Ja prowadziłam pierwszą ciążę na nfz. Miałam na każdej wizycie usg. Cały album pamiątkowych zdjęć maluszka z usg wizyty miałam częste. Więc ogólnie super ! Teraz prowadzę prywatnie u innego lekarza bo zna moja historię i czuje się jakoś bezpiecznie.Ja prowadziłam każdą ciąże na NFZ i teraz też nie zmienię tego. Mam świetną ginkę. Owszem, chciałabym by USG było na każdej wizycie, ale wiem, że skoro ona nie widzi takiej potrzeby i wszystko było i jest ok, to to ograniczamy.
reklama
Pociesze Cie kazda inaczej przechodzi ciaze i nie co porownywacU mnie od początku były bardziej tkliwe, ale nie bolały raczej dopiero przy dotyku, do czwartku oszaleje normalnie
paulina1994
Fanka BB :)
Witamy napisz coś więcej o sobie który tydzień ciąży, czy masz już dzieciWitam was dołączam do was sierpniowych mamusiek
paulina1994
Ja byłam 7 grudnia na wizycie i teraz też idę w czwartek też mam nadzieję na dobre wieści nie ukrywam :-*Hej dziewczyny ja też idę w czwartek do lekarza nam nadzieję że po dobre wieści według OM 8 TC jak byłam 6 grudnia to był maleńki pęcherzyk . Mam nadzieję że teraz już będzie piękna dzidzia. Boję się jak diabli. Ostatnia ciążę straciłam w 11 tygodniu .
I też straciłam poprzednia ciążę tyle tylko, że w 8 tyg
paulina1994
Dziewczyny, a co myślicie o moim pomyślę żeby zapytać lekarza o te badania na NFZ ? Czy raczej usłyszę że zwariowałam [emoji23]
paulina1994
A i jeszcze mam jedno pytanie do Was jeśli umowa kończy się w trakcie macierzyńskiego to wtedy rozumiem, że dalej wypłaca ZUS tak ? Mogę wykorzystać pełen rok ?
TakA i jeszcze mam jedno pytanie do Was jeśli umowa kończy się w trakcie macierzyńskiego to wtedy rozumiem, że dalej wypłaca ZUS tak ? Mogę wykorzystać pełen rok ?
paulina1994
Dziękuje bo teraz mi przyszło na myśl, że umowa kończyłaby się krótko po porodzie
Limonkaaa88
Ja myślę że jak najbardziej Możesz zapytać to nie powinno być głupie pytanie chcesz taniej i to naturalneDziewczyny, a co myślicie o moim pomyślę żeby zapytać lekarza o te badania na NFZ ? Czy raczej usłyszę że zwariowałam [emoji23]
reklama
Ja jutro idę. Tyle ze po pracy wieczorem . Mam nadzieje ujrzeć już serduszko ... no i myśleć co z moimi wynikamiHej u nas okropna pogoda wieje, pada, zimno, siedzimy w domu, na dodatek popiescil mnie prad jak prasowalam (nie zauwazylam przerwanego kabla), Boze az slabo mi sie zrobilo, dobrze, ze tylko delikatnie i w reke. Jutro usg-szczerze sram w gacie, objawy sa, czuje sie ciazowo, ale wiece jak to jest. Ktoras jeszcze miala na jutro wizyte, co nie?
Ja chodzę prywatnie. A lekarz sam zaprosił mnie w dany dzień do innego gabinetu i wypisał badania na NFZ [emoji5]A tak z czystej ciekawości prowadzi któraś z Was ciążę na NFZ ? Ja mam jakieś dziwne przekonanie, że wizyty, USG były by takie na "odwal się", a na pomoc lekarza w szpitalu nie miałabym co liczyć, ale może jestem w błędzie może jeszcze są lekarze z prawdziwego zdarzenia mój gin teoretycznie przyjmuje na NFZ, ale dostać się do niego graniczy z cudem, a nawet tak zastanawiałam się jakby go wprost zapytać czy mogłabym się zapisać na NFZ z myślą o badaniach za darmo, ale nie wiem jak by zareagował
WitamyWitam was dołączam do was sierpniowych mamusiek