belle81
Fanka BB :)
@kustronka Ty jesteś położna to powinnaś wiedzieć Przy jakich wartościach bety widać serduszko?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@kustronka Ty jesteś położna to powinnaś wiedzieć Przy jakich wartościach bety widać serduszko?
To jak już mamy pielęgniarkę to ja też spróbuję skorzystać z twojej wiedzy.... Odkąd wykryto u mnie ciąże, właściwie przy każdym badaniu krwi pojawia się problem... Poprostu krew nie chcę się pobrać, dziś 3 badanie i 3 raz tą sama sytuacja... Podobno może być to efekt odwodnienia, chociaż zawszę piłam dużo... Dziś nawet wypiłam litr wody przed pobraniem (tak mi ostatnio kazali) i znowu to samo, a w laboratorium na mnie krzyczą, że za mało piję... Czy to możliwe? Dodam, że wypija ok 3 litrów wody, no i litr soków warzywnych w ciągu dnia...
No żyły zawsze miałam kiepskie, ale takich numerów to mi nigdy nie robiły. Dziękuję za radę, poprobuję przy kolejnym badaniu... A może to już starość ;p nie jestem młodą przyszłą mamą, bo o ciąże włączyłam 10 lat i teraz trochę świruję, bo to moja pierwsza ciąża...
A bierzesz cos na stymulację? Ja przez 2 cykle dostawałam ovalep i zadziałało wreszcie... Wcześniej dawali mi różne leki i nic.... Już myślałam, że tylko IVF mi pomoże, w sumie to już odkładaliśmy rodzinnie kasiorę.... A na szczęście trafiłam na odpowiedniego lekarza i odpowiedni lek, bo poprzedni bez IVF nie dawali mi szans...Witajcie kobietki!
Witam nowe sierpniowki fajnie że już nas jest coraz więcej i tym samym wątek będzie się rozwijał Ja jutro rano idę na kolejny monitoring jestem ciekawa jak się sytuacja rozwinie
U nas wiedzą aby moje przyjaciolki bliskie. Rodzinie powiemy w swieta pewnie. Po pierwszych wizytach u gin zeby wiedzieć że wszystko jest ok a w pracy myślę powiedzieć zaraz po nowym roku zeby zaczeli szybko kogoś szukać na moje miejsceDziewczyny, a kiedy planujecie poinformować o swojej ciąży rodzinę, znajomych, pracodawcę i koleżanki z pracy?
Myślę że nadchodzące swieta to będzie idealny czas dla poinformowania rodziny. Może trochę nawet za wcześnie, ale ta magia świąt.. [emoji319][emoji319][emoji319]