reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Witajcie dziewczyny, dołączam do Was :)
Tydzień temu w sobotę zobaczyłam na teście słabiutką kreskę, myślałam, że to błędny test więc pojechałam na betę. Wynik 52 :) Powtórzyłam po 72 h i 318 :) W piątek idę do gina, pewnie jeszcze będzie za szybko na serduszko ale taki mi termin zaproponował więc pójde.
Termin wychodzi mi na 5 sierpnia lub 9 zależy według którego kalulatora sprawdzam.
Widziałam, że któraś z Was zrobiła pamiątkowy test, ja też dziś taki zrobiłam i mam piękne grube kreski :)

reklama
A wy sierpnioweczki pracujecie? Do kiedy myślicie pracować??

Myślę, że ja będę pracować do samego porodu - moja siostra się śmieje, że na porodówce powiem lekarzowi, żeby sekundkę poczekał, bo muszę na e-maila odpisać :D Prowadzę własną działalność i niektórych spraw nie mogę oddelegować komuś innemu. Ale na pewno rozdzielę większość obowiązków na resztę ekipy :) Na szczęście mogę pracować w domu w razie potrzeby i dopasować godziny pod swoje samopoczucie.
Ale jakbym pracowała na etacie na pewno nie ciągnęłabym jak najdłużej, bo mój pracodawca przy pierwszej ciąży docenił mnie dopiero jak odeszłam.

Ostatnia edycja:
Tydzień temu w sobotę zobaczyłam na teście słabiutką kreskę, myślałam, że to błędny test więc pojechałam na betę. Wynik 52 :) Powtórzyłam po 72 h i 318 :) W piątek idę do gina, pewnie jeszcze będzie za szybko na serduszko ale taki mi termin zaproponował więc pójde.
Termin wychodzi mi na 5 sierpnia lub 9 zależy według którego kalulatora sprawdzam.
Widziałam, że któraś z Was zrobiła pamiątkowy test, ja też dziś taki zrobiłam i mam piękne grube kreski :)

No witamy! Im nas więcej tym weselej :D Gratulacje!
Też się zastanawiam nad pamiątkowym testem, ale chyba dopiero po wizycie w czwartek. Mój test pokazuje drugą kreskę tak, że raczej ja ją widzę niż że ona tam jest :p Gdyby nie beta i już jedno USG to chyba nie uwierzyłabym :p

Poka,poka:D Lubimy cieszyć oczy takimi widokami ;)

Dziękuję za miłe przyjęcie. Ciąża druga bo we wrześniu miałam biochemiczną. Teraz jest też trochę obaw ale jednak staram się myśleć pozytywnie :) wizyta u gina to będzie mega przeżycie! a to mój teścik z dziś :)
IMG_20181201_124053.jpg

Załączniki

• IMG_20181201_124053.jpg
    IMG_20181201_124053.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 985
Myślę, że ja będę pracować do samego porodu - moja siostra się śmieje, że na porodówce powiem lekarzowi, żeby sekundkę poczekał, bo muszę na e-maila odpisać :D Prowadzę własną działalność i niektórych spraw nie mogę oddelegować komuś innemu. Ale na pewno rozdzielę większość obowiązków na resztę ekipy :) Na szczęście mogę pracować w domu w razie potrzeby i dopasować godziny pod swoje samopoczucie.
Ale jakbym pracowała na etacie na pewno nie ciągnęłabym jak najdłużej, bo mój pracodawca przy pierwszej ciąży docenił mnie dopiero jak odeszłam.
Skąd ja to znam [emoji57] w pierwszej ciąży mialam wolny aby 1 miesiąc. Nikt nie docenił dlatego w drugiej poszlam szybciej na l4. Jakos 3 miesiące przed porodem. A teraz chce jeszcze szybciej isc na l4. Tak myslalam od marca-kwietnia w zależności jak szybko kogoś znajdą na moje miejsce

Skąd ja to znam [emoji57] w pierwszej ciąży mialam wolny aby 1 miesiąc. Nikt nie docenił dlatego w drugiej poszlam szybciej na l4. Jakos 3 miesiące przed porodem. A teraz chce jeszcze szybciej isc na l4. Tak myslalam od marca-kwietnia w zależności jak szybko kogoś znajdą na moje miejsce

I bardzo dobrze! Trzeba dbać o siebie <3 a nie o egoistycznego facecika w garniturku ;/

Ja pracuję jako pielęgniarka, wiec teoretycznie mam wskazania zeby nie pracowac przez cały okres ciąży.. zobaczymy jak to wszystko się potoczy, ciąża do ciąży nie podobna. Nie wszystko przewidzimy ;)3

reklama
Do góry