphaston, symvital i magnez asmag. I letrox bo niedoczynność tarczycy mam ale w ciąży przed ciąża nie miałam, znaczy miałam w tej ciąży co poroniłam i teraz mam w tej
Ja biorę magnez Maglek, ale nie wiem czy mogę jutro zapytam lekarza :)

reklama
To super, będziesz odrobinę spokojniejsza[emoji8] ja też acard biorę, duphaston, symvital i magnez asmag. I letrox bo niedoczynność tarczycy mam ale w ciąży przed ciąża nie miałam, znaczy miałam w tej ciąży co poroniłam i teraz mam w tej
Ile bierzesz magnezu? Też raz po raz biorę bo mnie skurcz w nogach bierze i boli

Do góry