reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja prowadziłam każdą ciąże na NFZ i teraz też nie zmienię tego. Mam świetną ginkę. Owszem, chciałabym by USG było na każdej wizycie, ale wiem, że skoro ona nie widzi takiej potrzeby i wszystko było i jest ok, to to ograniczamy.
Ja prowadziłam pierwszą ciążę na nfz. Miałam na każdej wizycie usg. Cały album pamiątkowych zdjęć maluszka z usg :) wizyty miałam częste. Więc ogólnie super ! Teraz prowadzę prywatnie u innego lekarza bo zna moja historię i czuje się jakoś bezpiecznie.

reklama
Hej dziewczyny ja też idę w czwartek do lekarza nam nadzieję że po dobre wieści według OM 8 TC jak byłam 6 grudnia to był maleńki pęcherzyk . Mam nadzieję że teraz już będzie piękna dzidzia. Boję się jak diabli. Ostatnia ciążę straciłam w 11 tygodniu .
Ja byłam 7 grudnia na wizycie i teraz też idę w czwartek też mam nadzieję na dobre wieści nie ukrywam :-*
I też straciłam poprzednia ciążę tyle tylko, że w 8 tyg

Dziewczyny, a co myślicie o moim pomyślę żeby zapytać lekarza o te badania na NFZ ? Czy raczej usłyszę że zwariowałam [emoji23]

A i jeszcze mam jedno pytanie do Was jeśli umowa kończy się w trakcie macierzyńskiego to wtedy rozumiem, że dalej wypłaca ZUS tak ? Mogę wykorzystać pełen rok ?

reklama
Hej u nas okropna pogoda :( wieje, pada, zimno, siedzimy w domu, na dodatek popiescil mnie prad jak prasowalam (nie zauwazylam przerwanego kabla), Boze az slabo mi sie zrobilo, dobrze, ze tylko delikatnie i w reke. Jutro usg-szczerze sram w gacie, objawy sa, czuje sie ciazowo, ale wiece jak to jest. Ktoras jeszcze miala na jutro wizyte, co nie?
Ja jutro idę. Tyle ze po pracy wieczorem . Mam nadzieje ujrzeć już serduszko ... no i myśleć co z moimi wynikami
A tak z czystej ciekawości prowadzi któraś z Was ciążę na NFZ ? Ja mam jakieś dziwne przekonanie, że wizyty, USG były by takie na "odwal się", a na pomoc lekarza w szpitalu nie miałabym co liczyć, ale może jestem w błędzie może jeszcze są lekarze z prawdziwego zdarzenia :) mój gin teoretycznie przyjmuje na NFZ, ale dostać się do niego graniczy z cudem, a nawet tak zastanawiałam się jakby go wprost zapytać czy mogłabym się zapisać na NFZ z myślą o badaniach za darmo, ale nie wiem jak by zareagował ;)
Ja chodzę prywatnie. A lekarz sam zaprosił mnie w dany dzień do innego gabinetu i wypisał badania na NFZ [emoji5]
Witam was dołączam do was sierpniowych mamusiek :)
Witamy :)

Do góry