reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja jutro dzwonię i się umawiam na wizytę. Chciałabym na 07.01 bo wtedy mam wolne i mogłabym od rana jechać na spokojnie. Byłoby to wg OM 6+2tc wiec moze by sie udało załapać juz na mini serduszko [emoji173]️
A kiedy miałaś owu ? Tobie dość późno wyszedł test więc może też być ciąża z późniejszej owu ;) a to serduszko różnie też się pojawia :) pamiętasz kiedy pojawiło się w poprzednich ciążach ?

reklama
Bede trzymac kciuki :) na ktora masz? Swoja droga jestes moja imienniczka :)
Fajnie :) ile masz lat ? Trzymaj, trzymaj bo tak się boje kolejnej straty :( jutro będę wiedzieć do mojego lekarza są terminy na 2 msc do przodu (wizyta prywatna) więc tylko masz wyznaczony dzień, a godzinę dzień wcześniej ci potwierdzają jak ktoś zrezygnuje ewentualnie na koniec pracy wtedy jeszcze lekarz przyjmuje i czasami są te wizyty mega późno np 21:30 czy nawet później, liczę, że ktoś zrezygnuje z jakiejś wcześniejszej godziny, ale wiesz jak jest pewnie jak na złość będzie 22

Ja mam 34 lata, w czerwcu bede miec 35. ja tez jestem po dwoch stratach (w 2014 lyzeczkowanie, w pazdzierniku 2018 biochemiczna), ale mam synka wiec jak widac jest mi i dane donosic ciaze :)czego i Tobie zycze!!!! To u nas tez jeden lekarz tak pozno przyjmuje, ale ten gdzie ja ide przyjmuje w fajnyhc godzinach na szczescie, ide, siedze w kolejce i czekam, choc czesto ma tyle pacjentek, ze masakra, przyjmuje w poniedzialki i srody od 15-tej do 18-tej, ale i tak siedzi do 22-ej nieraz, jak ma duzo pacjentek a we wtorki przyjmuje tylko ciezarne tez od 15-tej.

Ja mam 34 lata, w czerwcu bede miec 35. ja tez jestem po dwoch stratach (w 2014 lyzeczkowanie, w pazdzierniku 2018 biochemiczna), ale mam synka wiec jak widac jest mi i dane donosic ciaze :)czego i Tobie zycze!!!! To u nas tez jeden lekarz tak pozno przyjmuje, ale ten gdzie ja ide przyjmuje w fajnyhc godzinach na szczescie, ide, siedze w kolejce i czekam, choc czesto ma tyle pacjentek, ze masakra, przyjmuje w poniedzialki i srody od 15-tej do 18-tej, ale i tak siedzi do 22-ej nieraz, jak ma duzo pacjentek a we wtorki przyjmuje tylko ciezarne tez od 15-tej.
To dokładnie jestem 10 lat młodsza ;)
Ja mam nadzieję wielką, że tym razem pomimo wszystkiego się uda bo jedynie do pełni szczęścia brakuje mi dzieciątka :)
Ty masz urodziny w czerwcu, a ja w lipcu ;) z jakiego województwa jesteś ? ;)

A jak sie czujesz na ta chwile? Nadal wymiotujesz?
Nie to była tylko jednorazowa akcja czyli najpewniej jelitowka albo coś mi zaszkodziło nie wiem ;) ogólnie czuje się dobrze, czasami od rana i wieczorem mam mdłości, ale to też nie zawsze raz są silniejsze, a za chwilę prawie ich nie ma, piersi też są bardziej tkliwe na dotyk, ale z tym też bywa różnie raz jest tak, a raz tak ;) powiem ci, że przez te niespełna 4 tyg od ostatniej wizyty czasem na słodycze patrzeć nie mogę, a czasami jem garściami, tak samo z mięsem parę dni nie mogę patrzeć, za chwilę jem bez problemu więc różnie jak widać u mnie z tym jest, ale gdybym miała podsumować to w zasadzie czuje się dobrze, czuję się inaczej, czasami pojawia się odruch wymiotny, ale ciąża jest raczej dla mnie łaskawa...

Nie to była tylko jednorazowa akcja czyli najpewniej jelitowka albo coś mi zaszkodziło nie wiem ;) ogólnie czuje się dobrze, czasami od rana i wieczorem mam mdłości, ale to też nie zawsze raz są silniejsze, a za chwilę prawie ich nie ma, piersi też są bardziej tkliwe na dotyk, ale z tym też bywa różnie raz jest tak, a raz tak ;) powiem ci, że przez te niespełna 4 tyg od ostatniej wizyty czasem na słodycze patrzeć nie mogę, a czasami jem garściami, tak samo z mięsem parę dni nie mogę patrzeć, za chwilę jem bez problemu więc różnie jak widać u mnie z tym jest, ale gdybym miała podsumować to w zasadzie czuje się dobrze, czuję się inaczej, czasami pojawia się odruch wymiotny, ale ciąża jest raczej dla mnie łaskawa...
No to czujesz sie tak jak ja, tylko, ze mnie piersi bola ciagle, nie musze ich dotykac i mdli mnie ciagle juz teraz, jednego dnia cos zjem porzadnego a innego juz nie

reklama
A po co ten drugi wątku? Mi się nie będzie chcialo skakać po dwoch watkach wydaje mi się to bez sensu. Tu możemy pisać o wszystkim i o wszystkich spacerach przecież to nie ma różnicy gdzie moim zdaniem. A potem będzie tak że się podzielimy bo cześć tu będzie pisać o wszystkim a część tam. Wydaje mi się że bez sensu. A za jakiś czas przejść na jakieś bardziej ukryte żebyśmy się mogły lepiej poznać takie mam zdanie ;)

Do góry