reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Cześć dziewczyny. Dołączam do Was z terminem na 2 sierpień. Test pierwszy zrobiłam 22 listopada i wyszla blada kreska ale nie mogłam w to uwierzyć i do soboty zrobiłam jeszcze pięć testów i kazdy pokazywał mocniejsza druga najbardziej czuły facelle z Rossmanna :) teraz w poniedziałek jeszcze zrobiłam beta hcg wyszło 387 więc końcówka czwartego tygodnia. Na wizytę do lekarza umówiłam się na 12 grudnia i też już nie mogę się doczekać aż wszystko potwierdzi :) nadal nie mogę w to uwierzyć staralismy się z mężem prawie półtorej roku i w końcu się udało :) także powodzenia dziewczyny :)

reklama
Cześć :) jestem Ania. Termin OM 7.08.
Testowałam 28.11 wyszły piękne mocne 2 kreski. To moja 3 ciąża (mam 2 synów - 10 i 4 lata) :) fajnie będzie dołączyć do Waszego grona by podzielić się wrażeniami i doświadczeniami :)
Gratulacje!! Mamy taki sam termin i ta sama liczbę dzieci [emoji6]

Ale nam się wątek rozrasta!! Super [emoji7][emoji7] Obyśmy wszystkie dotrwaly do końca. Gratuluję nowym mamusiom!!

Dziewczyny, a kiedy planujecie poinformować o swojej ciąży rodzinę, znajomych, pracodawcę i koleżanki z pracy?
Myślę że nadchodzące swieta to będzie idealny czas dla poinformowania rodziny. Może trochę nawet za wcześnie, ale ta magia świąt.. [emoji319][emoji319][emoji319]

Dziewczyny, a kiedy planujecie poinformować o swojej ciąży rodzinę, znajomych, pracodawcę i koleżanki z pracy?
Myślę że nadchodzące swieta to będzie idealny czas dla poinformowania rodziny. Może trochę nawet za wcześnie, ale ta magia świąt.. [emoji319][emoji319][emoji319]
My rodziców może już na Mikołajki poinformujemy lub przed świętami. Trochę jest wczesnie ale nie da się chyba dlugo ukrywać bo musimy się umówić z rodzicami czy przyjeżdżamy ma swięta czy nie. A w pracy to pewnie w styczniu powiem przełożnemu i poinformuję HR, ale z zastrzeżeniem, że proszę o dyskrecję przed innymi pracownikami.
A Ty jakie masz plany?

U mnie wiedzą tylko rodzice i kilka osób w pracy. Trochę się boję mówić bo poronienie miałam w kwietniu i martwię się tą ciążą. To moja trzecia ciąża. Mam synka.

reklama
My planujemy z mężem na święta powiedzieć rodzicom i naszemu rodzenstwu, tak świątecznie podczas Wigilii.
W pracy w styczniu lub najpozniej w lutym. Tak żeby byli wcześniej przygotowani na moje ewentualne L4.
Ale to też zobaczymy jak wyjdzie, bo brzuch może mi wystrzelić do przodu szybciej niż w pierwszej ciąży, więc podejrzliwa mama lub kolezanki-położne w pracy mogą się zorientować szybciej niż bym tego chciała [emoji12]

Do góry