reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

My już jednym rodzicom powiedzieliśmy a drugim planowaliśmy na święta. Kilka znajomych też wie najchętniej powiedziałabym całemu światu ale jednak strach jest ze jeszcze wcześnie.. Teraz mam dwu tygodniowy urlop i w tym czasie będę mieć wizytę u lekarza i myślę że w pracy powiem po powrocie bo niektóre rzeczy są ciężkie do zrobienia to żeby wiedzieli że ja przeginac nie mogę także tak myślę że zaraz po powrocie no ale zobaczymy jeszcze.. :)

reklama
A czy u Was też tak było że osoby spojrzały na Was i powiedziały "jesteś w ciąży " ja tak miałam w dniu zrobienia pierwszego testu jak przyszłam do pracy byłam w szoku oczywiście zaprzeczalam ale szok że tyle osób naraz tak uznało :) ja raz też koleżance kazała zrobić test pamiętam bo mówiłam że wygląda inaczej tak ładnie i była w ciąży ale kilka osób naraz to był szok :)

U mnie też rodzice już wiedzą i najbliższe kumpele z pracy, no ale w moim przypadku sytuacja wyglądała trochę inaczej, bo wiedzieli, co się u nas dzieję. Resztę rodziny przyjaciół i współpracowników zamierzamy poinformować po pierwszej kontrolnej wizycie u lekarza, czyli okolice świąt

Macie jakieś objawy? Mnie męczy zgaga, wczoraj wzięłam 2 rennie i pomogło ale wieczorem znowu zaczęło palić. Myślę, żeby ratować się czymś naturalnym,j jakie są sposoby na zgagę?

U mnie też od czasu do czasu pali przełyk, ale jakoś nie łączyłam tego z ciąża... No i zaczęłam często latać do kibelka, ponadto innych, typowo ciążowych, objawów brak. Jedyne co można podczepić już chyba pod objaw, bo zaraz minie 18 dzień, to podwyższona temperatura

U mnie też od czasu do czasu pali przełyk, ale jakoś nie łączyłam tego z ciąża... No i zaczęłam często latać do kibelka, ponadto innych, typowo ciążowych, objawów brak. Jedyne co można podczepić już chyba pod objaw, bo zaraz minie 18 dzień, to podwyższona temperatura
Mnie pali żołądek, chociaż coś takiego w przełyku to chyba też zgaga.
A temperaturę przestałam mierzyć kilka dni temu po tym jak obniżyła mi się trochę i potem cały dzień zastanawiałam się czy dostanę krwawienia... Wolę się nie denerwować dodatkowo.

U mnie wiedzą wszyscy po za teściami, bo teściówka uważa nas za dzieci, a nie dorosłe osoby. Dla niej 2 to już tłok. (Mieszkamy z nimi). Będzie dramatyzować, brzęczeć i wogóle będzie foch haha
Co do objawów jestem wiecznie wzdęta. Jak zjem to mam brzuch jak balonik, męczą mnie gazy. Mam ochotę na konkrety (przy synach jadłam słodycze, to może jest nadzieja na córeczkę?), czasem trochę mnie mdli. Pobolewa też podbrzusze, ale to normalne. Najgorszy jednak jest kalafior zamiast mózgu, który płata mi wiecznie figle. Np. wyszłam z dzieckiem do lekarza w kapciach ;) (tj. młody wyszedł z domu w laczkach, bo zapomnieliśmy założyć butów). Na niczym nie mogę się skupić.

A kalafior to u mnie też :) Wczoraj zobaczyłam kobietę i byłam święcie przekonana, że to babcia mojego meża za którą nie przepadam. No ale już miałam podejść się witać, a maż mi mówi, że to nie ona, możę najwyżej trochę podobna. Nie mogłam w to uwierzyć, że to jednak nie ona.

Na zgagę dziewczyny pijcie napar z imbiru albo zagryzajcie migdałami. I na nudności i na zgagę dobre ;)
No i picie gotowanego siemienia lnianego, ale taki kisiel to nie każdemu podejdzie [emoji12]

reklama
Ja też słyszałam że picie mleka na zgage też dobre. Ja nigdy nie miałam zgagi to jeszcze nie wiem co to jest :) ogólnie to nie mam typowo ciążowych objawów jeszcze. Boli mnie tylko co jakiś czas brzuch jak na okres a sikam więcej bo pije więcej wody bo wyczytałam że to ważne a do tej pory to mało piłam bo mi się nie Chcialo a teraz się zmuszam :)

Do góry